»

Novi Celeroni

X-Bit Labs - Intel je danes objavil, da bo štiriindvajsetega tega meseca izdal nov Celeron procesor, ki bo tiktakal pri 2,7 GHz, njegovega 100 MHz hitrejšega bratca pa bomo ugledali 5. novembra. Še pred tem se nam obeta nova pocenitev, saj bo Intel predvidoma 26. oktobra znižal cene vseh Celeronov. 2,7 GHz model bo tako stal 103 dolarje (v količinah nad tisoč kosov), hitrejša inačica pa 117 dolarjev. Oba procesorja bosta zgrajena v 0,13-mikronski tehnologiji, imela pa bosta 128 kB L2-predpomnilnika in 400 MHz sistemsko vodilo. Več o tem.

V prihodnjem letu se nam bojda obetajo tudi 0,09-mikronski Celeroni z 256 kB predpomnilnika in 533 MHz vodilom.

9 komentarjev

Intel bo podpiral navijanje

The inquirer - Kaže, da je Intel po dolgem času prišel do ugotovitve, da navijanje ne prinaša ničesar slabega. Sodeč po tej strani, so se projekta lotili dokaj resno, saj naj bi v kratkem izdali program, ki bo omogočal navijanje in spreminjanje parametrov Intelovih matičnih plošč kar iz Windows okolja. Več o tem tukaj.

Poteza niti ni tako presenetljiva, saj se podobnega principa poslužuje vse več proizvajalcev strojne opreme, predvsem grafičnih kartic. In konec koncev, če boste procesor zaradi navijanja uničili sami, plošče verjetno ne boste menjavali. Kdo pa s tem pridobi, posebej če uporabniki ne bodo prebrali drobnega tiska, pa je seveda jasno.

Hvala TribesMan-u, ki nas je opozoril na novico.

15 komentarjev

Intel znižal cene Celeronom

X-Bit Labs - Danes je Intel (zopet) spustil cene svojim procesorjem, namenjenim trgu poceni računalnikov, Celeronom. Sicer znižanje ni tako drastično, kot so bila nekatera v preteklosti, saj znašajo 'le' od 6 do 14%, tako da je sedaj treba za najmočnejšega celerona, ki tiktaka pri 2600 MHz, odšteti 89 dolarjev (prej 103), najšibkejši pa od danes naprej velja 69 (prej 74) dolarjev.
Tabelo za ostale Celerone si, skupaj z originalno novico, lahko ogledate na X - bit Labs.

Tako, Intel je pripravil trg na splavitev novega, 2,7 GHz Celerona, ki bo stal predvidoma 103 dolarje. Sedaj pa počakajmo, kako se bo odzval AMD.

In vojna cen se nadaljuje...

1 komentar

Cene zopet padajo

Slo-Tech - Tokrat bo Intel znižal cene svojim strežniškim procesorjem Xeon. Cene bodo padle 13. julija ob izdaji novega Xeona 3.06A, ki ga bo odlikovalo prednje vodilo na 533 MHz in 1 MB L2-predpomnilnika. Cena se bo gibala okoli 690 ameriških zelencev. Znesek, ki ga morate plačati ob nakupu trenutno najhitrejšega Xeona, bo padel za 30 odstotkov, na 455 dolarjev. Ostale spremembe cen počasnejših Xeonov si lahko ogledate na tem naslovu.

1 komentar

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Procesorji se vedno bolj ceníjo. Danes smo bili tako priče dvema znižanjema cen iz nasprotnih taborov. V zgodnjem dopoldnevu je Intel najavil, da bo cene Celeronov spustil za 6 (za toliko se je pocenil 2,1 GHz-model) do 18 (2,4 GHz-model) odstotkov. Za to potezo se je bržkone odločil z namenom, da pripravi trg za 2,5 in 2,6 GHz-inačici, ki bosta izšli v začetku prihodnjega meseca. Novica.

Slabi dve uri kasneje je odgovoril AMD. Za 6 - 32 odstotkov so znižali ceno večine AthlonXP procesorjev. Nedotaknjeni sta ostali le ceni najšibkejših in najmočnejših modelov. Ostala znižanja in primerjave s približno enako zmogljivimi Pentiumi in Celeroni najdete tukaj.

6 komentarjev