»

Hrošč rogač v 3DMarku03

Warp2Search - Zakaj prav rogač? Ker je to ata vseh hroščev, saj je velik močan in dobro poznan povsod. Prav tak pa je hrošč v kodi tega novega programa, ki testira naše sisteme in na koncu izpljune točke, s katerimi se potem postavljamo ali skrivamo. Zakaj gre?

Fantje na Warp2Search so opazili, da hitrost naših 3D pospeševalcev program preveri ob samem zagonu programa in ne ob začetku testiranja, zato izgleda tako, kot da bi bile točke, ki smo jih dobili z nenavito grafično kartico. Kako to narediti? Preprosto:
  • 1.) Nastavite hitrost vaše garične kartice na privzete hitrosti;
  • 2.) odprite 3DMark2003 in
  • 3.) začnite z benčmarkom, a ga predčasno s tipko ESC prekinite.
  • 4.) Sedaj odprite ponovno program za navijanje in kartico navijte na maksimalno možno frekvenco, pri kateri je še stabilna.
  • 5.) Ponovno zaženite test, a tokrat pustite da se izvede do konca,
  • 6) sedaj pa lahko z Online Browserjem objavite svoje točke, ob katerih pa bo pisalo, da je to z nenavito grafično kartico.
Tukaj si oglejte prvotno...

5 komentarjev

Vdori v številkah

The Register - Tega, da so strežniki priljubljena tarča zdolgočasenih "genijev", vam ni potrebno razlagati. Verjetno pa ne veste, da od zaznavanja napadov in njihove statistične obdelave služi denar kar nekaj podjetij.

Pri enem od teh, in sicer londonskem Mi2g, so objavili, kateri strežniki so zadnje čase najbolj na udaru, in kaj lahko pričakujemo v prihodnje. Če sledimo statistiki, je bilo septembra izvedenih 9.011 napadov na strežnike, kar je približno vsota napadov julija in avgusta. Glede na lanski september se je število povečalo za faktor 11, res pa je, priznavajo pri Mi2g, da je bil lanski september bolj sušen.

Največ napadov izvajajo menda proti-ameriške skupine, v intevjujih, ki so jih izvedli s hakerji, pa so ugotovili, da se ciljna skupina seli na linux-based strežnike. Po izjavah hekerjev so Windows-based preenostavni.

Sicer pa me zadnja izjava bolj spominja na žlico za hujšanje z luknjami. Kaj pa, če je Bill vizionar?...

0 komentarjev

Winamp3 Final Build 488

Winamp - Pa smo ga končno dočakali - Winamp 3! Winamp je tokrat pridobil na uporabnosti in funkcijah. Z njim si namreč lahko ogledujete tudi video datoteke (upajmo, da bo narejen kakšen "Plug-In" za podnapise[:\\] ), seznami predvajanja so sedaj narejeni bolj pregledno, dodano je okno "Thinger", kjer se nahajajo bližnjice do nekaterih funkcij in tako dalje. "Nova" je tudi funkcija Crossfade oziroma gladki prehodi med skladbami.

Nullsoft trdi, da je program napisan popolnoma na novo z namenom, da bi čimbolj zadovoljil uporabnika. No upajmo, da bodo v prihodnosti dodali še nekaj uporabnih funkcij iz serije 2.xx (npr. funkcijo Jump - namesto tega je tu sedaj Select, ki ima podobno namembnost).
Sicer pa je novi Winamp strojno malo bolj zahteven, kar bodo občutili lastniki slabših računal[:)]. Dobite ga tukaj.

PS by alien-w: Izgleda da je Winamp res najbolj priljubljen programčič, ker je poslal novico tudi LordGreg.

14 komentarjev

Matjaž Rogelj prijet

Jaz - Ja, ok, saj vem, da spet zamujam s takimi novicami. So sue me , Kakorkoli, Canser mi je poslal novico, da je Matjaž Rogelj na podlagi razpisane tiralice bil prijet na Brniškem letališču 12. marca.
Torej so ga končno dobili... Mwahah, me prav zanima, kako bo potekalo sojenje (in upam, da bo do njega prišlo). Če bo odprto za javnost se takoj odpravim gledat (pa zraven vzamem kakšen gnili paradajz ali kaj podobnega ).

19 komentarjev

Vdor na ASUSovo stran

Jaz - Aleš mi je včeraj poslal novico o vdoru na stran največjega proizvajalca matičnih plošč, ASUSa. Sicer stvari ne morem potrditi, toda baje se je po izbiri USA jezika na strani http://www.asus.com/index.html pojavilo naslednje sporočilo:

h0h0h IIS sux ! Sorry ADM .. ASUS COMPUTER INC defaced by #Hacker.BR h0h0h HBR yeahclear by Networkz and Access_Denied .. Gr33tz inback,[ZHB],exorcist,Bucefalo,dec0d3r,Coubr0n,ANALISTA,Silver Lords, Prime Suspectz, Furia.br , Iz corp and all defacerz ..Fuckz #m0rgue bah! C0N74C7 networkz@gmx.net and access_denied@linuxbr.com.br :-) EOF

Heh, M$ bi res moral malce poskrbeti za varnost svojega strežniškega softvera .

1 komentar

AnandTech shekan

Jaz - "Samo" enih 25 komadov vas je poslalo novico, da je bila pohekana ena izmed največjih svetovnih hardverskih strani, slavni AnandTech. To seveda potrjuje znano dejstvo, da niti največje in najbolj zaščitene strani niso varne pred vdori, le človek, ki vdira more biti dovolj spreten in vztrajen. Očitno Anandu ni bilo nič hudega, oziroma so imeli varnoste kopije, saj stran nemoteno deluje dalje...

1 komentar