»

Posodobitev EM64T

The Register - Znano je, da Intelova razširitev ukazov za x86-64 ni v celoti kompatibilna z implementacijo podjetja AMD, manjkajo namreč določeni ukazi. Konkretno, manjkata dva ukaza, ki slišita na simpatični imeni LAHF in SAHF.

Vendar se je Intel odločil, da bo z novo revizijo jeder za procesorje ta dva ukaza dodal svojemu kompletu ukazov, znanim pod imenov EM64T. Tako je Intel oznanil, da lahko v zadnjem letošnjem četrtletju pričakujemo revizijo jedra poimenovano G-1, ki bo vključevala manjkajoča ukaza. Prvi procesorji z novim jedrom bodo na voljo oktobra, za širšo uporabo pa novembra. Zaenkrat se kot kandidati za nadgradnjo omenjajo procesorji P4 z oznakami 521, 531, 541 in 551, medtem ko o posodobitvi ostalih izdeklov zaenkrat še ni govora.

11 komentarjev

Še hroščev v procesorjih

The inquirer -

Skupaj z novicama o popravljenem hrošču v AMD-jevih procesorjih in hrošču v Intelovih čipovjih se je včeraj na spletu pojavila še novica o nepravilnostih v Prescottih. The Inquirer poroča o več hroščih, Intel jih je uradno priznal 31. Za nekatere rešitve obstajajo, za druge še ne. Poročila navajajo, da so opisani hrošči prisotni v prav vseh Prescottih, izdelanih v 0,09-mikronski tehnologiji. K sreči vse ni tako črno, saj Intel priznava, da bo do septembra na voljo malo Prescottov, kar jim daje nekaj časa, da opisane napake popravijo, najverjetneje v novih izdajah (steppingih).

Na novico nas je opozoril ronaldo.

9 komentarjev

Prescott 2,8 GHz za 178 $; Prescott 3,8 GHz v drugi polovici 2004

X-Bit Labs - Intelov paradni konj Prescott bo uradno izšel 26. oktobra. Seveda so po poročanju X-Bit Labs znane tudi cene. Prescotta, tiktakajočega pri 2,8 GHz, bo na dan izida možno kupiti za 218 dolarjev, medtem ko so prve pocenitve napovedane za 15. februar. Takrat mu bo vrednost padla na "samo" 178 ameriških zelencev.

Na dan pa je prišla tudi novica, da bo Prescott 3,8 GHz uradno na trg prišel šele v drugi četrtini naslednjega leta. Še izvirna novica.

3 komentarji

Sedaj uradno: Prescott z več kot 100 W toplote

The inquirer - Pretekli mesec smo poročali o japonskih špekulacijah, da bodo Prescotti po vsej verjetnosti oddajali več kot 100 W toplote, kar je ogromno. Danes je vse skupaj postalo tudi uradno, saj so pri The Inquirerju govorili z Intelovimi predstavniki, ki so to tudi uradno priznali, a hkrati zatrdili, da Intel že dela na novi reviziji jedra, ki bo hladnejša. Znanih je tudi nekaj ostalih karakteristik: megabajt L2-predpomnilnika, izboljšan Hyper-Threading, 800 MHz-FSB in mPGA478 pakiranje. Klik!

31 komentarjev

Prescott bo oddal prek 100 W toplote

X-Bit Labs -

X-Bit Labovci so se prek japonskih spletnih strani dokopali do nekaterih karakteristik Prescottov, ki bodo ugledali luč sveta v novembru. Akoravno bo procesor grajen v 0,09-mikronski tehnologiji, bo rekorder v oddani toploti, saj je bo 3,6 GHz izvedenka oddala kar za 103 W, medtem ko bodo prenosniške verzije oddale zgolj 94 W toplote. To je tudi eden izmed razlogov, da ta, 637 dolarjev vreden poshastek™, ne bo deloval na večini starih osnovnih plošč, zakaj te sploh niso sposobne procesorji dovesti toliko električne energije. Več o tem.

Očitno nenormalno gretje procesorjev ni več samo AMD-jeva domena.

56 komentarjev