»

Python najbolj vroč programski jezik

Slo-Tech - IEEE Spectrum je objavil vsakoletno lestvico najbolj vročih programskih jezikov, v katerih so 47 programskih jezikov razvrstili po njihovi priljubljenosti. V resnici je lestvic več, ker imajo jeziki različno zgodovino, namen in uporabo. Tako jih lahko razvrstimo glede na platforme - splet, mobilne, poslovne, embedded - in poljubno obtežimo glede na vir podatkov - Google, Github, Stack Overflow, Reddit itd. Končni rezultat je tako odvisen od nastavljenih parametrov, več o metodologiji pa si lahko preberemo v izčrpnem opisu.

In rezultat? Na privzeti lestvici, ki naj bi najbolje odsevala interese tipičnega člana IEEE, so na prvih treh mestih Python, C++ in C. V prvi deseterici najdemo še Javo, C#, PHP, R, JavaScript, Go in zbirnik. Python je bil na vrhu...

122 komentarjev

Malenkost drugačen test ...

OSNews - Kot smo navajeni, ponavadi beremo o testih strojne opreme, tokrat pa so na OSnews spisali test devetih programskih jezikov za Windows. Pod drobnogled so vzeli naslednje jezike: Visual C++, Visual C#, gcc C, Visual Basic, Visual J#, Java 1.3.1, Java 1.4.2, Python/Psyco in Pythona. Na koncu so prišli do zaključka, da se je na testni konfiguraciji najbolje odnesel Visual C++, vendar sta se zelo dobro odrezala tudi Java 1.4 in gcc C. Klik za branje, tukaj pa se nahajajo še alternativni (in malenkost manj izčrpni) testi, katerih povezavo smo našli na Slashdotu.

6 komentarjev