»

ATI vodi na področju DX9 mobilne grafike

X-Bit Labs - Kot poročajo na X-Bit Labs, je kanadski ATI z 71-procentim deležem na trgu še vedno vodilni na področju mobilne grafike. Tako si lahko omislite kar 37 različnih prenosnikov podjetij, kot so Actebis, Alienware, Apple, Eurocom, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Gateway, Gericom, HP, Hypersonic, IBM, Medion, Multivision, Packard Bell, Prostar, Sager in drugih, v katerih za grafiko skrbi ATI-jev grafični procesor.

NVidia, ki je na drugem mestu z 21% tržnim deležem ter lahko trenutno ponudi kupcem manj kot 20 sistemov, upa, da se bo situacija izboljšala s prihodom čipa s kodnim imenom NV36M, ki ga bodo najavili 17. novembra.

1 komentar

ATI po XBOXu dobil še Motorolo

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs se je pojavila novica, da je podjetje Motorola izbralo kanadskega ATI-ja kot dobavitelja multimedijskih procesorjev za novo serijo mobilnih telefonov.

IMAGEON 2250, kakor se bo imenoval, bo moč najti v Motoroli V300, V500 in V600, skrbel bo za čim lepšo grafiko, zmogel pa bo tudi kodiranje v JPEG in dekodiranje iz JPEG ter MPEG - 4 zapisov v realnem času, ob vsem tem pa bo, zahvaljujoč novim tehnologijam, vgrajenim vanj, porabil malo energije.

7 komentarjev