»

Druge izdaje Windows XP ne bo

The Register - Na The Registerju poročajo, da kljub nekaterim govoricam o drugi izdaji Windows XP oz. o vmesni verziji med XP in Longhornom, le-te ne bo. Microsoft naj bi se tako popolnoma osredotočil na Longhorn, ki bo nared v prvi polovici leta 2006. Da bi bil nared v roku, Microsoft nekaterih načrtovanih novosti ne bo implementiral. WinFS bo tako že okrnjen, saj naj bi deloval z vsemi zmožnostmi le lokalno, na uporabo v omrežjih pa bomo morali počakati do naslednje verzije Blackcomb. Več o tem.

22 komentarjev

Optimizacija Windows XP

I Am Not A Geek - Od 25. oktobra, ko so bili Windows XP po letih razvoja končno izdani, je preteklo že veliko vode. V tem času so različni avtorji, spisali bolj ali manj obširne članke, v katerih govorijo o opimizaciji tega, nastavitvah onega, itd. A ker XP-jevega naslednika, Longhorn-a, ne bo na spregled še kar nekaj časa, bi bilo prav, da se število člankov povečuje tudi v prihodnosti. In tako vam danes prinašamo članek, v katerem se je avtor razpisal o datotečnih sistemih, sproščevanju spomina, mrežah, zagonu, izklopu, ... So vaša Okna XP počasnejša od vaših želja? Klik!

15 komentarjev

Nekaj novosti o Windows XP Service Pack 2

The inquirer - Odkar je Microsoft izdal prvi servisni paket popravkov, je minilo že kar lepo število dni, do izida drugega SP-ja pa bo prav tako še minilo nekaj dni. A prve novice o novostih in bonbončkih, ki bodo v slednjega vključene, vse bolj curljajo v svet, zatorej je tudi prav, da rečemo kakšno besedo ali dve o njih.

Tako so fantje pri I Am Not A Geek za nas prebrali kar 200 stranski Microsoftov dokument, ki govori o novostih, ki bodo vključene vanj. Tako bo novi Service Pack prinesel podporo za Bluetooth in novi Okenski namestilnik (Windows Installer), ki bo tokrat označen kot tretja(3.0) različica, z njim pa namerava Microsoft skrčiti velikost popravkov, jih avtomatsko namestiti in prenesti na vaš sistem le datoteke, ki jih potrebujete. Celoten članek.

8 komentarjev

Windows XP SP2 žrtvoval združljivost za varnost?

Slashdot - Infoworld v svojem članku pravi, da je možno, da prihajajoči drugi paket popravkov in izboljšav Service Pack 2 za Windows XP žrtvuje del združljivosti za izboljšanje varnosti. Pri svojih trditvah se opirajo predvsem na besede Tonya Goodhewa - odgovornega v Microsoftovem razvijalskem oddelku, ki pravi, da določene aplikacije ne bodo delovale zaradi pomanjkanja varnosti.

Področja, katerim je Microsoft odločil posvetiti svojo pozornost so predvsem "zaščita spomina" (memory protection), internetna varnost, e-poštna varnost in varnejše brskanje, saj so to danes najbolj izpostavljeni in ranljivi deli Oken. In prav zaradi možnosti nezdružljivosti aplikacij je Microsoft začel obširno osveščanje razvijalcev in programerjev. Klik!

17 komentarjev

Windows XP ... Reloaded!

WinNetMag - Po poročanju winnetmag.com naj bi Microsoft, kljub zanikanju tega, pripravljal vmesno različico operacijskega sistema Windows, s katero bo zakril luknjo med izdajo originalnih XP-jev in dolgo pričakovanega Longhorna, katerga izdaja se vztrajno premika proti koncu leta 2005. Izdaja naj bi imela "izvirno" ime Windows XP Reloaded.

Šlo naj bi za nekakšen bolj obširen paket popravkov (v obliki posodobitve bo na voljo tudi vsem dosedanjim uporabnikom XP-je), med drugim vsebujoč Service Pack 2 ter Windows Media Player 10. Zaenkrat več podrobnosti še ni znanih. Vsekakor bo zadeva več kot samo navaden obliž za hrošče. Vprašanje je le, ali bo potešil uporabnike dokler Microsoft ne izda že ničkolikokrat preloženega Longhorna?

19 komentarjev