»

Voltmod novejših nVidiinih kartic

AOA - Za vse, ki se ukvarjate z umetnostjo ekstremnega overclockinga, so na Alliance of Overclocking Arts objavili obširen in izčrpen članek o modificiranju grafičnih kartic. Natančneje -- gre za izvedbo voltmoda na karticah iz serij 6 in 7, ki so izvedeni popolnoma programsko, kar je precej ugodno, saj je ponavadi treba za podobne rezultate opraviti nekaj večjih posegov v kartico. Več vam o članku ne morem povedati, tako da bo najbolje, da ga vsi, ki se bojite spajkalnikov, kar sami preberete.

13 komentarjev

GeForce FX 5800 (Ultra) razočaranje

AnandTech - Končno so testi dolgo pričakovane kartice s čipom GeForce FX tu. Pričakovali smo, da bo prestolonaslednik Radeona 9700, vendar se je ponižal s komaj 10% boljšimi rezultati. Pri nekaterih igrah in testih je celo pokleknil pred Radeonom. Kartica naj bi stala 399 dolarjev (oz. 299$ za ne-Ultra različico), tako da so bile zastrašujoče predvidene cene 700€ (161.000 SIT) očitno le blefiranje. Kartica ima tudi ogromen hladilnik, katerega naj bi se slišalo tudi v sosednjo sobo [8-O] . No, če vas zanimajo testi (v kar ne dvomim) kar odklikajte na AnandTech.

Pa še zvočna primerjava hladilnikov:

19 komentarjev

Nočete dati nad 50 jurjev za grafikuljo?

AnandTech - Hočete si omisliti grafično kartico ter srepo zabolščite v denarnico. Prosim lepo? Kako naj dam 70 jurjev za dobro grafično, če sem pa za 20 kosov prekratek? Kje so tisti dobri časi, ko je najboljša 3D grafična stala malo nad štiridesetimi tisočaki? Raje nehajte nostalgirati ter si raje preberite tale test na Anandtechu. Na sedemnajstih straneh so do obisti primerjane grafične kartice, katere lahko (v ZDA) kupite za manj kot 200 zelencev. Kot se pokaže, sem imel prav. nVidiin Geforce4 Ti4200 je absolutni zmagovalec, saj nosi titulo prvaka v prav vseh testih. Če se spomnite, sem vam pred dnevi posredoval v novici povezavo do strani, kjer je bil Ti4200 navit nad specifikacije Ti4600, in to stabilno. Vam moram povedati še kaj več? :D

9 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal primerjalni test treh novih vročih grafičnih kartic. Pod prste so mi prišli ATIjev Radeon 7500, Radeon 8500 LE ter nVidiin Geforce3 Ti200 v preobleki podjetja Gainward. Ja, ker vsaka od treh grafičnih zaseda svoje mesto v lastnem cenovnem razredu, ne glejte na test kot na showdown primerjavo ter boj na nož, ampak kot na test, ki vam priporoči ali odsvetuje nakup kakšne od grafičnih kartic. Uživajte v branju. Aja, ta test posvečam _Mortal_-u. Naj uživa v njegovem težko pričakovanem testu .

16 komentarjev

Gainward in 3.5ns RAM

Slo-Tech - Gainward, pri nas ne tako priznano podjetje, je uporabnike obvestil, da bo v začetku junija na Computexu predstavil serijo grafičnih kartic, katerih posebnost je uporaba ultra-hitrega 3.5ns DDR SDRAMa. Verjetno mi ni potrebno posebej poudarjati, da je 3.5ns RAM sposoben izjemnih hitrosti - Gainward zagotavlja vsaj 285MHz. Najbolj razveseljiva novica pa je, da bo s tem hitrim pomnilnikom opremljena tudi serija GF2 MX kartic. To pomeni, da bomo za zelo zmerno ceno dobili grafično kartico z ultra hitrim pomnilnikom in s tem tudi odličnimi performansami. Več pa tukaj. Thnx, OZZY.

0 komentarjev

Kako NE odstranjevati hladilnika z grafikulje

vir: HardOCP
HardOCP - V HardOCPjevem forumu je neki tip objavil svojo izkušnjo z odstranjevanjem hladilnika z grafične kartice. Tipček si je ravno kupil Blue Orba ter ga hotel namontirati na svojo Innovisionovo GeForce2 MX kartico, toda vse ni šlo po načrtih. Čeprav se je ustrezno pripravil (kartico ohladil, zavaroval vezje...), mu je uspelo ODTRGATI čip. Fantje pri Innovisionu so očitno opravili preveč dobro delo z lepljenjem, saj čipa in hladilnika enostavno ni mogoče ločiti. Woah .

7 komentarjev

Novi overclockerski kralj med GeForce2 MX karticami

Jaz - Na Chip.de so testirali Cardexpertovo GeForce2 MX kartico, seveda pa zadeva ne bi bila tako zanimiva, če bi se omejili samo na merjenje hitrosti. Kartico so torej temeljito overclockali in prišli do ugotovitve, da gre za eno izmed najbolj overclockabilnih GF2 MX kartic, saj so hitrost 5.5ns pomnilnika lahko dvignili na kar 250MHz (500MHz DDR). Njihov test (ki je, žal, v Nemščini) si lahko pogledate tukaj. Thnx, NiggerBob!

1 komentar