»

NEST is back, baby!

Slo-Tech - NEST, tradicionalni g33kovski žur na sončni strani Alp, ki vam prinese edini dober izgovor, da v najhujši poletni vročini zapustite svoje udobno klimatizirano domovanje in se odpravite v širni svet (s svojim kavnim mlinčkom pod roko, se razume!), se tudi letos vrača in vam daje priložnost, da ob ledeni kavi, pici in pivu dokončno ovržete ali potrdite obstoj nezemljanov, ugotovite, kdo je porušil WTC, premeljete, ali je trenutna generacija Intelovih procesorjev res boljša od AMD-jevih, če je Microsoft res potrebno našeškati po zadnji plati, če so represivni organi Slo-Techa res bili krivični do vam ljube strani in predebatirate vse ostale probleme civilizacije, ki vam jih v neskočnem nizu tem ni uspelo dokončno rešiti čez leto.

Najhujši nasprotniki bodo lahko preverili, koga je več v hlačah tudi v igrah (za zmagovalce bodo kot vedno na voljo nagrade), bolj umirjeni pa se bodo z veseljem udeležili predavanj, ki bodo obsegala vse od osnov mikrokontrolerjev do h4x0r1ng CTF-ja, prav...

55 komentarjev

Slo-Tech NEST 06 slike

NEST 06 (madviper)

Slo-Tech - Opazili smo, da je veliko obiskovalcev NEST-a s seboj prineslo digitalni fotoaparat, še posebej pa, da so neprestano slikali. Tako še pred koncem NEST-a, še posebej pa po tem dogodku, vabimo vse nadebudne fotografe, da objavijo slike (ali dajo povezave na njih), v zato posebej odprti temi.

Za vse, ki ste letos NEST zamudili, objavljamo sliko prizorišča, ki je nastala globoko proti nedeljskem jutru.

94 komentarjev

NEST.2004 se je zaključil

Slo-Tech - V nedeljo ob 17h se je zaključil NEST.2004. V skromnih treh dneh se nas je zbralo malo več kot 200. Večina je prišla za vse tri dni in je seveda prinesla s seboj računalnike ter prazne DVD-je. Znotraj mreže je tekel dchub, s pomočjo katerega so si lahko uporabniki izmenjevali (legalne) datoteke. V času največjega interesa je tako skupna količina podatkov, ki so bili dani na voljo, presegala 3,2TB. Ob vsem tem smo pojedli približno 500 pic in ostalih...

89 komentarjev

NEST.2004

Slo-Tech - Čez natančno en teden bo v Sečovljah NEST.2004. Poleg kar nekaj zanimivih predavanj ter tekmovanj v nekaj računalniških igrah je to tudi priložnost da pobliže spoznamo smrtne sovražnike iz debat v forumu. Trenutno je dvorana 63,5% zasedena, zato vam priporočamo, da pohitite s prijavami, saj brez prijave vstopa v polno dvorano ne bo.

Zaradi velikega povpraševanje smo v program dodali še tekmovanje v CS. Tekmovanje bo izvedeno samo v primeru da bo povpraševanje obstajalo tudi na NESTu.

Še enkrat vam sporočamo, da vas bomo v primeru, da bo vaš računalnik okužen s kakršnimkoli ZlimProgramjem, vrgli iz dvorane.

19 komentarjev

NEST.2004 - prijava

Slo-Tech - Od 16. do 18. julija bo v OŠ Sečovlje potekal Slo-Techov dogodek poimenovan NEST.2004. Poleg zanimivih predavanj o nelinearnem urejanju filma, grafičnih tehnologij, linuxu ter navijanju bomo postavili tudi gigabitno mrežo ter kopico namenskih strežnikov za različne igre. V okviru tekmovalnega dela bosta potekali tekmovanji v Quake 3 Arena ter Unreal Tournament 2004 z bogatimi nagradami za najboljše.

Prostora je letos za 200 računalnikov in njihovih lastnikov. Prijava je vsekakor obvezna, če ne želite ostati pred vrati. Prav tako zaradi velikega zanimanja in omejenega prostora ne morete prijaviti kolegov. Vsak se mora prijaviti sam.

11 komentarjev

Prihaja NEST 2004

Slo-Tech - Že veste, kaj boste počeli tretji teden julija, natančneje med 16. in 18. tega meseca? Ali pa se samo sprašujete, kdaj bo letos potekal Slo-techov NEST? Ne glede na to, katero od omenjinih vprašanj vas muči, odgovor je sedaj jasen.

Slo-tech tako najavlja NEST 2004, ki bo tudi letos potekal med 16. in 18. julijem, in tudi letos v Osnovni šoli Sečovlje. Dogodek bo poleg tradicionalnega druženja in igranja v mnogo nudil tudi več izobraževalnih vsebin, tako boste lahko izvedeli novosti o prihajajočem sistemu Longhorn, Cinelerri, grafičnih tehnologijah, navijanju in precej zanimivosti o Linuxu.

Koliko me bo NEST olajšal v denarnici, kako pridem do Sečovelj in ali lahko pripeljem tudi punco, pa lahko preberete tukaj.

Pridete? Ja, itak.

48 komentarjev

Napovedujemo NEST:2004

Slo-Tech - Kaj je lepšega, kot tri dni neprestanega igranja iger, izmenjave poučnih datotek ter poslušanja predavanj mojstrov z naše strani. Lepše je lahko samo, če vse to preživite v družbi kolegov, ki jih redno srečujete na forumu in imajo prav tako računalništvo v krvi. Za povrh pa se še vse skupaj dogaja ob morju.

Po mučnih predpripravah smo si uspeli zagotovili prostor ter dovolj elektrike, da bo letošnji NEST:2004 še boljši in večji kakor NEST.2003. Ponovno bo potekal v prostorih OŠ Sečovlje od 16. do 18. julija. Poleg velikega LAN-a tudi letos ne bodo izostala predavanja, šušlja pa se tudi o bolj aktivnem predelovanju ohišij.

Zaradi velikega interesa se bo potrebno predhodno prijaviti. O tem kdaj in kako to storite, pa boste izvedeli čez nekaj dni.

59 komentarjev

Nov članek: Slo-Tech LAN -- NEST.2003

Slo-Tech - Kot verjetno veste, se je predpretekli vikend, tj. 18. - 20. 7., v Sečovljah odvila megastična računalniška prireditev -- zmotno poimenovana tudi lan party, saj igre še zdaleč niso predstavljale vsega dogajanja -- pod okriljem Slo-Techa. Vsi udeleženci vam lahko potrdimo, da je popolnoma uspela in da smo preživeli norih 50 ur. Za vse ostale reveže, ki ste bili letos obsojeni na delo čez vikend (ta izgovor vam namreč še priznamo ;]), pa je alien-w pripravil reportažo s slikami z dogodka. Branje obvezno!

39 komentarjev