»

Intelove hladilne rešitve

X-Bit Labs - Hitrejši kot so procesorji, močnejši morajo biti hladilniki, ki jih hladijo. Na žalost pa pri tem trpijo naša ušesa.

Tokrat so na X-bit Labs predstavili Intelovo najnovejšo hladilno rešitev za prihajajoče procesorje s kodnim imenom Prescott in Tejas. Kot kaže, je Intel skupaj s podjetje AVC razvil dokaj preprosto, a vseeno zelo učinkovito rešitev. Ker bo premer hladilnika le okoli 90 milimetrov, bodo na račun prišli tudi tisti uporabniki z manjšimi ohišji. Poleg tega se je Intel odločil narediti tudi novi 4 pinski priključek za ventilator, ki bo omogočal ročno nastavljanje hitrosti vrtenja. Klik!

3 komentarji

Vroče cevi tudi na procesorskih hladilnikih?

3dGameMan.com - Princip vroče cevi je preprost, saj je namenjen temu, da prenese toploto iz enega dela še na druge hladilne površine. Tokrat je podjetje Thermalright, poznano po svoji seriji SLK hladilnikov, predstavilo procesorski hladilnik, iz katerega molijo "vroče cevi". Le-te namreč prenašajo toploto iz dna hladilnika na hladilna rebra. Izdelan je iz 100% bakra, tehta pa kar 520 gramov oz. nekaj več kot pol kilograma. Pritrdi se preko štirih vijakov in nase sprejme 80 ter 92 mm ventilatorje.

Tako kot vedno, je tudi tokrat posnetek na voljo v WMV in MOV obliki.

7 komentarjev

Prescott 2,8 GHz za 178 $; Prescott 3,8 GHz v drugi polovici 2004

X-Bit Labs - Intelov paradni konj Prescott bo uradno izšel 26. oktobra. Seveda so po poročanju X-Bit Labs znane tudi cene. Prescotta, tiktakajočega pri 2,8 GHz, bo na dan izida možno kupiti za 218 dolarjev, medtem ko so prve pocenitve napovedane za 15. februar. Takrat mu bo vrednost padla na "samo" 178 ameriških zelencev.

Na dan pa je prišla tudi novica, da bo Prescott 3,8 GHz uradno na trg prišel šele v drugi četrtini naslednjega leta. Še izvirna novica.

3 komentarji

Deset let Pentiumov

X-Bit Labs - Skorajda smo pozabili omeniti za vse nas zelo pomembno obletnico. V mesecu marcu namreč mineva deset let, odkar so na tržišče prvič prišli Pentium procesorji. Daljnega 22. marca 1993 je Intel prvikrat na trg poslal Pentium procesorje, takrat tikatakajoče pri skromnih 60 in 66 MHz, grajene v 0,80-mikronski tehnologiji s tremi milijoni tranzistorjev. In uspešno ime se je obdržalo celo desetletje. Bodo procesorji znamk Prescott in Tejas še vedno nosili legendarno ime Pentium? Preglednica vseh Penitum procesorjev do danes.

35 komentarjev