»

HD DVD predvajalniki za 99 dolarjev

X-Bit Labs - Toshiba bo v nekaterih trgovinah (Best Buy in Wal Mart) ponujala HD DVD predvajalnike za (danes) pičlih 99 dolarjev (običajna cena se vrti malo nad 200 zelencev). Gre za časovno omejeno akcijo (dokler ne poidejo zaloge), s katero naj bi prispevali k večji popularnosti standarda HD DVD. S tem naj bi spodbudili željo potrošnikom, da si priskrbijo multimedijske vsebine v tem formatu in ne razmišljajo morda modro.



Izdelka se ne da rezervirati, potreben pa bo tudi obisk v lokalnih trgovinah. Sicer gre za vstopni model predvajalnika, ki je sposoben predvajanja HD DVD, DVD in CD medijev in zmore odkodirati vsebino v formatih H.264 (MPEG4 AVC), VC-1 in MPEG2 (DVD). Če vas zanima, kaj zamujate, si lahko preberete test.

Več o akciji in podrobnejših tehničnih...

35 komentarjev

SP2: 2 kot 2 varnostni luknji?

Yahoo News - Service Pack 2 (SP2) za Windows XP je bil v prvi vrsti namenjen izboljšavi varnosti, prinesel pa je tudi nekaj novih zmogljivosti, morda celo več kot jih paketi popravkov prinesejo ponavadi. Eksperti na področju internetne varnosti pa se zdaj verjetno sprašujejo, če teh novosti ni bilo celo preveč, saj so odkrili dve novi varnostni luknji, ki jih prinaša prav SP2.

Redmondski velikan še vedno trdi, da je nov paket varen in priporočajo, da ga uporabniki namestijo. Gotovo je, da Service Pack 2 odpravlja več lukenj, kot jih (morebiti) prinaša, vendar upajmo, da ima tokrat Microsoft prav in, da še dolgo ne bomo dobili dokazov o nasprotnem. Podrobnosti najdete na Yahoo!News, ki govori tudi o konfliktih, v katerih je SP2 z več kakor 50 aplikacijami, kot smo že poročali.

26 komentarjev

UV ventilatorji -- DIY

DarkVision Hardware -

Ste že videli UV ventilatorje? Če še niste, si jih le oglejte, saj se odlično podajo k dobro modificiranemu računalniku in zatemnjeni sobi. [:D] Njihova slaba lastnost je bolj ali manj le cena. No, da pa to ne bo več tako, so poskrbeli na DarkVision Hardware, kjer so objavili članek, kako si doma izdelati prav takšne ventilatorje. Poceni, kakopak. Članek na tem naslovu.

2 komentarja

Koliko lahko zaupamo cenam i-net trgovin?

Yahoo News - Na Yahoo News si lahko ogledate zanimiv člančič o težavah, s katerimi se srečujejo postavljalci spletnih trgovin. Če spremljate tuje internet strani, potem ste zadnje mesece verjetno opazili veliko "posebnih akcij", v katerih so normalne izdelke prodajali po neverjetnih cenah. Seveda so razne spletne novičarske strani (ekhm... HardOCP... ekhm) novice o teh "akcijah" takoj posredovale naprej, in ljudje so dejansko naročili proizvode. Seveda firme niso mogle upoštevati teh naročil in potem se je začela prava internet gonja s strani teh istih strani. No, poanta ni v tem. Poanta je, da je velika večina nakupovalnega softvera zelo ranljivega in da je možno brez večjega napora spreminjati cene, dodajati akcije in podobne stvari. Seveda razni script kiddiji te stvari s pridom izkoriščajo in internet trgovine so se znašle pred resnim problemom, saj morajo konstantno preverjati svoje cene, če niso mogoče bili tarča kakšnega šaljivca. No, Yahoojev članek si le oglejte, saj je res zanimiv.......

0 komentarjev