Forum » Operacijski sistemi » nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0
nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0
Samurai- ::
zivjo vsem,hvala za odgovore,vglavnem stvar je taka
instaliral sem mandrake linuxe 10.0,torej najnovejse da,usposobil sem internet,sedaj pa imam se dva cimra,ki imata windowse,ampak problem je,da ne vem kako njima sherat internet connection.
povezani smo preko huba,jaz lahko ostale pingam,tudi oni lahko mene,vendar internet jima ne dela?!
zakaj ne in kako naj nastimam da bo delalo?
prvo mrezno imam na eth1 in je povezana na internet,druga na eth0 in je za lan.vglavnem meni net dela,pingam ju,ona mene,ampak net njima ne dela.
kaj sem spregledal?
instaliral sem mandrake linuxe 10.0,torej najnovejse da,usposobil sem internet,sedaj pa imam se dva cimra,ki imata windowse,ampak problem je,da ne vem kako njima sherat internet connection.
povezani smo preko huba,jaz lahko ostale pingam,tudi oni lahko mene,vendar internet jima ne dela?!
zakaj ne in kako naj nastimam da bo delalo?
prvo mrezno imam na eth1 in je povezana na internet,druga na eth0 in je za lan.vglavnem meni net dela,pingam ju,ona mene,ampak net njima ne dela.
kaj sem spregledal?
samek ::
Pozdravljen,
No tkole nared ..
ifconfig eth0 192.168.0.1
iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -s 192.168.0.0/16 -j MASQUERADE
in samo na useh mašinah nastaviš gateway na 192.168.0.1 in zadeva bi mogla delat ;)
LP
Samo
No tkole nared ..
ifconfig eth0 192.168.0.1
iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -s 192.168.0.0/16 -j MASQUERADE
in samo na useh mašinah nastaviš gateway na 192.168.0.1 in zadeva bi mogla delat ;)
LP
Samo
yo samek,naredu sm kkr si reku,pa stvar se vedno ne dela,ceprav se lepo pingamo in meni net dela
se kaksen lep nasvet ;) ?
tnx
se kaksen lep nasvet ;) ?
tnx
kaj zdj za vraga,sami smart assi tle gor pa razn sameka noben niti poskusu ni pomagat?
ajde no,zdej sem prestavu internet na eth0,pa mrezo na eth1,sm mislu da je kj s tem,ko je en neki bluzu nekje,pa je se vedno ista bedna fora.
pls anyone,nucam nastimat danes,ostale lepo pingam,pa sam mam net,men pa ne dela :\
tnx za answers
ajde no,zdej sem prestavu internet na eth0,pa mrezo na eth1,sm mislu da je kj s tem,ko je en neki bluzu nekje,pa je se vedno ista bedna fora.
pls anyone,nucam nastimat danes,ostale lepo pingam,pa sam mam net,men pa ne dela :\
tnx za answers
moj_nick ::
Ahem, a link do teme ni dost? Lej, direkten link. Meni je uspelo in se mi zdelo smešno lahko. Mogoče boš edino imel probleme z inštalacijo programa, za kar pa še povprašaj.
110111001001010001010000
ok,vidim da je tale shorewall naret da ti porihta tale ip forwarding ter naj bi omogu cimrom internet,sem mislim da uspesno instaliral,zraven sem dodal notri tiste default skripte katere si verjetno tudi ti dodal,uspel sem nastimat internet pri meni sedaj ko je firewall up,vendar njim se vedno ne dela
kaksne nastavitve se lahko dodam firewallu?
kaksne nastavitve se lahko dodam firewallu?
Dodaj tole v /etc/shorewall/rules
DNAT net loc:192.168.0.2 tcp 80
DNAT net loc:192.168.0.2 tcp 443
Pri čemer je 192.168.0.2 naslov enega tvojega clienta. Potem poženi shorewall restart. Pa ne pozabi nastavit default gateway-a na Win mašinah.
