»

Pentium M adapter

Asus CT-479

vir: golem.de
Legit Reviews - ASUS je predstavil adapter CT-479, s pomočjo katerega lahko uporabite drage, a izredno hitre in varčne procesorje Pentium-M, ki so primarno namenjeni vgradnji v prenosne računalnike, na ploščah s podnožjem 478. Zaenkrat so podprte samo tri ASUS-ove matične plošče (P4P800-VM, P4P800-SE in P4C800 Deluxe), podpora na ostalih matičnih ploščah pa je odvisna predvsem od proizvajalcev, ki morajo izdati prenovljen BIOS.

Komplet sestavljata adapter in hladilnik, na katerem se bo sukal ventilator s 3000 obrati na minuto(30 dB), kar je po ocenah odločno preveč za hlajenje tega procesorja.

Adapter je zanimiv predvsem zaradi informacij, ki krožijo po medmrežju, saj naj bi Intel 24. julija zelo znižal cene Pentium-M procesorjem, kot odgovor na...

9 komentarjev

Poceni RAID krmilniki

Slo-Tech - V zadnjem času je zaradi naraščajočih kapacitet diskov in hitrosti, nenazadnje pa tudi vedno večje kvarnosti, vedno bolj popularen RAID.

Veliko matičnih plošč ima tovrstne krmilnike že integrirane in ker velikokrat slišimo očitke, da takšne poceni variante niso vredne počenega groša, so si štiri takšne ne predrage krmilnike ogledali na X-Bit Labs. Testirali so VIA VT6410 (na ASUS P4P800), GigaRAID ITE IT8212F (na Gigabyte 8SQ800), Promise FastTrak TX2000 in Promise FastTrak 133Lite (na Albatron PX865Pro II) ter ugotovili, da vsi svoje delo opravljajo povsem dostojno. Klik!

2 komentarja

Deset devedejev na kupu

X-Bit Labs - Na ruski navijaški strani so opravili test kar desetih zapisovalnikov DVD in se kar krepko razpisali. Primerjali so najpopularnejše modele podjetij Mitsumi, Sony, NEC, Ricoh, Teac in Pioneer. Najbolj sta jih navdušila Sonyjeva modela DW-U12A in DW-U10A, ki sta bila v vseh testirnih programih med najboljšimi, čeravno ne čisto na vrhu, izkazala pa sta se še z združljivostjo, saj brez težav bereta "plus" in "minus" izvedenke DVD-jev (DVD-R, DVD+R ...). Če vas te drage igračke zanimajo, klik!

1 komentar

Test kombiniranih pogonov

X-Bit Labs - Na vsem dobro znani spletni strani X-Bit Labs so si pogledali kar šest optičnih enot, s katerimi lahko beremo DVD medije in beremo ter zapisujemo na cedeje. Testiranje je potekalo v osmih programih. Na podlagi rezultatov iz programov, so se avtorji odločili, da kot zmagovalca izberejo Samsungov pogon. Za vse tiste, ki nimate časa brati celotnega testa, pa so vam avtorji na zadnji strani članka pripravili kratke komentarje k vsakemu od k testom podvženih pogonov.

0 komentarjev

Največji trdi disk na svetu: WD2500JB

Ko prostor na disku ni več problem... :)

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - X-Bit Labs se je tokrat odločil stestirati največji trdi disk, kar se ga da dobiti. Izdelali so ga pri dobro znanem Western Digitalu. Enota je kapacitete kar 250 gigabajtov in se vrti pri danes povsem vsakdanjih 7200 obratih na minuto, izdelek pa so zaradi velikosti poimenovali kar Drivezilla. Če vam na vašem računalniku primanjkuje zadnji megabajti, bi vam močno priporočil branje članka, v katerem je predstavljen WDjev dvesto petdeset gigabajtnež™. Klikus!

8 komentarjev

WD Raptor

X-Bit Labs - Pri podjetju Western Digital so že nekaj časa nazaj izdali trdi disk Raptor. Od ostalih se razlikuje predvsem po tem, da je to prvi SATA disk, ki obratuje z 10000 vrtljaji na minuto, s čimer se postavlja ob bok SCSI diskom. Pobliže so si ga ogledali na X-Bit Labs. Njegova kapaciteta sicer ni enormno velika (zgolj 36 GB), a njegova vrlina je hitrost. V testu mu je za ovratnik dihal edinole Fujitsu MAN. Z izdelkom so bili preizkuševalci zadovoljni, saj ni predrag glede na 10.000 rpm specifikacije. Klik!

1 komentar

Promiseov RAID krmilnik

X-Bit Labs - Tudi podjetje Promise je izdalo svoj nov RAID krmnilnik na PCI vodilu, imenovan Promise FastTrak100 TX4 IDE RAID Controller. Njegovo delovanje, značilnost in sploh vse so si ogledali na X-Bit Labs, kjer so spisali tudi zanimiv test te umetnine. Krmilnik podpira prikljucitev osmih ATA diskov ter delovanje v RAID0, 1, 10 in JBOD načinu. Klik!

Priporočljivo za vse lastnike IBMov.[>:D]

0 komentarjev