»

Test detonatorjev 40.41

HotHardware - ATi je končno izdal svojega Radeona 9700, ki je GeForce 4 Ti pustil zadaj. Nvidia lahko svoj položaj do izida NV30 še nekako popravi z izdajanjem novih gonilnikov, ki znajo iz Nvidiinih čipov potegniti še tiste zadnje procente neizkoriščene moči. Toda ali lahko Nvidia z izboljševanjem svojih Detonatorjev zmanjša vrzel, ki je nastala s prihodom Radeona 9700?

To vprašanje so obravnavali na HotHardwaru, kjer so si ogledali gonilnike Detonator 40.41. Ti sedaj omogočajo anizotropno filtriranje tekstur v igrah Direct3D, poleg tega pa v nekaterih igrah kar precej pohitrijo najhitrejše Nvidiine grafične procesorje. V katerih igrah je pospešek z Detonatorji 40.41 najbolj opazen, pa si preberite sami.

4 komentarji

Test SIS Xabre400

X-Bit Labs - Medtem ko čakamo na Xabre600, ki se od šibkejših različic ne bo razlikoval po ničemer, razen hitrejšem taktu samega grafičnega procesorja in hitrejšem pomnilniku, ki ga bodo proizvajalci cinili na kartice, se je na internetu pojavila kopica testov, v katerih so do potankosti stestirali šibkejšo izvedenko Xabre400. Enega izmed teh testov lahko najdete tudi na X-Bit Labs, kjer so kartico obširno testirali in jo primerjali s konkurenčnimi izdelki. Je SiS tokrat upravičil vlogo konkurenta GeForceom 4 MX? X-Biti navajajo, da bi bil čip lahko zelo dober, če v njem ne bi manjkala enota Vertex...

1 komentar

Filtriranje tekstur @ Sharky

Sharky Extreme - Sharky je poskrbel za še enega izmed svojih izobraževalnih člankov in zadeva tokrat govori o tehnologiji filtriranja tekstur. To je v bistvu še ena izmed tistih prikritih in za večino samoumevnih zadev, ki omogoča igranje v današnjih virtuanih svetovih. No, če je za vas pomembno, da tudi veste kako in zakaj nastaja slika na vašem zaslonu, potem se branja vsekakor lotite. Aja, pa zraven si obvezno pripravite še kakšno mrzlo pijačo in prigrizek, saj je članek povsem v Sharky stilu - dooooooooolg!

0 komentarjev

Prihodnost procesorjev

več strani - Hm, kakšno naključje... Tako Sharky kot Anand sta danes objavila svoja članka o prihodnosti tehnologije za izdelavo procesorjev. V bistvu bi težko rekli, da gre za univerzalen članek, saj v obeh glavno vlogo igra Intel, toda do zdaj so glavni razvojni trendi vedno bili podobni. Sodeč po teh člankih lahko že čez par let pričakujemo čipe s 400 milijoni tranzistorjev pri 10GHz, ki bodo porabili manj, kot en volt za napajanje. Mooroov zakon bo torej še vzdržal? Bomo videli... Sharkyev članek najdete tukaj, Anandovega pa tukaj.

3 komentarji

Celeron 766 @ Sharky Extreme

Sharky Extreme - Kot je TESKAn že poročal, je Intel danes najavil dva nova procesorja družine Celeron, 733 in 766MHz model. Eden izmed prvih ( če ne prvi ) testov močnejšega bratca si lahko ogledate na Sharky Extremu. Naj vas opozorim le, da oba procesorja še vedno uporabljata 66MHz vodilo, kar ju dela hudo nekonkurenčna in nezanimiva. V tem trenutku je boljša izbira zagotovo kakšen Duronček.

6 komentarjev