DNAT net loc:192.168.0.2 tcp 80
DNAT net loc:192.168.0.2 tcp 443
Pri čemer je 192.168.0.2 naslov enega tvojega clienta. Potem poženi shorewall restart. Pa ne pozabi nastavit default gateway-a na Win mašinah.
110111001001010001010000
ok mislim da je prej cimru neki delalo,pa sedaj spet neki ne dela,kako bi naredil pri tem kar si rekel da ima vse porte odprte?
probal sem all, - , pa ne gre
torej ideja?
bdw hvala za tisto prej
probal sem all, - , pa ne gre
torej ideja?
bdw hvala za tisto prej
Si vpisal DNS serverje tvojega ISP-a?
Probi iz klienta pingat router, DNS serverje, www.slo-tech.com...
Probi iz klienta pingat router, DNS serverje, www.slo-tech.com...
110111001001010001010000
ja,sam mam na linux masini ip 192.168.0.1,njemu sem dal isto le na konc 2,bdw zakaj mi ko grem pod configure your computer pod internet connection sharing pise da je disabled,ceprav je prej bla enejbled,sem dal se enkrat cres pa mam sedaj disabled :(
resetiral sem komp,ponovno kopiral skripte pod shorewall,ker so sle prejsne na def,nastimal sebi net,pa dodal tisto od tebe,ampak cimri se vedno nimajo neta,meni pa se vedno tam pise da je sharing disabled,ceprav kliknem na enable,ne pomaga!
:\
resetiral sem komp,ponovno kopiral skripte pod shorewall,ker so sle prejsne na def,nastimal sebi net,pa dodal tisto od tebe,ampak cimri se vedno nimajo neta,meni pa se vedno tam pise da je sharing disabled,ceprav kliknem na enable,ne pomaga!
:\
nejc22 ::
1. Na windows masinah ne rabis connection sharinga.
2. Na windows masinah nastimas za vsako kartico svoj IP iz istega omrezja, kot si ga nastimal na linuxu za kartico, na katero je prikljopljen hub
3. na windows masinah nastimas gateway - ip kartice na linuxu, na katero je prikljucen hub
4. nastimaj se DNS
5. na linuxu ne rabis DNATA za connection sharing.. rabis SNAT oz masquerade, ti pa ze shorewall sam za to poskbi, ce vzames two-interfaces-sample in pravilno poeditiras tistih nekaj fajlov
6. vklopi forwarding
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
2. Na windows masinah nastimas za vsako kartico svoj IP iz istega omrezja, kot si ga nastimal na linuxu za kartico, na katero je prikljopljen hub
3. na windows masinah nastimas gateway - ip kartice na linuxu, na katero je prikljucen hub
4. nastimaj se DNS
5. na linuxu ne rabis DNATA za connection sharing.. rabis SNAT oz masquerade, ti pa ze shorewall sam za to poskbi, ce vzames two-interfaces-sample in pravilno poeditiras tistih nekaj fajlov
6. vklopi forwarding
naredu sm,enostavno ne dela jim,ne vem kaj naj se kje nardim,morda shorewall sux :P
joke,sam ne vem kk naj enejblam,pa je vse ok nastiman
bdw tole sem nekje najdel,a je za poskusit?
1.
insmod your.nic.module (i.e. "insmod 3c59x") for both nics if differ
2.
if your ISP uses DHCP, "dhcpcd eth0"
if static, "ifconfig eth0 your.static.ip netmask 255.255.255.0 gateway your.isp.gateway"
Now is time to configure the connection sharing
this is just for kenels greater than 2.4.x with iptables
1.
insmod iptables_nat
2.
echo 1 >/proc/sys/net/ipv4/ip_forward
3.
iptables -F
iptables -t nat -F
iptables -P INPUT ACCEPT
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD ACCEPT
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
(if your linux uses eth0 to connect your isp)
4.
