»

Swiftechova zverina

ipKonfig - Ker se sam ne ukvarjam z navijanjem, nisem ravno poznavalec raznih overclockerskih podjetij, ki izdelujejo hladilnike za vedno prevroče procesorje. Poznam sicer Thermaltake, Alpho, GlobalWin, Thermalright, še nekaj malih podjetij in tema. Zato sem se pred časom kar malce začudil, ko so se na Overlcockers Australia začeli masovno pojavljati povezave, ki privedejo do številnih testov Swiftechovih ventilatorjev. Najprej sem mislil, da gre spet za še ene množične produkte, ki v svetu overclockanja ne bodo ravno uspeli, vendar po prebranem testu na ipKonfig lahko rečem, da sem se krepko zmotil. Tam so...

3 komentarji

Megastičen hladilnik

Jaz - Nad Swiftechovim SocketA hladilnikom smo se na Slo-Techu že navduševali. Vsekakor gre za NAJBOLJŠI zračni hladilnik trenutno na tržišču in Swiftechu gre vsa hvala za design in izpeljavo te enote. Upajmo, da bodo tudi drugi izdelovalci hladilnikov sledili primeru in začeli izdelovati Socket hladilnike, ki bi efektivno izkoriščali 80mm ventilatorje. Kakorkoli, beštijo so testirali na Overclockers.com in njihov test samo potrjuje domneve, da gre za trenutno najboljši Socket A hladilnik na tržišču. Priporočam ogled! Thnx, Hedi.

1 komentar

OCZ Monster II Socket hladilnik

Little White Dog - Hm, še eno podjetje, za katerega nisem še nikoli slišal, a sodeč po tem testu bomo o njih še slišali. In sedaj o samem produktu, ki so ga testirali na Little White Dog.com. Gre za, kot je moč sklepati že iz imena, za Socket hladilnik za procesorje, primerjali pa so ga z GlobalWin - ovim FOP-32-i in reči moram, da se je stvarca odrezala precej dobro. Ah, kaj bi govoril - poglejte si test, številke so dovolj zgovorne.

0 komentarjev

Hedgehog, n-tič

Virtual Hideout - Tudi na Virtual Hideoutu so testirali Kaniejev bakreni Hedgehog hladilnik, toda na voljo so imeli tudi posebni ventilatorski adapter, s pomočjo katerega so na hladilnik prišraufali 80mm ventilator. Hedgehog je že tako ali tako eden izmed trenutno najboljših Socket hladilnikov, s to predelavo pa res nima konkurence (mogoče edino Swiftechove hladilnike). Verjetno je ta hladilnik edina konkurenca vodnem hlajenju brez peltierja... No, preberite test in presodite sami.

4 komentarji

Hedgehog hladilnik @ Trainwrecker

Trainwrecker - Nekateri že poznate bakrene Hedgehoge hladilnike, za marsikoga pa bodo verjetno pravo presenečeje. Gre namreč na neke vrste popolnoma bakreno kopijo Alphe PAL6035. Hladilnik je res razkošen na pogled in tudi tehta svojemu izgledu primerno... skoraj pol kilograma! Pošast trenutno velja za enega izmed najboljših SocketA hladilnikov. No, Hedgehoga so testirali na Trainwreckerju in tukaj si lahko preberete njihovo mnenje. Jaz se zagotovo ne bi branil enega primerka .

1 komentar

Velika primerjava Socket hladilnikov, Tom's Hardware style

Tom's Hardware - Dr. Tom se je lotil še ene zanimive teme, in sicer trenutno dobavljivih Socket hladilnikov. V ogromen test so vključili kar 17 hladilnikov, kar je več celo od Anandovega mega testa. Med hladilniki so seveda razni Orbi, Alphe in GlobalWini, pa tudi kaj bolj eksotičnega bi se našlo. No, test si lahko ogledate tukaj, čeprav je nekaj Tomovih zaključkov kar malce... čudnih... Po njegovem mnenju so namreč najbolj priznani SocketA hladilniki, Chrome Orbi, podpovprečni. No ja [:\\]. Kakorkoli, test si vsekakor oglejte, le nekatere rezultate vzemite malce z zadržkom.

3 komentarji

Modifikacija Alphe PEP66 za SocketA procesorje

Overclockers.com - Alpha PEP66 je že nekaj časa najbolj popularen hladilnik za Intelove Socket procesorje, sedaj pa vemo tudi, kako ga uporabiti za AMDjeve Socket A procesorje. Postopek v bistvu sploh ni težav, le nekaj minut časa in ustrezno orodje boste potrebovali. Natančna navodila najdete tukaj, primerjavo takega killer SocketA hladilnika z Alpho PAL6035 pa tukaj.

2 komentarja