»

Prvi osnutek prevoda slovenske Creative Commons licence ("GPL" za slike, besedila, glasbo)

Licenca, razumljiva vsakomur

Slo-Tech - Sodobno avtorsko pravo izrazito ščiti pravice avtorja, ki jih ima na avtorskem delu. Brez privolitve avtorja, oziroma ustreznega prenosa materialne avtorske pravice, ni dopustno avtorskega dela, vzemimo za primer besedilo, reproducirati, distribuirati, dajati v najem ali predelati... Vsa upravičenja dobi avtor že s trenutkom ustvaritve avtorskega dela. Zakon o avtorski in sorodnih pravicah, kot temeljni predpis, ki ureja avtorsko pravo pri nas, v zelo omejenih primerih dopušča vsebinske omejitve avtorjevih upravičenj (npr. citiranje).

Visoka...

13 komentarjev

KT400A letos še ne bo

DigiTimes - Pri čipovjih tajvanskega podjetja VIA velja nekakšno nepisano pravilo, da so tisti s končno oznako A stabilnejši, hitrejši ter manj hroščati, zato marsikdo z nakupom nove plošče počaka na izid A revizije čipovja. No, danes je VIA objavila, da težko pričakovanega KT400A, ki bi novo čipovje končno dvignil na raven dobrega, starega KT333, še ne bo tako kmalu.

KT400A ter P4X600 bosta predstavljena šele v začetku prihodnjega leta in ne ob koncu letošnjega, kot so napovedovali. Razlogov za tako potezo VIA ni navedla, pojavlja pa se vprašanje, ali si ni VIA s tem naredila medvedjo uslugo ter dala nForce2 izjemne možnosti za prodor in uspeh na trgu. Bomo videli!

0 komentarjev

Nova čipovja prihodnji mesec

DigiTimes - Svetovna izdelovalca čipovji za procesorje, tajvansko podjetje VIA ter SiS nameravata v svoji tržni borbi že prihodnji mesec izdati nova čipovja.

Za Penitume4 ima VIA pripravljene P4X600, P4M266A ter P4M400, ki bodo tako prva čipovja s podporo dvokanalnemu DDR pomnilniku. SiSov odgovor na omenjene nabore bo SiS655, ki bo prav tako podpiral dvokanalni DDR. Tudi na trgu AMDjevih K7 procesorjev se nam obetajo nova čipovja, zlasti po AMDjevem odlogu izdaje naslednje generacije procesorjev - K8. VIA nam bo ponudila KT400A čipovje, SiS pa nas bo razveselil s SiS746FX naborom.

O datumih in dobavljivosti še ni podatkov, govori se le, da bodo čipovja na voljo še pred božičem. Klik!

0 komentarjev

Tudi ECS (pisano) s KT400

t - break - Tudi tajvansko podjetje ECS, ki se ukvarja z izdelavo matičnih plošč, je izdalo svojo matično ploščo, ki temelji na KT400 naboru, tajvanskega podjetja VIA - nova Elitka se imenuje L7VTA. Na spletni strani T-Break pa so se potrudili in spisali še vroč test te ECSjeve umetnine.
Vam je všeč barva? Vašim otrokom ali mlajšim bratom oziroma sestram bo sigurno! --alien-w

0 komentarjev

VIA + Pentium4 = CeBIT

CNet - Čeprav Intel še vedno ni izdal ustrezne licence, se je tajvansko podjetje VIA odločilo predstaviti vezno čipovje na CeBITu. VIAine skrbi so povsem so povsem upravičljive, saj so njihovi glavni tekmeci, ALi, že dobili ustrezno licenco in že s polno paro načrtujejo čipovje. Očitno se je VIA odločila poiskati luknje v zakonu in tako trdijo, da licence niti ne potrebujejo. Sklicujejo se na lastništvo S3ja, s katerim je Intel pred nekaj časa podpisal pogodbo o izmenjavi patentov. Me prav zanima, kaj vse se bo izcimilo iz tega kreganja... Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

0 komentarjev