»

Remedy želi razviti Alan Wake 2

bit-tech.net - Remedy, razvijalski studio, odgovoren za razvoj Alana Wakea in serije Max Payne, si želi razviti nadaljevanje pravkar predstavljenega Alana Wakea. Pravijo, da je bila opcija za nadaljevanje vključena že v pogodbo o razvoju prvega dela, sprva mišljenega kot ekskluziva za Windows Vista, ki bi dodobra obremenila moderne računalnike. Kot vemo do tega ni prišlo, saj je bila kasneje dodana različica Xbox, nedolgo pred izidom pa je bila različica za osebne računalnike celo odpovedana. Pri Remedyju pravijo, da so pri Microsoftu z Alanom Wakeom zadovoljni ter da ne vidijo razloga, zakaj do nadaljevanja ne bi prišlo, čeprav ga pri Microsoftu še niso potrdili. Dolgotrajen razvoj prvega dela se jim ne zdi problematičen, saj so povedali, da je razvoj prvega Maxa Paynea...

14 komentarjev

BSplayer 1.21 izšel!

Slo-Tech - Po mesecu dni od izida zadnje različice BSplayerja je Webteh v sredo izdal novo z oznako 1.2, dan kasneje pa še podverzijo 1.21 z odstranjenim hroščem. BSplayer ostaja na voljo kot brezplačna in kot plačljiva pro različica, ki poleg funkcionalnosti osnovne različice prinaša vgrajen urejevalnik podnapisov, podporo za tunerje, zajemanje videa v datoteko in še nekaj malenkosti. Glavne novosti nove različice so izboljšano ravnanje s podnapisi, popravljeni hrošči pri nalaganju preoblek (skinov), dodana podpora avdio CD-jem in še nekaj drugih manjših popravkov in izboljšav. Obiščite domačo stran.

40 komentarjev

Nova različica Bsplayerja

BSplayer - Webteh je včeraj izdal novo različico svojega med uporabniki zelo priljubljenega programa BSPlayer, ki nosi številko 1.01. Seznam popravkov si lahko pogledate v izvirni novici na uradni strani, novost pa je tudi, da je poleg standardnega predvajalnika sedaj na voljo tudi Pro različica, za katero je potrebno odšteti 19,90€. Vsebuje vse zmožnosti svojega malega brata, poleg tega pa je tu še podpora za snemanje audio in video posnetkov z video kamer, televizij, spletnih kamer, izgled podnapisov kot smo jih vajeni v kinih ter več različnih tipov nastavitev za zvok, ki jih lahko shranimo posebej. Več o novi različici si lahko preberete tukaj, "ne-pro" različico programa pa si lahko prenesete od tu.

29 komentarjev

Windows Media Player 10

Google News - Danes je Microsoft izdal končno različico večpredstavnega predvajalnika Windows Media Player 10 in nas že s tem dejstvom pozitivno presenetil, saj smo pričakovali še eno različico beta. Glavna novost programa je digitalni nakupovalni center, ki uporabnikom v ZDA omogoča povezavo z več spletnimi trgovinami, med drugim CinemaNow Inc., Musicmatch Inc., MusicNow LLC, Napster LLC in Wal-Mart Music Downloads. Od jutri bo poskusno na voljo tudi Microsoftova nova trgovina glasbe, MSN® Music.

Windows Media Player 10 pri prenosu glasbe uspešno sodeluje z več kot 70 prenosnimi predvajalniki, vendar velja opozoriti, da med podprtimi napravami ni iPoda. Ironično je tudi, da za delovanje trgovine potrebujemo podporo ActiveX, ki je na voljo le v sistemih Windows. Tako je Microsoft odbil uporabnike iPodov in Applovih računalnikov hkrati. Več informacij.

Po neuradnih informacijah naj bi različica Microsoftu na splet "ušla" prehitro, zato so potem nekoliko pohiteli in jo tudi uradno...

29 komentarjev

BSplayer 1.00 RC1

BSplayer - Danes (oziroma včeraj zvečer) je izšel BSplayer 1.00 RC1. Prva končna različica verjetno kar najbolj popularnega in največ uporabljanega sukalnika DivX videa. Osnova oziroma pogon je bil napisan popolnoma na novo in bo zato verjetno precej bolj stabilen, prav tako pa avtor trdi, da je sedaj program bolj dojemljiv za spremembe in "vtiče" (plug-in).

Novosti in sprememb je preveč, da bi jih opisal, RC1 oznaka pa zato, ker bo v naslednjih dneh in tednih dodal še nekaj stvari, ki bi morale biti v prvi različici, a mu jih še ni uspelo dodati. Dolpoteg(tm) je tukaj, na novico pa nas je opozoril tudi gumby.

49 komentarjev