»

Rdeča Vista za boj proti AIDS-u

CNet - Microsoft je objavil, da bo začel prodajati škatlaste (box) različice Windows Viste Product Red. Uporabniki bodo tako lahko od 15. decembra dalje kupili različico Ultimate v rdeči barvi, s katero bodo sodelovali v programu Product Red. To je skupna znamka več svetovno znanih podjetij, ki od vsakega prodanega izdelka namenijo del dobička fundaciji Global Fond, ki se bori proti AIDS-u, tuberkulozi in malariji.

Verzija, ki jo Amazon prodaja sedemdeset dolarjev dražje od navadne Ultimate, poleg dobre karme zaradi pomoči v boju proti AIDS-u...

25 komentarjev

Makrolab išče prebivalce

Slo-Tech - Makrolab je avtonomni samozadostni laboratorij, trenutno postavljen na otočku sredi beneške lagune - (Isola di Campalto). Stvar je zasnoval Marko Peljhan in laboratorij na različnih koncih sveta obratuje že nekaj let, zdaj pa je zelo blizu Sloveniji in morda bo zanimal tudi kakega slo-techovca.

Napolnjen je z vsemi čudesi tehnologije - satelitsko tcp/ip povezavo, radijsko ADSL povezavo, delovnima postajama, tiskalnikom, skenerjem, beležnikom podatkov, senzorskim kompletom, satelitskim Ku band sprejemnikom, HF in VHF radii in od 15. Decembra naprej še z radarjem in 10' parabolično motorizirano anteno.

V njem se dogajajo razni raziskovalni in umetniški projekti, trenutno pa poteka natečaj za nove skupine prebivalcev, ki bodo...

10 komentarjev