»

Philipsov najhitrejši DVD zapisovalnik

Yahoo News - Philips, podjetje, ki je dobro poznano na področju zabavne elektronike, je že pred časom kot prvo izdelalo DVD zapisovalnik z 8-kratno hitrostjo. Sedaj jim je uspelo to hitrost zapisovanja podvojiti in nastal je prvi DVD zapisovalnik na svetu, ki je zmožen pisati na DVD medije s 16-kratno hitrostjo -- to pomeni, da je DVD zapisan v manj kot šestih minutah. Njegova odlika pa je tudi zmožnost pisanja na dvoslojne DVD medije. Philipsov poslovni partner Dell naj bi po podatkih Yahoo! News bil prvi naročnik teh DVD pogonov. Znane so tudi cene in sicer od 80 do 90 evrov za proizvajalce računalnikov, medtem, ko bo posameznik za nakup moral odšteti okrog 180 evrov. Izvirna novica

14 komentarjev

9 GB na 96 kvadratnih centimetrih (DL DVD-/+R)

DigiTimes -

Konec tega, začetek naslednjega četrtletja lahko pričakujemo iz tovarn podjetij Ritek in CMC Magnetics prve enostranske dvoslojne zapisljive DVD medije. Kapaciteta takih medijev znaša 2*4,7*109 bajtov (8,75 GiB) - taki kapaciteti pravimo tudi DVD9.

Philips in Pioneer uvajata striktnejšo licenčnino za proizvajanje DVD+R DL medijev, zato bo proizvodnja teh medijev za manjše izdelovalce onemgočena, kar pa za nas v končnem efektu pomeni boljše medije. Ritek med drugim načrtuje masovno proizvodnjo ploščkov, okrog konca junija.

Prve enote Japonci že napovedujejo za sredino maja, Tajvanci so pa povedali, da bodo njihovi mediji 20-30% cenejši od konkurenčnih iz Japonske.

Opozarjajo pa nas, da naj ne pričakujemo hitrega padanja cen...

9 komentarjev

Povpraševanje po zapisljivih DVD-jih raste

DigiTimes - Sočasno s padanjem cen DVD zapisovalcev in zapisljivih medijev DVD se povečuje tudi povpraševanje po njihm, ugotavljajo na DigiTimes. Gordon Yeh, Ritekov generalni direktor, tako napoveduje, da se bo povpraševanje v prihodnjem letu podvojilo in doseglo vrednost 1,5 milijarde medijev. Prav tako načrtuje dvotretjinsko rast prodaje DVD pogonov, saj naj bi jih prodali kar 50 milijonov. Več o tem.

11 komentarjev

Modem? Tajvanski. WLAN-kartica? Tajvanska.

DigiTimes -

Evropejci in Američani se imamo za tehnološki velesili, ki združujeta najbolj izobražene ljudi in najboljšo tehnologijo. Recimo, da to do neke mere res drži, a je po drugi strani zanimivo pogledati statistiko, od kod naša oprema izvira.

Na DigiTimes pravijo, da naprimer kar 70 odstotkov xDSL-modemov izvira s Tajvana (18 od 26 milijonov). Največji proizvajalci so Ambit Microsystems, Askey Computer in Zyxel Communications. Klik!

Pri opremi za WLAN je ta številka še višja in se približa osemdesetim odstotkom, s čimer so tajvanski proizvajalci zaslužili okrog 164 milijonov dolarjev v drugem četrtletju letos. Celotni prihodki od prodaje omrežnih komponent (vključujoč ne brezžične) pa je znašal 400 milijonov dolarjev, kar je za slabih 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Klik!

4 komentarji

Kaj vse lahko storite s CD-ji

Gospod natakar, ribjo ploščo prosim. :)

vir: Olympus.Net
CD Sculpture - Kaj storimo, ko nam priljubljeni štedilnik, ehm, oprostite, priljubljeni program za peko CD-jev, le-tega uniči? Plošček vržemo v najbližnji koš, kakopak, po možnosti z veliko jeze [;)]. Če pa imate teh medijev na zalogi veliko, lahko uporabite svojo domišljijo in napravite prave umetnine[:D].

Katere, vprašate? Hja, če sodite med ljudi, ki se jim valja doma kakšnih pet neuporabnih ploščkov, jih lahko porabite za okras vašega avtomobila. Ako jih imate na zalogi nekje od deset do trideset, lahko morebiti okrasite vašo sobo. Če pa imate na zalogi še več neuporabnih CD-jev, potem si velja ogledati tole stran! Dobili boste lahko namig, kaj z vašimi pokvarjenimi ploščki storiti.

11 komentarjev

Seagate, Hitachi in Maxtor ...

Slo-Tech - ... so iz prodaje začeli umikati trde diske s kapaciteto med 40 in 80 GB, kar pomeni da umikajo prav najbolj prodajane. Razlog za umik proizvodov je slaba kvaliteta diskovja, narejenega na Kitajskem. Diski so imeli namreč slabe sektorje in so se čudno obnašali pri formatiranju. Največ, kar 15.000 teh pogonov je odšlo na Tajvan. Edini izmed štirih velikih proizvajalcev trdih diskov, ki ni imel nobenih težav, je Western Digital, saj ta nima tovarne na kitajsekm. Klik!

Hvala ReSpEcTu za novičko.

3 komentarji