»

Manj procesorjev na 533 MHz FSB

Digit Life - Kot kaže, bodo kaj kmalu Intelovi novi procesorji s prednjim vodilom na 800 MHz zamenjali svoje šibkejše bratce, tiktakajoče pri 533 MHz. Podobno misli tudi Intel, saj je vsem svojim distributerjem zmanjšal število pošiljk šibkejših procesorjev. Čeprav Intelova strategija le-te ne preseneča, z njo niso zadovoljni. Ameriški čipovski gigant izpolni le 30 do 40 odstotkov vseh naročil za procesorje s 533 MHz vodilom. Prodaja Intelovih vezij s podporo 800 MHz vodilu naj bi do konca septembra narasla za 40 odstotkov, do takrat pa distributerjem ne preostane nič drugega kot čakanje. Klik!

0 komentarjev

Intel naznanil dve novi čipovji in ceno Prescotta

več strani - Intel se je odločil, da bo izdelal dve novi čipovji za svoj trenutno najhitrejši Pentium 4 procesor s prednjim vodilom na frekvenci 800 MHz. To čipovje naj bi bilo zelo podobno kot sedanje i865P, le da bo do podatkov procesor dostopal preko enega kanala, za razliko od i865P, ki za dostop do podatkov potrebuje dva ločena kanala, ki podpirata 400 MHz-pomnilnik. Pri Intelu so ga poimenovali 848P, prej znan kot 865PL. 865GV pa bo deloval podobno kot 848P, le da bo imel že integrirano grafikuljo. Cena prvega nabora bo znašala $31 za izdelek, cena drugega pa naj ne bi presegela 35 dolarjev. Klik!

Hkrati s to novico pa je Intel javnosti naznanil tudi ceno najnovejšega procesorja, sedaj znanega pod kodnim imenom Prescott. Le-ta bo tiktakal pri kar 3,4 GHz, imel 1 MB L2-predpomnilnika, 16 KB L1, 800 MHz FSB, podporo tehnologiji Hyper-Threading, itd. Za to zverino bo treba odšteti zajetnih 640 ameriških zelencev, tu pa velja posebej omeniti, da ta cena velja za 1000 izvodov. Naj pa le še...

0 komentarjev

ATi podaljšal pogodbo z Intelom

ATI - Kanadsko podjetje ATi je včeraj objavilo, da je podaljšalo pogodbo s gigantom vsega, kar je čip, Intelom. V podaljašni pogodbi pa si je ATi pridobil tudi licenco za izdelovanje integrirane grafike na Intelovih najnovejših vezjih, ki podpirajo prednje vodilo na 800 MHz. Eden izmed vodilnih mož pri Intelu je izjavil, da bo ta pogodba koristila tudi njihovim strankam, saj jim bo prinesla nove razsežnosti ter možnosti v razvijanju ter konfiguriranju njihovih Pentium 4 sistemov. Podobnih misli so tudi pri ATIju. Klik!

6 komentarjev

Cene zopet padajo

Slo-Tech - Tokrat bo Intel znižal cene svojim strežniškim procesorjem Xeon. Cene bodo padle 13. julija ob izdaji novega Xeona 3.06A, ki ga bo odlikovalo prednje vodilo na 533 MHz in 1 MB L2-predpomnilnika. Cena se bo gibala okoli 690 ameriških zelencev. Znesek, ki ga morate plačati ob nakupu trenutno najhitrejšega Xeona, bo padel za 30 odstotkov, na 455 dolarjev. Ostale spremembe cen počasnejših Xeonov si lahko ogledate na tem naslovu.

1 komentar

ABIT IC7-G

Abitova zverina

vir: OCAddiction
OCAddiction - Na spletni strani OCAddiction so si ogledali matično ploščo IC7-G podjetja ABIT. Osnovana je na Intelovem 875Pin podpira Pentiume 4 s prednjim vodilom 800 ali 533 MHz. Na njej najdemo malo morje priključkov: Gigabitni LAN, AGP 8X, 6-kanalni zvok in še veliko več. Ne pozabimo pa omeniti še Serial ATA vmesnika ter podporo dvo-kanalnemu DDR-u. Na sedmih straneh članka si lahko preberete temeljit opis plošče ter njene programske opreme, poskuse navijanja ter si ogledate razultate testov. Dejstvo je, da mora biti plošča dobra, saj si je na koncu prislužila oceno 95%. Abitovo zverino lahko dobite za 229 ameriških dolarjev. Preberite si celoten članek.

2 komentarja

Intel znižal cene procesorjem

Digit Life - Vsem znano podjetje Intel je uradno naznanilo še eno znižanje cen njihovih procesorjev. Na spletni strani Digit-Life so objavili tabelo znižanj intelovih procesorjev. Tako se je recimo Pentium 4 3,06 GHz, s prednjim vodilom 533 MHz, znižal za kar 32 odstotkov. Naslednji Intelov procesor, Pentium 4 3,2 GHz, lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 637 ameriških dolarjev. Tabelo si le poglejte, saj so cene več kot zanimive. Klik!

27 komentarjev

Celeron 700 navit na 1929 MHz?

Slo-Tech - Pa saj človek kar ne more verjeti, česa vsega je zmožna kombinacija štirih zadev: hlajenja, kakovostnega hardvera, dobrega procesorja ter psihopata, ki le-to upravlja [:D]. Malo heca, a vseeno: TribesMan, član našega foruma, je svojega Celerona, originalno tiktakajočega na 700 MHz, navil kar na 1929 MHz, kar je izjemen overclock svetovnega merila. Kako mu je to uspelo, kaj vse je moral narediti, na kakšni voltaži ter pri kakšni temperaturi se je potil procesor, ter ali celoten sistem sploh še deluje? Obvezen klik!

23 komentarjev