»

NV38 prihaja

X-Bit Labs - Kot pravijo pri X-Bit Labs, se nam obeta izid NV38 v naslednjih desetih dneh, vsaj po zagotovilih nVidiinega CEO-ja. Uradne specifikacije še niso znane, predvideva pa se, da bo čip tekel pri 475 MHz in ne pri 500 MHz, kot so napovedovali sprva. Razlog te odločitve še ni znan. Opozoriti moramo še, da so vsa ta napovedovanja neuradno in da jih gre jemati z določenimi zadržki. Več o tem.

0 komentarjev

NV 36 in NV 38 na Computexu 2003; NV 40 šele naslednje leto?

X-Bit Labs - Poročali smo že, da je nVidia napovedala dve novi seriji grafičnih kartic. Na X-Bit Labs pa so razkrili nove informacije o prihajajočih grafičnih procesorjih. NV 36 in NV 38 bosta prvič predstavljena na sejmu Computex 2003, konec septembra. Kot verjetno veste, bo NV 36 nadomestil NV 31 (Geforce FX 5600), NV 38 pa bo zamenjal NV 35.

Glede na to, da bosta omenjena procesorja prišla malo kasneje kot smo pričakovali, bo, kot vse kaže, zamudil tudi NV 40. Več o tem

5 komentarjev

Sedaj lahko pričakujemo tudi NV38

X-Bit Labs - nVidia je, kakor se lahko spomnimo, pred kratkim napovedala tri nove linije (serije) grafičnih kartic. Grafikuljam iz serije NV3x se je, poleg pred kratkim napovedanimi NV40, NV33 in NV36, sedaj pridružila tudi NV38. Ta grafična kartica bo v bistvu nadomestila NV35, ki bo na trgu preživel zelo kratko dobo, tako kot njegov predhodnik NV30. Na trgu jo lahko po poročanju X-Bit Labs pričakujemo malo pred NV40 s podobno ceno, kot jo ima predhodnik NV35 -- torej okoli 500 ameriških zelencev za "Ultra" izvedenko in približno 400 dolarjev za "NeUltra" verzijo. Izvirna novica.

2 komentarja

How-to: 100mbps optična mreža v naselju

Slashdot - Medtem ko eni še vedno sanjajo o ADSL ali kablu, imajo drugi boljše ideje. Zakaj ne bi kar celo lokalno skupnost omrežili z 100 mbps optiko in se povezali navzven? V stanovanjskem naselju Mattgrand na Švedskem so se odločili, da imajo dosti debilnih ISPjev in naredili točno to... Začetna cena je sicer višja, ampak jarke so opremili z optičnimi kabli, ki bi morali zadostovati vsaj za naslednjih deset let. A je kdo v Sloveniji že poskušal naredit kakšne take lokalne mreže?

10 komentarjev