»

Knowing Knoppix

Slashdot - Za vse, ki bi se želeli seznaniti s Knoppixom, live CD distribucijo Linuxa, je Phil Jones napisal 134-stranski priročnik o uporabi Knoppixa.

Kot je v odprtokodni skupnosti v navadi, je priročnik izdan pod GNU FDL licenco in je na voljo za brezplačen prenos v PDF pa tudi OpenOffice.org formatu.

Knoppix in priročnik Knowing Knoppix pa nista namenjena samo zagrizenim Linuxašem in tistim, ki bi se radi spoznali z Linuxom, pač pa tudi vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows, ki jih je doletelo sesutje njihovega sistema. V priročniku si boste med drugim lahko prebrali kako s pomočjo Knoppixa "ozdraviti" svoj sesuti mlinček.

15 komentarjev

Obnova Linux sistema s Knoppixem

Slashdot - Okoli Slo-Techa se zbira precej ljudi, ki se radi malo (preveč) igrajo s konfiguracijskimi nastavitvami svojega računalnika. Pri tem pa se lahko kaj hitro zgodi, da se stvar več noče "obudit" k življenju.

V takšnih primerih bo gotovo več kot uporaben članek Carle Shroeder, ki je napisala navodila, kako obnovit svoj sesut Linux sistem s pomočjo LiveCD distribucije Linuxa Knoppix.

V članku je opisan postopek zagona te dristribucije in kako se prijaviti v Linux operacijski sistem na disku, pri čemer ni pomembno katera distribucija Linuxa je to. Celoten postopek je opisan skozi konzolo, nič pa vam ne preprečuje uporabiti Knoppixova grafična orodja.

Seveda lahko Slo-Tech Linux zlahka opravi isto nalogo.

11 komentarjev

Slotech Linux 1.0.0

Slo-Tech - Izšla je nova različica Slotech Linuxa. Dobrote, ki jih tokratna različica prinaša, obsegajo tako OpenOffice 1.0.3, Mozillo 1.4, KDE 3.1, kot tudi podporo za divx in še marsikaj.

Prav tako boste na CD-ju našli komada Easy sequencing našega uporabnika Kalskeeja in Heat skupine The Stroj.

Še vedno velja, tako kot za prejšnjo različico, da preprosto posnamete CD in naročite računalniku, naj se zažene s CD-ja. Za svoje delo ne potrebuje diska tako, da se vam ni potrebno bati za vaše podatke.

Dolpoteg in dodatne informacije na uradni strani: stran na www.slo-tech.com.

Seveda pa še vedno velja, da bo mogoče dobiti CD tudi na jutrišnjem dogodku.

44 komentarjev

Phantom predstavljen

več strani - Kot smo v novicah že poročali, Infinium Labs pripravljajo igričarsko konzolo, ki bi morala biti predstavljena že sredi julija, a so se uradno predstavitev odločili preložiti za en mesec -- na danes, ko smo njeno razkritje tudi dočakali. Konzola bo tekla na operacijskem sistemu Windows XP, izmed strojne opreme pa velja omeniti 256 MB pomnilnika, okroglih sto gigabajtov trdega diska, nVidiino grafično kartico in podporo 7.1 zvočniškemu sistemu. Cena se bo gibala okrog 400 dolarjev, dobavljivost pa je ocenjena na konec leta ali kakšen mesec prej. Klik, uradna stran.

7 komentarjev

Slo-Tech GNU/Linux 1.0-alpha

Slo-Tech - Ponosno predstavljamo prvo javno alpha razlčico Slotech GNU/Linuxa!

Kakor je bilo že mnogokrat rečeno, naš cilj ni bil ponovno izumljati kolo, temveč uporabiti stvari, ki že obstajajo, in vse skupaj samó sestaviti glede na naše želje. Tako prva različica temelji na znani distribuciji Knoppix, ki sedaj do določene mere govori slovensko in vsebuje Slo-Techovo barvno shemo.

Morda je najlepša stvar pri vsem skupaj to, da vse teče iz zgoščenke -- tako vam za Pokuk™ v čudoviti svet odprte kode ni potrebno drugega, kakor da posnamete ISO sliko na CD in naročite računalniku, naj se zažene iz njega. Seveda lahko vse skupaj tudi namestite na disk, vendar vam to odsvetujemo, saj v tej fazi še ni...

42 komentarjev

Knoppix 3.2

DistroWatch - Zvončki, trobentice, mačice, vijolice in drugi znanilci pomladi so sklenili, da od letos naprej medse sprejmejo novo skupino tovrstnih rastlin. To so distribucije Linuxa, ki so se že v svojem prvem mandatu odrezale odlično in se z zvončki borijo za prvo mesto po številu primerkov. Danes se je na širnih poljih in v gozdovih pojavila distribucija Knoppix 3.2, ki prihaja na plošči CD, iz katere se samodejno zažene in namesti v pičlih dveh minutah. Slovi po odlični podpori strojni opremi, ponuja širok spekter programske opreme, je odličen pripomoček za reševanje nedelujočih sistemov in nudi možnost namestitve tudi na trdi disk. Različica 3.2 prinaša namizno okloje KDE 3.1, OpenOffice.org 1.0.2, Evolution 1.2.1 in druge dobrote.

5 komentarjev