»

Prvi testi GeForce 9600 GT

več strani - Kljub temu, da je do uradne predstavitve grafične kartice GeForce 9600 GT še nekaj časa, se je na kitajski spletni strani PConline pojavil precej obširen test omenjene grafične kartice. Grafično kartico temelječo na jedru G94, s frekvenco 650 MHz in s 512 MB GDDR3 pomnilnika, s frekvenco 1800 MHz, so primerjali z GeForcema 8800 GS in 8600 GTS ter Radeonom HD 3850. Če gre verjeti rezultatom testa, je GeForce 9600 GT v večini primerov hitrejša od vseh ostalih v test zajetih kartic. Več o tem si oglejte v samem testu (pozor - kitajščina).

Poleg prej omenjenega testa so se tudi na VR-Zone pojavili rezultati neuradnega testiranja GeForce 9600 GT, ki si jih lahko ogledate tukaj

31 komentarjev

Neuraden test GeForce 8800GT

Slo-Tech - Na spletni strani Exprewiev.com so kljub temu, da je do izteka NDA še slab teden, objavili osežen test prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GT. Po le-tem sodeč se je 8800 GT v večini testov odrezala nekoliko bolje od različice GTS s 640 MB pomnilnika. Za zdaj verodostojnosti testov ni mogoče potrditi, vsekakor pa je treba počakati na prve uradne teste, ki bodo sledili uradni predstavitvi GeForca 8800 GT devetindvajsetega oktobra.

Za več informacij o (neuradni) zmogljivosti GeForca 8800 GT si oglejte sam test

Uradna tema v forumu.

73 komentarjev

Test GeForce 7950 GT

GeForce 7950 GT

Hartware.net - Na Hartware.net so izvedli test nove nVidiine na jedru G71 temeljoče grafične kartice GeForce 7950 GT, ki se od različice 7900 GTX razlikuje le po nižjih frekvencah jedra ter pomnilnika -- jedro GeForce 7950 GT ima frekvenco 550 MHz, pomnilnik pa 700 MHz. Poleg tega je omenjena kartica za 150 evrov cenejša od različice GTX. Kartica se je po pričakovanjih na testu dobro odrezala, saj v večini primerov za sabo pusti neposrednega konkurenta, Radeona X1900 GT in se po zmogljivostih lahko primerja z Radeonom X1900 XT. Za več informacij si preberite celoten test.

14 komentarjev

Test GeForce 7900GS

AnandTech - Konec tega leta lahko v povezavi z izidom Windows Vista počasi pričakujemo grafične kartice, ki bodo podpirale DirectX 10. Ta prehod bo od proizvajalcev zahteval precejšnjo posodobitev njihovih izdelkov, preden pa bodo čipi z novimi arhitekturami na voljo, si morajo proizvajalci zagodoviti čimvečji finančni priliv s posodabljanjem starejših grafičnih procesorjev. Nedavno je bil tako najavljen GeForce 7900GS, ki bi naj zapolnil spodnji del višjega cenovnega razreda s ceno 200 dolarjev, pred nekaj dnevi pa se je pojavil opis omenjene kartice - piksle so iz nje stiskali pri AnandTechu. Izdelek je več kot zadovoljivo opravil svojo nalogo, vseeno pa rezultati niso nič kaj presenetljivi. Po besedah nVidiie se bo prednost novega modela pokazala...

10 komentarjev

GeForce3 v nForcu

Slo-Tech - Na The Registerju se je pojavila novica o nadaljnjem razvoju Nvidiinih nForce veznih čipovij. V neuradnih pogovorih s predstavnikom Nvidie so tako izvedeli, da podjetje namerava integrirano grafiko nadgraditi z GeForce3 tehnologijo v roku 18 do 24 mesecev. Meni osebno se vse skupaj zdi zelo čudno, saj bi Nvidia po trenutnem polletnem razvojnem planu v roku dveh let napredovala že štiri generacije od GeForca3, kar pomeni, da bi takratno čipovje imelo nadvse zastarelo integrirano grafiko... Thnx OZZY!

0 komentarjev

Nov test GeForce3

Guru 3D - Tokrat iz Guru3d. Samo na srečo to ni še en test GeForce3 tehnologij in analiza le-teh, temveč dejanski test grafične kartice, ki jo poganja čip GeForce3. Katere kartice? Hercules 3D Prophet III. Seveda se fantje niso mogli upreti skušnjavi in so, na žalost, malo tudi opisali tehnologije, ki jih GeForce3 uporablja. Ampak zelo na kratko. Kartico so spustili skozi toliko testov, da jaz še v življenju nisem videl toliko. Ne samo standardni 3DMark2000&2001 ter Q3 in UT. Ampak testni programi za katere še slišal nisem (ampak so, glede na fotke, zelo dobri), do sploh nekih posebnih grafičnih pogonov. Skratka, zelo podroben test!
Kartica je v zapeljivi modri barvi in ima že serijsko montiranega Blue Orb-a. Na njej je še 64MB visokokakovostnega pomnilnika. Zaključek: kartica je dobila Editors choice naslov. Članek si oglejte tu. Priporočam!

9 komentarjev

GeForce3

več strani - 27. februar je za nami in Nvidia je uradno predstavila GeForce3, naslednik znanega GeForce2 grafičnega procesorja. Ta dan so čakali (ali se ga bali) skoraj vsi računalničarji, in sedaj je za nami. Kaj se je zgodilo? Po pravici povedano nič posebnega . Pojavila se je množica bolj ali manj informativnih člankov in celotne kopice vam ne nameravam posredovati. Namesto tega bom priporočal dva. Če vas zanima teorija in tehnologije, ki so v uporabi pri GeForcu3, potem si oglejte to 5 stransko analizo na HardOCPju, če pa vas zanima praksa, pa se odpravite na ruski Digit-Life in si oglejte neverjetno obširen in temeljit primerjalni test GeForce3 kartic. Nuff said!

9 komentarjev

Kartice z GeForci 3

X-Bit Labs - 27. februar, ko bo Nvidia dejansko predstavila GeForce3 se približuje in z njim tudi veliko informacij o prihajajočih produktih. Tako so na dan splavale informacije o dveh dodatnih karticah (o Prophetu III ste lahko že brali...). Gre za ASUSov V8200 in Elsin Gladiac 920. Specifkacije slednjega so:
  • Nvida GeForce3 grafični čip (d0h),
  • 350MHz RAMDAC,
  • 64MB DDR DRAMa (3.8ns čipi ),
  • 200MHz jedro in 460MHz pomnilnik (je kdo rekel overclockanje?),
  • 3.2Gtexel/sec zapolnjevalna hitrost,
  • AGP 2x/4x vodilo s podporo FastWrites funkciji,
  • TV-Out
Če se sedaj že slinite nad specifikacijami kartice naj vas opozorim, da se priporočene cene gibajo okoli $699. To je za naš standard pravo premoženje in dvomim, da si bo veliko ljudi lahko privoščilo nakup novitete. Kakorkoli, zelo verjetno je, da bodo cene še dodatno padle po izidu kartic, posebej s predstavitvijo močnejših modelov (Pro in Ultra style). Le upamo lahko, da se bo Nvidia odločila predstaviti tudi GeForce3 MX ....

3 komentarji