»

nVidia GeForce 6800 Ultra (NV40) je tukaj

AnandTech - Z enodnevno zamudo so se na spletu končno začeli pojavljati testi dolgo pričakovanega in precej kontraverznega nVidiinega grafičnega čipa, imenovanega NV40.

Veliko govoric, tako dobrih kot slabih, se je izkazalo za resničnih. Tako ima NV40 dejansko 16x1 arhitekturo in prav zares dosega 12.000 točk v 3D Marku 2003. Nekatere druge govorice, za katere smo si želeli, da ne bi bile res pa so se pravtako izkazale kot kruta realnost. Tako so morali za napajanje uporabiti kar 480-wattni napajalnik, z dvema neodvisnima molex priključkoma. Druga neprijetnost pa je hladilnik, ki tudi ni ravno, kako bi rekel, standarden, razen če za standard uporabite GeForce FX 5800 Ultra.

Da vam preveč ne pokvarim veselja ob branju testov, le še podatek, da GeForce 6800 Ultra, v trenutno najbolj vroči DX9 igri Far Cry, pri resoluciji 1280x1024, za 35 % prehiti dosedanjega prvaka Radeona 9800 XT. Pri višjih resolucijah in ob uporabi protiupogibanja in anizotropnega filtriranja pa za kar 59,5 % pusti za...

21 komentarjev

Miška in GeForce pod drobnogledom

Albatron-ov GeForce FX5900XTV

vir: Red & Blackness Modes
Overclockers Australia - Zadnje čase vas moja malenkost precej zasipa s testi raznih grafičnih kartic. Danes pa bom podal poleg že včeraj podane povezave do ATI All-in-one 9600XT testa še testa Albatron-ovega FX5900XTV in miške Razer Viper. Prvi, Albatron-ov GeForce FX5900XTV, je na testu verjetno že pričakovano dobila pet zvezdic od petih, zatorej tu ne bomo govorili o njenih specifikacijah.

Nasprotno pa že dolgo nismo podali povezav do kakšne predstavnice namiznih podgan. In zato vam tu serviramo še povezavo do testa Razer Viper miške, ki je namenjene predvsem zagrizenim igralcem iger, to pa počne naravnost odlično, saj njena natančnost daleč prekaša vse konkurente.

1 komentar

ATI ALL-IN-WONDER Radeon 9600XT preizkušen

vir: ATI
Overclockers Australia - Da, res je, velikokrat smo že podajali povezave na različne strani, na katerih so preizkusili in spisali sodbo ATI Radeona 9600XT. A morda je prav da podamo povezavo tudi na ta test. Kaj je na tem tako drugačnega od drugih? Namesto da bi preprosto spisali besedilo in dodali nekaj slik, so se fantje pri 3dGameMan.com kot ponavadi potrudili na malce drugačen način in naredili video reportažo. Klik!

1 komentar

PowerColor Radeon 9800XT 256MB pred sodniki

PowerColor Radeon 9800XT

vir: Hexus
Overclockers Australia - Medtem ko ATI in NVidia pridno kuhata nove grafične čip in tehnologije, ki bodo v prihodnjih letih bolj ali manj dominirale trgu, pa različna podjetja na podlagi njunih čipov izdelujejo grafične kartice. In tako so danes na Hexus.net preizkusili PowerColor-jev Radeon 9800XT s 256 MB. V testih je, kako presenetljivo, po večini odnesel lovoriko, a ima NVidia s svojim GeForce FX5950 Ultra zares omembe vredno prednost edino pri RTCW: Enemy Territory. A vendarle se nam poraja vprašanje, kaj je to, kar loči tega Radeon-a 9800XT od ostalih? V bistvu nič, razen dejstva, da se prodaja po precej nizki ceni (320 funtov) - no kakor za koga. Končna presoja je torej na vas, a test vam lahko precej olajša izbiro.

7 komentarjev

Albatron Gigi GeForce FX5700 Ultra pod drobnogledom

X-Bit Labs - Vsem preskusom, ki se dandanes pojavljajo po internetu kot gobe po dežju, navkljub se je pridružil še en, ki so ga spisali ruski tovariši na X-bit Labs. Pod prste so vzeli Albatronov FX5700 Ultra, ki so ga testirali na dolgo in široko v sedemnajstih igrah in 3D Marku, vse skupaj pa spisali v obliki štiriindvajset(!) strani dolgega članka. Na koncu so zapisali, da se kartica odnese primerno (dobre zmožnosti navijanja, dobro hlajenje in dobri rezultati), vendar pa je zaradi hlajenja precej glasna. Za daljše branje pa odklikajte sem.

0 komentarjev

NVidia stopa na pota tišine...

X-Bit Labs - NVidiine najnovejše kartice se po sposobnostih popolnoma lepo kosajo z ATi-jevimi predstavniki, vendar pa nVidiini modeli pri svojem delovanju generirajo ogromno toplote, posledica tega pa je hlajenje, zaradi katerega si uporabniki poskušajo zamašiti ušesa. A če bodo še ostali dobavitelji GeForce kartic sledili Gainwardu, si lahko tudi nVidiini uporabniki odmašijo ušesa. Tako je slednji izdal SilentFX PowerPack! Ultra/980 XP Professional, katere verjetno največja prednost pred konkurenčnimi GeForce modeli je pasivno hlajenje.

Tako se pod hladilnim sistemom nahaja GeForce FX5700 s hitrostjo GPU 425 MHz ter 256 MB pomnilnika na 550 MHz, vse skupaj pa poleg AGP reže zasede še eno razširitveno vodilo. Na kartici se nahaja tudi VIVO...

2 komentarja

Ponedeljkov kupček testov

več strani - Tako, vikenda je konec in spletne strani so v tem času pridno testirale in nabral se je kar lep kupček testov. Ako, ste že opravili hišna opravila, šolske in službene obveznosti ter nimate kaj početi, vam priporočam, da se usedete na vaš najljubši stol in poklikate naslednje povezave do testov. Mislim, da je branja več kot preveč, zato vam priporočam, da si oddahnete od...

2 komentarja