Forum » Programiranje » okenca okenca
okenca okenca
atasmrk ::
Zdravo
že en cajt googlam po netu, ampak ne najdem ta pravga odgovora. Mam pa sledeca problema:
V programu sta dve okni, kjer je eno glavno, drugo pa login okno. Vse je narejeno v c#. Sedaj pa pridejo vprasanja.
- kako postaviti login okno pred glavnega. Stvar mam organizirano tako, da se ob zagonu pokaže glavno okno, obenem pa še login okno, vendar je to za glavnim oknom. Poleg tega bi bilo fino, da se nebi dalo klikati po glavnem oknu, ko je login okno pokazano...
- kako se komunicira med okni? komunikacija glavno okno --> login okno ni problem. problem je obratno. v loginu se namrec laahko prijavi normalen uporabnik ali pa administrator. To pa bi bilo fino posredovati glavnemu oknu.
sem hvalezen za odgovore, linke, dodatna vprasanja...
že en cajt googlam po netu, ampak ne najdem ta pravga odgovora. Mam pa sledeca problema:
V programu sta dve okni, kjer je eno glavno, drugo pa login okno. Vse je narejeno v c#. Sedaj pa pridejo vprasanja.
- kako postaviti login okno pred glavnega. Stvar mam organizirano tako, da se ob zagonu pokaže glavno okno, obenem pa še login okno, vendar je to za glavnim oknom. Poleg tega bi bilo fino, da se nebi dalo klikati po glavnem oknu, ko je login okno pokazano...
- kako se komunicira med okni? komunikacija glavno okno --> login okno ni problem. problem je obratno. v loginu se namrec laahko prijavi normalen uporabnik ali pa administrator. To pa bi bilo fino posredovati glavnemu oknu.
sem hvalezen za odgovore, linke, dodatna vprasanja...
Najlepša ti hvala. A lahko zdej še poveš, zakaj morm vsak gumb na login oknu dvakrat kliknt, preden se kaj izvoli zgodit? Pa še če veš, a se da tiste DialogResult kej po svoje priredit a morš nujno uporablat tiste, k so tm definirani? Sej ne da se nebi dal nardit s tistmo, sam lepota kode je grozna.
OK, zakaj sem moral klikniti dvakrat sem poštudiral. Tisti DialogReturn sm pisal sam, namesto, da bi ga nastavil v VisualStudiu pod properties.
CWIZO ::
kaj ti pa ni všeč pri DialogResult-u ???
Glede komunikacije med parent->child in obratno pa imaš več možnosti.
Ena je da ko "narediš" login formo v konstruktorju podaš referenco na parent formo, in pol loh spreminjaš (public) spremenljivke na parent formi.
Lahko ustvariš en razred, ki ima static spremenljivke in jih loh spreminjaš iz obeh form.
Potem lahko nastavitve zapišeš v datoteko in po zaprtju login forme prebereš te nastavitve v parent formi ...
Glede komunikacije med parent->child in obratno pa imaš več možnosti.
Ena je da ko "narediš" login formo v konstruktorju podaš referenco na parent formo, in pol loh spreminjaš (public) spremenljivke na parent formi.
Lahko ustvariš en razred, ki ima static spremenljivke in jih loh spreminjaš iz obeh form.
Potem lahko nastavitve zapišeš v datoteko in po zaprtju login forme prebereš te nastavitve v parent formi ...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
CWIZO ::
Glih na CodeProject sem zasledil še eno temo, kjer je pa ta problem rešen z deegati (sam men ni preveč všeč tole, ker je pol preveč "zvezano" vse skupej):
http://www.codeproject.com/script/comme...
http://www.codeproject.com/script/comme...
hancic.info
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# PomočOddelek: Programiranje | 1400 (1225) | jizzer |
» | C# okna in podoknaOddelek: Programiranje | 1652 (1246) | FlashM |
» | [VB2005Pro]Zapiranje in še Eno uprasanjeOddelek: Programiranje | 1134 (1067) | UltraTX |
» | En iziv....Oddelek: Izdelava spletišč | 1321 (995) | alesrosina |
» | window.open & session prbl.Oddelek: Izdelava spletišč | 784 (727) | krho |