»

Nov hrošč na VIA čipovjih

Online Kosten - Onlinekosten.de na svoji strani poročajo, da imajo dobesedno VSA VIIna čipovja nov hrošč, ki bi znal upočasniti nVidiinega Geforcea3 za kar 60 odstotkov. To se zgodi samo v primeru, ako imate nameščen operacijski sistem Windows 98/ME, imate nove Detonatorje 4 ter posedujete Geforce3. Rešitev je za zdaj v odstranitvi Detonatorjev 4 (zamenjava za Detonatorje 3) ali pa v menjavi operacijskega sistema za Windows 2000/XP. Ja, pri VII se moramo pač navaditi na občasne hibe čipovij...

9 komentarjev

Novi Detonator 4 gonilniki so res eksplozivni

AnandTech - Skoraj ne mine meseca ko ne dobimo novih gonilnikov za Nvidijine produkte. Velika večina njih je neuradnih in nedodelanih. No skoraj dva meseca po izdaji Detonator 3 (12.41) gonilnikov smo dobili nove Detonator 4 (20.xx) gonilnike. Na AnandTechu so dobili možnost, da testirajo nove gonilnike preden pridejo ven. Uradna verzija teh gonilnikov naj bi sledila v kratkem. In kaj so ugotovili. Bili so prav presenečeni nad testom, saj so novi gonilniki hitrejši z GF3 kartico tudi do 29%. Z GF2 kartico pa nekako do 10%. Pač odvisno od igre. Vsekakor pa so hitrejši od prejšnje verzije. Če pogledamo te rezultate lahko vidimo, da so bili prejšnji gonilniki bolj spacani skupaj, in da so se pri novih res potrudili. Sedaj lahko vidimo kaj pomeni, če so gonilniki kvalitetno narejeni.

10 komentarjev

Detonatorji in Geforce 2 MX

Overclockers Online - Te, že zelo velikokrat premlete in skoraj nikoli dokočnane teme, so se lotili pri Overclockers Online. Med sabo so primerjali Detonatorje 5.32, 6.62, 7.52 in 10.80. Kot testni sistem so uporabili Pentium III 550 navit na 825 in Geforca MX. Rezultati v Quakeu 3 niso enotni. V 16 bitnih barvah so povsod, razen pri 640×480 najhitrejši Detonatorji 10.80. V 32 bitnih barvah pa so se najbolje izkazali detonatorji 7.52. V 3D marku 2000 pa prednjačijo Detonatorji 10.80, ki naberejo približno 300 (4892) pik več kot ostali. Če vas test zanima, si ga oglejte tukaj.

6 komentarjev

Detonatorji 5

več strani - Uh, danes zjutraj se je v mojem nabiralniku znašlo vsaj 15 e-mailov glede novih Detonator 5 gonilnikov. Yup, na The-Ctrl-Alt-Del so se pojavili novi Detonatorji z vrstno oznako 10.50. Čeprav vse skupaj zveni neverjetno, zaenkrat izgleda, da ne gre za fake gonilnike, saj so uporabniki poročali o stabilnosti in precej boljših performansah, kot pri starih gonilnikih. Kaj naj rečem... če se danes počutite srečne (do you feel lucky... PUNK?), jih najdete tukaj. Še ena dobra in ena slaba novica. Prvo slaba: trenutno je na voljo le Win9x različica. In dobra: dodana je D3D podpora za stereoskopska 3D očala. Več o vsemu skupaj lahko preberete tukaj.

3 komentarji

Novi Detonatorji

NvNews - Danes smo priča novi neuradni "izdaji" novih Detonatorjev. In nosijo številko 7.52 oziroma oznako Detonator 4. Očitno se z približevanjem izida NV20 pripravljajo tudi gonilniki, ki NVidi stalno uhajajo. No upam, da so bolj stabilni, kot so bili prejšnji iz serije 7.xx ter vsaj tako hitri kot serija 7.xx nasplošno. Za vse, ki uživajo v nalaganju novih gonilnikov in, ki jim morebitne težave poženejo adrenalin po žilah - Tukaj si jih lahko presnamete.

0 komentarjev

Detonatorji...

Jaz - Ok, na Slo-Techu smo izpustili nekaj izdaj novih Detonatorjev z vseh vetrov, saj jih imam osebno preko glave, toda nekateri jih očitno pogrešate. Klemen me je tako obvestil, da so izšli novi WHQL Detonatorji, kar pomeni, da niso neka napol ilegalna različica in da mogoče celo delujejo. Označeni so kot verzija 6.62 za Win2k in 6.67 za Win98, najdete pa jih tukaj. Uporabite jih na lastno odgovornost!

4 komentarji

Novi Detonatorji

Zoiah - Ali tudi vi opažate, da novi Detonatorji ne izhajajo več tako pogosto? Prej smo bili deležni novih različic skoraj vsak teden, zdaj pa že dolgo ni bilo ničesar. No, lahko vas potolažim, da so na voljo novi Detonatorji, verzija 6.49. Kaj prinašajo/izboljšujejo/poslabšujejo po pravici povedano ne vem, tako da jih uporabite na lastno odgovornost. Win9x različico najdete tukaj, Win2k pa tukaj.

2 komentarja