»

Emulacija na PS3 zaenkrat zelo slaba

The inquirer - Teden ali dva nazaj so bili evropski navdušenci nad igrami razočarani, ko je Sony najavil, da bodo kljub višji ceni dostavili slabše PlayStatione. Čezlužne različice so namreč dodatno opremljene s starimi čipi iz druge inačice IgralnePostaje, da lahko brez težav poganjajo vse stare igre, medtem ko je v Evropi konkurenca precej šibka, zato kupcem po Sony-jevem mnenju ni potrebno nuditi tovrstnega ugodja.

Namesto namenske strojne podpore naj bi, kot najbrž veste, za zagon iger s PS2 skrbela emulacija, ki pa je zaenkrat zelo šibka. Inquirer poroča, da je nemška konzolastična stran Cynamite preverila, kako se na novi konzoli obnašajo nekateri trenutno najbolj priljubljeni stari naslovi. Prišli so do zelo žalostnih zaključkov - pravilno je delovala samo ena od dvanajstih iger. Upamo, da bo Sony s popravki firmware-a sčasoma popravil kompatibilnost, zaenkrat pa PlayStationa 2 še ni treba pospravljati.

38 komentarjev

Playstation 3 šele 2006?

X-Bit Labs -

Izid tretjega Sonyjevega Playstationa še vedno ni jasno postavljen, zato se občasno sproži nov val špekulacij o datumu izida. Pri založniku iger Electronic Arts so na konferenci predstavili svoja pričakovanja, da bo Microsoft izdal svoj Xbox 2 v drugi polovici prihodnjega leta, Sony pa še pol leta kasneje -- do sredine 2006. Na Gamesindustry.biz menijo, da bo Xbox 2 nared do prihodnjih poletnih dopustov, Sony pa bo sledil šest mesecev kasneje.

Playstation 3 bo temeljil na vrsti povsem novih tehnologij, naprimer procesorjih Cell, popolnoma novem grafičnem čipu, Rambusovem XDR DRAM pomnilniku, podpiral pa bo tudi Blu-Ray. Dodatne informacije lahko neposredno od Sonyja pričakujemo zadnjega marca 2005 na uradnem razkritju na Japonskem. Več o tem.

3 komentarji

Sony je za PlayStation 3 izbral Blu-ray

The Register - Sony je potrdil, da bo nova in težko pričakovana igralna konzola PlayStation 3 še posebej novodobna tudi na področju prenosnih medijev, saj bodo v svojo napravo vgradilih optično enoto Blu-ray. Trenutno še ni znano, ali bo enota samo za branje ali bo tudi zapisovalec. Verjetno bo nanjo moč spraviti do 50 GB podatkov, saj bo v času izida PlayStation 3 že na voljo nova generacija diskov Blu-ray. Sony se je za novo tehnologijo odločil zato, da bi uporabnikom omogočil visoko kvaliteto video-vsebin.

Žal pa je tehnologija Blu-ray še vedno nezdružljiva s trenutno tehnologijo DVD, zato je vprašanje, ali ne namerava Sony vgraditi celo dodatne enote DVD, ki bi zagotavljala združljivost za nazaj; ne samo za video-posnetke, ampak tudi za igre. Morda pa bodo uporabili enoto z dvema laserjema, ki se bo znala rokovati z obema vrstama optičnih medijev. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

18 komentarjev

Ubijal za Xbox

CNN - Joker poroča:
Policija v mestu Deltona na Floridi je aretirala in obtožila umora štiri ljudi, ki naj bi kruto umorili šesterico. Organizator je bil 27-letni Troy Victorino, ki je bil jezen, ker naj bi mu ukradli Xbox in nekaj obleke. Še s tremi osemnajstletnimi pajdaši so oboroženi s palicami za bejzbol okoli ene zjutraj vdrli v dom domnevnega kradljivca. Tam so v posteljah našli šest ljudi (štiri moške in dve ženski) ter jih vse pretepli do smrti. Klik!

Kak bi bil šele odziv, če bi mu ukradli PlayStation ;)

25 komentarjev

PlayStation 3 maja 2005

BBC -

Na britanskem BBC poročajo, da bomo tretjo inkarnacijo plejstejšna dočakali maja prihodnje leto. Če bo šlo vse po sreči, ga bo Sony predstavil v Las Vegasu na E3. Bodite pozorni na besedico predstavil, saj se Sony spretno izmika vprašanju, kdaj ga bomo lahko kupili tudi navadni smrtniki.

Sony seveda lahko le upa, da bo tudi PlayStation 3 požel takšen uspeh kot njegov predhodnik, ki ima že več kot 70 milijonov kupcev. To jim je uspelo, ker so ga poslali na trg pred konkurentoma Microsoftom in Nintendom, ki iste napake ne namerava ponoviti. Nintendov Revolution naj bi bil prav tako nared do maja, gotovo pa bo tudi Microsoft pazil, kdaj bo na trg poslal XboX 2. Več o tem.

7 komentarjev

Več podatkov o Playstation 3

SiliconValley.com - Danes nimam ravno veliko časa, zato se bom osredotočil predvsem na novice in vam prizanesel z raznimi testi:
O bodočem Playstationu 3 sem pred kratkim že poročal, a takrat na žalost še ni bilo dovolj podatkov o tem, kdaj naj bi konzolo sploh ugledali. Na Silicon Valley nudijo nekaj več informacij. Po novejših podatkih naj bi bil Playstation 3 nared tam nekje v letu 2005. Vseboval naj bi procesor, ki bo kar 200-krat hitrejši od današnjih računalnikov (OK, za moje pojme malce pretirano), poleg tega pa naj bi ponujal tudi možnost igranja preko hitrih internetnih povezav. Projekt naj bi Sony stal kar 400 milijonov $, govori pa se, da naj bi Sony čipe prodajal tudi drugim podjetjem. Seveda pa tudi konkurenca ne počiva in Microsoft že razmišlja o Xbox 2, na naslednika pa najbrž mislijo tudi pri Nintendu. O Xbox 2 je na internetu kar nekaj razprav, ki pa večinoma temeljijo na govoricah in jih ne mislim objavljati. Če vas zanimajo, jih boste zagotovo našli na The Inquirerju. Več o bodočem...

0 komentarjev

Playstation 3 že (globoko) v pripravah

Slashdot - Čeprav se dobra prodaja PS2 nadaljuje, Sony že pripravlja naslednika, ki se bo "izvirno" imenoval Playstation 3. Za ta podvig so se Sonyjevci odločili predvsem zaradi konzole X-Box, ki ponuja ogromen potencial za prihodnje igre. Zaenkrat o projektu ni znanega veliko, saj Sony skrbno čuva specifikacije. Po poročanju strani Independent, je znano le to, da centralni procesor razvijata podjetji Toshiba in IBM. Da pa čip ne bo ravno kakšen "cheap-shit" pa govori že podatek, da naj bi celoten projekt stal tam okoli 1 milijarde dolarjev. No ja, tudi če bi bile trenutne specifikacije že na voljo, pa to še nebi podalo končne sodbe o tem, kako naj bo končana konzola izgledala, saj se lahko tekom mesecev še marsikaj spremeni. Več tukaj.

1 komentar