Forum » Programska oprema » Win2k in mala težavica
Win2k in mala težavica
OrlyTM ::
Vse večkrat se mi dogaja, da mi sistem začne kurit zlooo velik rama .... ko pogledam kateri program oz. servis je najbolj požrešen, je to MDM.EXE, ki se kar odloči, da rabi okrog 150MB rama, včasih tudi več ?
Zakaj tako ?
lp
OrlyTM
Zakaj tako ?
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
matic ::
Kaj bi sploh mdm.exe bilo?? Ker jaz tega nimam pri svojih procesih.. ocitno imas kak butast memorije pozresen program! ..kak orenk butast antivirus
(morda bo kdo drug vedel kej je sploh mdm.exe??)
(morda bo kdo drug vedel kej je sploh mdm.exe??)
hmmmmmm .... antivirus ni ... ker ga nimam nobenga
lp
OrlyTM
lp
OrlyTM
Loki ::
Men se zazene skos, ko sem povezem na net, ampak ne pokur vec kot 2mb.
Lohk gres sem, downloadas program kill.exe in si nastimas skripto, ki se bo ene parkrat na dan zagnala in zaprla program.
Sicer se pa verjetn paga v pagefile, tko da no worrys.
Lohk gres sem, downloadas program kill.exe in si nastimas skripto, ki se bo ene parkrat na dan zagnala in zaprla program.
Sicer se pa verjetn paga v pagefile, tko da no worrys.
I left my wallet in El Segundo
lordgreg ::
mislim, da sem sam imel tudi tale mdm.. si bol slučajno kaj pozoren ob zagonu oken, če se ti odpre dos promt in se ti takoj zapre??? poglej, če imaš tale mdm že od vsega začetka vključen.. če ja.. potem se ti zažene kak virus ali backdoor že ob zagonu..
inštaliraj si startup cop.. poišči ga na google.com, torej, še enkrat STARTUP COP
inštaliraj si startup cop.. poišči ga na google.com, torej, še enkrat STARTUP COP
BigHugo ::
MDM.EXE je del Windows sistema (Machine Debug Manager). Kuri pa približno 2.5 Mb memorije.
BigHugo
BigHugo
matic ::
Bighugo: samo jest tega nimam... pri mojih win2k pro ni tega fileta.. search ga ne najde, pa mam vkloplen da vidm hiden files in system files!?
OrlyTM: ce pa pac to je to kar hugo prav.. se ti pa ocitno skos neki debuga.. ce je to probi sledit ob zagonu kerih progyev ti ta mdm pozre tok memorije.. ocitno pol tisti progy/driverji tok stekajo in jih debuger debugera..
OrlyTM: ce pa pac to je to kar hugo prav.. se ti pa ocitno skos neki debuga.. ce je to probi sledit ob zagonu kerih progyev ti ta mdm pozre tok memorije.. ocitno pol tisti progy/driverji tok stekajo in jih debuger debugera..
Hja ... očitno bo res neki z debuganjem, mi tut IE dostikrat vrže ven neki script debuger in kakega sajta sploh ne pokaže, ali ga pokaže nepravilno.
Uporabljam Win2k PRO sp1 in IE 5.0
No, zej trenutno mi mdm.exe poje prbl. 2.2 MB .... ne dvomim pa, da bo kmalu precej več.
lp
OrlyTM
Uporabljam Win2k PRO sp1 in IE 5.0
No, zej trenutno mi mdm.exe poje prbl. 2.2 MB .... ne dvomim pa, da bo kmalu precej več.
lp
OrlyTM
lordgreg ::
to.. da, ko gledaš strani, pa ti explorer zagnjavi o nepravilnem prikazu ali karkoli že (in te potem tudi vpraša, če maš inštaliran debuger, če hočeš debugat ;) NIMA nikakršne veze s tvojim mdm fajlom!..
no, pravkar sem tudi jaz pogledal v moj task manager in imam tudi sam ta mdm.exe fajl. zravenb piše takole:
mdm.exe PID=1016, CPU=00, CPUI Time=0:00:00, Mem Usage=2.020 K.. pogledal sem tudi, katere zadeve Windowsi samo naložiojo ob zagonu. to so tiste, ki jih še nisem zbrisal:
Synchronization Manager,
UpdReg,
Internat
verjetno tale mdm spada kam sem in je sistemska zadeva.. ne vem pa, zakaj se sploh sekiraš.. če ti vzame 2K?
Veliko več vzmaejo meni svchost.exe (kaj je to?), services.exe (to vem kaj je, samo zakaj to laufa?)...
da ne govorimo o tem, da imam zdaj odprt IE5 (enega!) in mi vzame 14.9K in Outlook (9.4K)
študije je konec
no, pravkar sem tudi jaz pogledal v moj task manager in imam tudi sam ta mdm.exe fajl. zravenb piše takole:
mdm.exe PID=1016, CPU=00, CPUI Time=0:00:00, Mem Usage=2.020 K.. pogledal sem tudi, katere zadeve Windowsi samo naložiojo ob zagonu. to so tiste, ki jih še nisem zbrisal:
Synchronization Manager,
UpdReg,
Internat
verjetno tale mdm spada kam sem in je sistemska zadeva.. ne vem pa, zakaj se sploh sekiraš.. če ti vzame 2K?
