»

DDR-II lahko kupite že jutri

vir: Akiba
X-Bit Labs - Vsi veliki pomnilniški proizvajalci že razkrivajo svoje pomnilniške rešitve z DDR-II, datume prodaje pa postavljajo v konec marca ali začetek aprila. Japonsko podjetje Buffalo je danes predstavilo svoje DDR-II SDRAM DIMM module za osebne računalnike, njihovo registrirano različico za strežnike in SO-DIMM za prenosnike. Uporabljali bodo Elpidine čipe, kupiti pa jih bo moč že jutri. Moduli bodo tiktakali pri 400 ali 533 MHz, na voljo pa bodo v kapacitetah 256 MB (kar vas stane 455 dolarjev) in 512 MB (915 dolarjev). Več o tem.

17 komentarjev

Tudi Corsair z DDR-II

X-Bit Labs - Dejstvo je, da DDR-II trka oziroma že kar razbija po vratih, in tu se ne gre več sprenevedati. Do podobnih zaključkov so prišli tudi pri Corsairju in obljubili, da bodo svoje module DDR-II predstavili na prihajajočem IDF (Intel Developer Forum) v San Franciscu. Njihov tiskovni predstavnik je zatrdil, da podjetje že proizvaja nove module, ki bodo po predstavitvi na prodaj pod oznako XMS2. Takrat lahko pričakujemo tudi prve teste. Začeli bodo z moduloma PC2-3200 (400 MHz) in PC2-4300 (533 MHz). O cenah še ni podatkov. Več o tem.

4 komentarji

Dvogigabajtni DDR-II moduli za strežnike prihajajo

X-Bit Labs -

DDR-II, naslednika klasičnega DDR-ja, ki ga pretežno uporabljamo v naših računalnikih, že trka na vrata. Proizvajalci namreč kar tekmujejo, kdo bo izdal večji in hirejši modul pomnilnika DDR-II. Tokrat je razveselila Elpida z novimi dvogigabajtnimi moduli. Označeni so kot PC2-4300, podpirajo pa ECC in so tako namenjeni strežnikom in tistim res najzmogljivejšim večprocesorskim delovnim postajam.

Zanimivo je tudi ciljno okolje teh modulov. Intelovo čipovje Lindenhurst po doslej znanih podatkih ne bo podpiralo PC2-4300 pomnilnika, zatorej je zanimivo, zakaj Elpida izdaja tovrsten pomnilnik. Bodisi za kakšno še ne odkrito čipovje bodisi pa je Intel spremenil specifikacije Lindehursta. Več o tem.

0 komentarjev

Micron in DDR-II

X-Bit Labs - Micron, dobro poznani proizvajalec pomnilniških čipov, je napovedal prve pošiljke 1 GB DDR-II pomnilniških modulov izdelovalcem strežniških sistemov. Čeprav ti moduli niso nobena novost, proizvajalec še vedno ni izustil, kdaj bodo na voljo tudi širši javnosti.

Narejeni so v 0,11-mikronski tehnologiji, za optimalno delovanje potrebujejo 1,8 V in so pripravljeni za delovanje pri 400 oziroma 533 MHz. Micron je že demonstriral 256 MB, 512 MB in 1 GB module, kar mu ponuja dobro izhodišče za dobavo čipov z velikostjo od 128 MB do 4 GB pri hitrosti 400 oziroma 533 MHz. Klik!

7 komentarjev

Položeni temelji za DDR-II

EBN - EBN poroča, da je združenje izdelovalcev pomnilnika JEDEC na nedavnem srečanju v Tokiju potrdilo specifikacije za naslednjo generacijo DDR pomnilnika, DDR-II. V osnovi bo šlo za DDR, ki bo pri manjši napetosti (1.8V) dosegal višje frekvence (400-533MHz). Če bi primerjali DDR-II s DDR, bi imel pomnilnik oznako PC3200 za 400MHz čiše (3.2GB/s) in PC4300 za 533MHz čipe (4.3GB/s). Prvi primerki DDR-II pomnilnika bodo izdelani leta 2002, masovna produkcija pa se bo začela 9 do 18 mesecev pozneje, torej nekje okoli sredine 2003.
Združenje se bo sedaj lotilo načrtovanja specifikacij za DDR-III, ki ga bomo videli v letih 2004 in 2005. Menda bo JEDEC pri načrtovanju DDR-III specifikacij sodeloval z Advanced DRAM Technology skupino, v kateri je tudi Intel.

11 komentarjev