»

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Test Crystal Orba

Overclockers Cafe - Medtem, ko je na področju hlajenja procesorjev prišlo do precejšnjih sprememb, pa smo bili na področju hlajenja chipsetov deležni bolj majhnega napredka. Za hlajenje CPU-jev obstaja veliko odličnih hladilnikov, na chipsetih pa je do nedavnega kraljeval Blue Orb, ki je bil dolgo časa eden in edini najboljši hladilnik za tovrstno hlajenje. No na našo srečo, se je Thermaltake odločil narediti korak naprej pri hlajenju čipsetov. Tako je nastal Crystal Orb. Na Overclocker Cafe so objavili test tega hladilnika in če je testu verjeti, je hladilnik zares odličen. Bakrena sredica, odlično hlajenje, ravno dno, lep izgled in nizka glasnost. To so odlike tega hladilnika in kot kaže ima Thermaltake v rokah uspešnico.

0 komentarjev

Test Power Cooler hladilnikov

Overclockers New Zeland - Test hladilnikov utegne biti kar težka stvar, vendar ne zaradi testiranja. Testiranje hladilnikov je precej lahko opravilo, težje pa je določiti zmagovalca testa. Hladilnik, ki je dosegel najnižjo temperaturo procesorja ne more biti zmagovalec testa, če je prav svinjsko drag in tudi najcenejši hladilnik, ki je dosegel najslabše rezultate, ne more prejeti lovorike kot najboljši hladilnik testa. Te probleme povzročajo uporabniki, ki se kar precej razlikujejo med sabo. Nekateri bodo hoteli najboljši hladilnik in jih cena ne bo zanimala, medtem ko bodo nekateri blazno škrtarili in hoteli najboljšo uravnoteženost med zmogljivostjo in ceno. No, kakorkoli že na OC New Zeland so se pri testiranju Power Cooler hladilnikov vsaj malo poizkusili držati zgoraj napisanega. Za primerjavo, so testirali še Thermaltake Volcano II in Thermal Engine V60-4210B. Power Coolerji so se obnesli precej različno. Nekateri so precej dobro hladili, medtem ko so drugi bili totalen "poden". Zmagovalca testa vam...

1 komentar

Mini Copper orb

hardCOREware - Ja, Thermaltake ni izdal le mini verzije Super orba, temveč tudi mini verzijo Copper orba. Tudi ta je, enako kot večji mini bratec, ožji od svojega izvirnikia Chrome orba. Namenjen je AMDjevim procesorjem do frekvence 1.5 GHz. Izboljšali so pritrdilni mehanizem, tako da je namestitev s pomočjo ploščatega izvijača otročje lahka. Hladilnik je zgrajen iz dveh delov. Prvi je bakren in je na nek način izmenjevalna površina med procesorjem in aluminijem. Razlog za uporabo bakra je boljša notranja toplotna prevodnost ter boljše prehajanje toplote iz procesorja na baker kot na aluminij. Del bakra, ki se vidi, če odstranite ventilator, je podoben Copper hedgehodu. Drug del hladilnika pa je narejen iz aluminija in oddaja toploto zraku. Hladilnik se obnese bolje kot Mini Super Orb, a malo slabše kot Volcano II. Mini Copper orb je sicer tišji od Mini Super orba, a glasnejši od Volcano II hladilnika. Na žalost je tu še en dejavnik in to je cena, ki bo najverjetneje govorila v prid Volcano II...

0 komentarjev

Mini Super Orb

NeoSeeker - Wow, prvo imamo Chrome Orbe, nato Super Orbe, potem se pa prikažejo takoimenovani Mini Super Orbi. Se je Thermaltakeovcem zmešalo? Niti ne, saj je bil eden večjih problemov pri Super Orbu njegov premer. Problem je namreč nastopal pri osnovnih ploščah z manj prostora, tako da je bila edina možnost pritrditve Super Orba na osnovno ploščo brušenje / ukrivitev reber. Tako so se načrtovalci pomujali ter ponudili 4 milimetre ožji hladilnik ter ga, izvirno kot le kaj, poimenovali Mini Super Orb. Če berete Slo-Tech že dlje kot mesec, potem ste opazili, da nad samimi zmogljivostmi Super Orba nismo bili zadovoljni, saj je enostavno ponujal premajhno razliko v temperaturi za preveliko fizično velikost. Tukaj je stvar ista, vsaj tako ugotavljajo NeoSeekerji. Njihov pogled na to hladilno enoto si preberite na tej strani.

4 komentarji

Thermaltake Volcano II

Insane Hardware - Še ena hladilniška novica tokrat prihaja z Insane Hardwarea. Čeprav bi težko rekli, da gre za zanesljiv vir informacij, jim bomo glede tega kar verjeli. Gre za novi Thermaltakov hladilnik, namenjen Socket A procesorjem z zanimivim imenom Volcano II. Za razliko od dosedanjih Orb style hladilnikov, je ta zasnovan povsem klasično, torej hladilna rebra+ ventilator. Največja posebnost tega hladilnika je zagotovo ventilator, ki bi naj potiskal 36cfm zraka pri le 4500rpm. To pomeni konkurenco Global Win FOP38, le da bo zadeva precej tišja... "le" 31.5dBa. Dodatne...

3 komentarji

Mini Super Orb

Thermaltake - Kar nekaj uporabnikov je imelo težave z namestitvijo Thermaltakovih Chrome/Super Orb hladilnikov na svoje matične plošče, predvsem zaradi velikih kondenzatorjev, ki so ponavadi nameščeni tik ob procesorskem podnožju. Da bi rešili tudi to težavo, so pri Thermaltaku pripravili novi hladilnik z imenom Mini Super Orb. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je Super Orb, le da so mu zmanjšali premer z 69 na 65mm. Če vas zanimajo podrobnosti, jih najdete tukaj.

0 komentarjev