»

GeForce 7600 GT in 7900 GT za AGP?

X-Bit Labs - Kljub temu da so dnevi AGP-utorom šteti, naj bi se po informacijah s spletne strani X-bit labs nekateri proizvajalci grafičnih kartic, temelječih na nVidiinih grafičnih čipih, razmišljali o izdelavi AGP-različic nekaterih kartic serije GeForce 7, konkretno 7600 GT in 7900GT AGP. Prvi naj bi nasledil popularno GeForce 6600 GT AGP, drugi pa bi prevzel krono najzmogljivejše AGP-grafične kartice. Kot je znano, je nVidia pred časom predstavila GeForce 7800 GS za AGP.

Več o tem lahko preberete v izvorni novici na X-bit labs.

20 komentarjev

Nvidia objavila poslovne rezultate

The Register - Kot je za čas par tednov po koncu zadnjega kvartala značilno, podjetja objavijo analizo poslovanja. Kako je zadnje tri mesece poslovala Nvidia, so si ogledali na Registru.

Rezultati kažejo, da je bilo letošnje zadnje obdobje, ki je končalo 25. januarja, sicer manj uspešno kot tretja četrtina, na letni ravni pa vseeno zelo primerljivo, saj se vse številke, ki ponazarjajo celoten promet, gibljejo okoli 480 milijonov dolarjev. Kljub temu se je tromesečni prihodek prepolovil, saj namesto 50 znaša samo še 24 milijonov zelencev.

Na letni ravni so številke pokazale, da je celoten promet od lanskega leta upadel za pet odstotkov, medtem ko se je dobiček, ki je lani znašal nekaj več kot 90 milijonov, letos zmanjšal na malo pod 75 milijonov dolarjev. Glede na stalno pritoževanje, kako se podjetjem težko preživeti, številke vseeno niso slabe. Še klik.

11 komentarjev

nVidia - bolje kot pričakovano

Slo-Tech - Ta novica na X-bit labs je izredno obširna, zato le nekaj bistvenih in bolj zanimivih podatkov.
  • Finančno se je nVidia odrezala precej bolje, kot je bilo napovedano.
  • Oktobra so iz tovarne v širni svet potrošnikov poslali 6 milijontega nForce2.
  • 37% vseh prodanih čipovij za AMD-je so nForci.
  • Predvidevajo da se bodo stroški obratovanja podjetja povečali, a hkrati pričakujejo več dobička.
  • Njihovi načrti so prodreti tudi na področje dlančnikov in majhnih, energijsko varčnih naprav, zato bodo začeli razvijati kup novih izdelkov.
  • Prvi PCI Express je že na poti k ponosnim novim uporabnikom.
  • Že v prvem kvartalu leta 2004 se bo začel pohod NV4x grafičnih čipov, ki se bo skozi leto tudi...

14 komentarjev

Geforce FX 5950 Ultra in FX 5700 Ultra

Tom's Hardware - Naš predragi striček Tom je tokrat pod svoje prste vzel dve novi NVidiini kartici - GeForce FX 5950 Ultra in 5700 Ultra. V svojih testih je (ponovno) ugotovil, da nVidia zaostaja za ATijem, vendar je s svojo najnovejšo ponudbo skoraj enako hitra kot ATijev najmočnejši prikazovalec slike, Radeon 9800 XT, medtem ko ga v nekaterih testih tudi premaga. Ali to pomeni ponovno vodstvo nVidiie v večni tekmi za prevlado na trgu, je še prerano ugibati.

Če naredimo kratek povzetek: Oboje lepo, oboje drago, in katerakoli izbrana kartica vam bo služila več kot dobro. Klik!

14 komentarjev

Tržni deleži grafičnih proizvajalcev v drugem kvartalu

X-Bit Labs -

Po podatkih zadnje IDC-jeve raziskave tržišča je trg 3D grafičnih kartic v drugem letošnjem kvartalu predstavljal 54 odstotkov, trg 2D kartic pa 46 odstotkov celotnega tržišča. Največja igralca sta gotovo nVidia in ATi, manjše tržne deleže pa imajo še 3Dlabs, Matrox, Appian in HP. Posvetimo se največjima.

Na tržišču 3D kartic je nVidia obvladovala dve tretjini, ATi pa le 24 odstotkov trga. Med prodajalci 2D kartic je nVidia takisto v prepričljivem vodstvu, saj ima v lasti 53 odstotkov trga, sledi pa ji presenetljivo Matrox z 19. Skupno ima nVidiine izdelke tako 73 odstotkov uporabnikov, ATijeve pa zgolj 13. Več o tem.

3 komentarji