»

Adobe prevzema Macromedio!

Slashdot - Do konca leta bo sklenjen 3,4 milijarde ameriških dolarjev vreden posel prevzema Macromedie, katerega glavni akter bo Adobe. Kaj bo združitev podjetij, katerih številni izdelki so si v marsičem podobni in konkurenčni, prinesla končnim uporabnikom? Zaenkrat lahko le ugibamo, a na podlagi izjav o zmanjševanju stroškov je pričakovati, da bosta Adobov Photoshop in Illustrator izpodrinila Macromediin Fireworks in Freehand. In po podobnem ključu lahko pričakujemo, da bo Dreamweaver na smetišče zgodovine poslal Adobov GoLive.

Na novico nas je opozoril tudi pramarko.

Monopol?

22 komentarjev

Macromedia Web Publishing System

Slo-Tech - Macromedia bo izdala zbirko programov Web Publishing System, ki bo vseboval Studio MX 2004 (predvsem Flash in Dreamweaver) ter nova programa Contribute in FlashPaper.

Contribute je enostavno orodje za urejanje spletnih vsebin, namenjeno pisarniškim delavcem. Omogoča vlečenje in spuščanje vsebin iz zbirke Microsoft Office neposredno v spletni dokument (HTML, ASP ...), vgrajena pa ima tudi orodja za urejanje slik, skupinsko rabo ter posodabljanje vsebin in sistem odobravanja sprememb. FlashPaper 2 pa je nekakšna nadgradnja Adobovega zapisa PDF, ki omogoča pripravo tiskarskih vsebin za objavo v spletu. Zbirka vsebuje tudi strežnik Contribute Publishing Services, ki omogoča osrednje upravljanje spletnih vsebin - deluje v okoljih Windows, Linux, Unix in J2EE, omogoča pa tudi rabo storitev LDAP ter Active Directory.

Zbirka bo za Windows in Mac OS X stala 2500 dolarjev za 10 uporabnikov ali več. Več o tem

Prenos!

1 komentar

Flash Player za Linux

Slo-Tech - Macromedia je izdala najnovejšo verzijo svoje predvajajlnika za Flash(7) za Linux. Doslej so imeli uporabniki Linux-a na voljo le predvajalnik za verzijo 6. Izboljšave se nanašajo predvsem na CSS (Cascading Style Sheets) in na SOAP (Simple Object Access Protocol). Predvajalnik bodo svojemu Linux-u najprej priložili Novell, Red Hat, Sun Microsystems, in Turbolinux. Več tukaj.

2 komentarja

Macromedia MX 2004: na voljo!

Macromedia - Bodimo subjektivni: paket mojih najljubših programov za izdelavo spletnih strani, MX 2004, je uradno izšel. Na spletni strani Macromedie so na voljo poskusne verzije, ki pa tokrat v stilu Windowsev XP zahtevajo aktivacijo (še danes, jutri, morda tudi pojutrišnjem ...). Ta pri Macromediinem programju sicer ni popolnoma nova, saj jo je uvedel že Contribute, vendar se bo tokrat z njo prvič srečalo večje število negodovalnikov.

Splošni vtisi seveda variirajo -- kot vedno. Če nadaljujem s subjektivizmom, me najbolj moti morda pretiran premik k "uporabniški prijaznosti", zaradi katere je marsikakšna funkcija sicer še vedno na voljo, vendar klik ali dva dlje, kakor smo navajeni. Namig vsem, ki so jim ZliProgramerji™ pohabili/premaknili ljube funkcije, pa je preprost: posezite po navodilih za uporabo ter še posebej poglavju Extending ... [0:)].

Žal pa se mi je zadnjič pri napovedi nove družine v novico nehote prisolila nesramna laž. Agronomi tokrat vseeno niste bili v prednosti -- če...

4 komentarji

Macromedia MX 2004

Dreamweaver MX 2004: izboljšano urejanje in prikaz CSS elementov

vir: Macromedia
Macromedia - Macromedia je najavila nadaljevanje serije razvoju internetnih aplikacij namenjenih izdelkov MX. Z oznako MX 2004 se bo najprej kitil 'standarden' nabor, torej programi Fireworks (namenjen pripravi slikovnega gradiva za splet), Dreamweaver (postavitev in prelom spletnih strani), Flash (namenjen izdelavi koristnih multimedijsko opremljenih interaktivnih strani, zlorabljen za izdelavo...

5 komentarjev

Macromedia Dreamweaver MX

Macromedia - Spletni mojstri, lovke gor! Izšla je nova, težko pričakovana verzija izvrstnega programa Dreamweaver za izdelavo spletnih strani. Na strani Dreamweaver MX Competitive Edge si lahko ogledate seznam bonbončkov, ki jih DWMX podpira v primerjavi z MS FrontPage 2002, Adobe GoLive 6 in MS Visual Studio .NET. Sicer malo pristranski seznam, ampak pokaže bistvo...

Preizkusno verzijo si lahko poiščete na domači strani podjetja. Tudi polna verzija je trenutno na voljo le na internetu, sredi prihajajočega meseca pa nameravajo izdati tudi škatelno inačico.

0 komentarjev