Veliko več vzmaejo meni svchost.exe (kaj je to?), services.exe (to vem kaj je, samo zakaj to laufa?)...
da ne govorimo o tem, da imam zdaj odprt IE5 (enega!) in mi vzame 14.9K in Outlook (9.4K)
študije je konec
sasox ::
Hehe, problem je v tem, da mu ne požre 2.000k ampak občasno tudi 150MB........ Preberi še enkrat
Paramedic ::
Men se je enako dogajalo, ko sem imel posnet go!zillo. ko sem začel z njo dl-jat mi je žrla rama 2mb/s^2 (pospešek je bil, ja)! Tak, da je že pisalo v w2k, da mi je swapa zmanjkalo in že ni več normalno delal (črna okna...)! Zgleda en proggy ni kompatibiln z w2k.
End transmission.
andrej ::
svchost je samo hosting proces za service. MS je v w2k razdelil service, tako da tecejo pod vecimi procesi. S tem lahko doseze, da ima vsaj svoje varnostne nastavitven. Hkrati pa je poraba pomnilnika malo vecja.
Hja ... zej odkar sem napisal ta topic, še ni blo tega problema ... zgleda res neki program serje, ni mi pa jasno ker, navadno, ko se mi je to zgodilo, so bli zalaufani:
ene par IE, PS6, WinCMD4.3, ICQ, Outlook Express, pa kak winamp.
Poleg tega mam pa vedno zalaufano tudi:
MBM5, Getright, Vistascan access, NVMax ...
That's about it. Pognal sem si tudi oni Startup Cop or something pa mi ni pokazal ničesar, kar nebi rabil.
Pojma nimam kaj bi to blo.
A je možno, da bi se mi to dogajalo zaradi premalo rama. Ko sem mel še 512MB, se mi to ni nikol zgodilo, zdej mam pa začasno sam 256 notr in od takrat se to dogaja ? Sicer se že meni sliši precej neverjetno ampak ...
who knows.
lp
OrlyTM
ene par IE, PS6, WinCMD4.3, ICQ, Outlook Express, pa kak winamp.
Poleg tega mam pa vedno zalaufano tudi:
MBM5, Getright, Vistascan access, NVMax ...
That's about it. Pognal sem si tudi oni Startup Cop or something pa mi ni pokazal ničesar, kar nebi rabil.
Pojma nimam kaj bi to blo.
A je možno, da bi se mi to dogajalo zaradi premalo rama. Ko sem mel še 512MB, se mi to ni nikol zgodilo, zdej mam pa začasno sam 256 notr in od takrat se to dogaja ? Sicer se že meni sliši precej neverjetno ampak ...
who knows.
lp
OrlyTM
hja .... očitno je neki narobe .... ob hkratni uporabi corel draw 10 in photo shop 6, se mi to dogaja zlo pogosto, ali skoraj vedno. Kar začne nabijat ram, največji porabnik pa je takrat MDM.exe, trenutno je težak kar 164MB !!!!!!
Zgleda ma ta Corel Draw zlooo velik domačih živali, bo treba kake update poiskat.
lp
OrlyTM
Zgleda ma ta Corel Draw zlooo velik domačih živali, bo treba kake update poiskat.
lp
OrlyTM
lordGreg: niti na ne mores kar tak zbrisat. Ne, ne brisi ga. To je proces, znotraj katerega tecejo pomembni w2k servisi. Namesto, da vsi tecejo pod security context-om (services.exe) so porazdeljeni v vec "fizicnih" procesov...
CaqKa ::
em lahko napise kaj so ti posamezni procesi, ki jih ne mores kuj tak izklopit?
pa kako se olahko izklopijo?
lahko pa tudi daste kaksen link kjer si vec o tem preberem
pa kako se olahko izklopijo?
lahko pa tudi daste kaksen link kjer si vec o tem preberem
obstaja poseben program v resource kitu, ki ti izpise procese - mislim, da je drivers ali nekaj podobnega. tlist je tudi dober in ti izpise zlo dosti informacij.
servise pa lahko izklopis preko Services snap-ina.
kakasnega pametnega linka na to temo pa nimam.
servise pa lahko izklopis preko Services snap-ina.
kakasnega pametnega linka na to temo pa nimam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem z računalnikom!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2268 (2067) | mjk |
» | Trojanski konjOddelek: Pomoč in nasveti | 4095 (3706) | KaiCris |
» | Trojan big problem:(Oddelek: Strojna oprema | 3774 (3567) | mini-moris |
» | VirusOddelek: Pomoč in nasveti | 1612 (1537) | koyotee |
» | premalo rama v win 98 seOddelek: Programska oprema | 1641 (1364) | b4d |