In the Windows Machine:
192.168.0.1 in the gateway
numbers from your /etc/resolv.conf in DNS server
ceprav ne vem kaj misli pod stevilko 1.
joke,sam ne vem kk naj enejblam,pa je vse ok nastiman
bdw tole sem nekje najdel,a je za poskusit?
1.
insmod your.nic.module (i.e. "insmod 3c59x") for both nics if differ
2.
if your ISP uses DHCP, "dhcpcd eth0"
if static, "ifconfig eth0 your.static.ip netmask 255.255.255.0 gateway your.isp.gateway"
Now is time to configure the connection sharing
this is just for kenels greater than 2.4.x with iptables
1.
insmod iptables_nat
2.
echo 1 >/proc/sys/net/ipv4/ip_forward
3.
iptables -F
iptables -t nat -F
iptables -P INPUT ACCEPT
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD ACCEPT
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
(if your linux uses eth0 to connect your isp)
4.
In the Windows Machine:
192.168.0.1 in the gateway
numbers from your /etc/resolv.conf in DNS server
ceprav ne vem kaj misli pod stevilko 1.
tx-z ::
Samurai-, na serverju pust tko kt je, na windowsih pa našteli privzeti prehod ip od serverja, pa siolova dns strežnika, torej 193.189.160.11 pa 193.189.160.12
in ti more delat
in ti more delat
tx-z
bdw mam kabel od triere,torej ne siol,2 pa nastimano je na cimrovem lepo ip od linux masine pa dns od triere
pa ne dela!
pa ne dela!
ok zrihtu sm
neke nastavitve sm se prebral na howto pa dela
tnx za vso pomoc in lep pozdrav
neke nastavitve sm se prebral na howto pa dela
tnx za vso pomoc in lep pozdrav
2nemesis ::
insmod ti naloži gonilnik. V večini primerov ti tega ukaza niti ni treba pisat, ker se izvede avtomatsko.
Pod 1. je mišlen da naložiš gonilnika za obe mrežni (eth0 in eth1), kar pa v tvojem primeru že deluje, če z Mandrake mašine lahko pingaš ostali dve mašini in imaš dostop do interneta.
Forwarding lahko vklopiš ročno z ukazom:
ali pa permanentno in vpišeš v "/etc/sysctl.conf" vrstico:
net.ipv4.ip_forward = 1
V "/etc/sysconfig/network" spremeni podatke v:
DEVICE=eth0
NETWORKING=yes
HOSTNAME=Mojserver
GATEWAYDEV="eth0"
FORWARD_IPV4="yes"
A si na PC-jih z winsi vpisal IP adreso ( če nimaš dhcp), gateway in DNS.
Pod 1. je mišlen da naložiš gonilnika za obe mrežni (eth0 in eth1), kar pa v tvojem primeru že deluje, če z Mandrake mašine lahko pingaš ostali dve mašini in imaš dostop do interneta.
Forwarding lahko vklopiš ročno z ukazom:
ali pa permanentno in vpišeš v "/etc/sysctl.conf" vrstico:
net.ipv4.ip_forward = 1
V "/etc/sysconfig/network" spremeni podatke v:
DEVICE=eth0
NETWORKING=yes
HOSTNAME=Mojserver
GATEWAYDEV="eth0"
FORWARD_IPV4="yes"
A si na PC-jih z winsi vpisal IP adreso ( če nimaš dhcp), gateway in DNS.
ej tnx za tole,vec zvem bols mi je,sam net ze dela tk da
je vse lepo in prav,sedaj grem na ostale probleme,in ce kaj ne bo slo,vem kje vas najdit :P
tnx za vse
je vse lepo in prav,sedaj grem na ostale probleme,in ce kaj ne bo slo,vem kje vas najdit :P
tnx za vse
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux Share network connectionOddelek: Pomoč in nasveti | 1254 (1130) | hojnikb |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1742 (1494) | kitarist |
» | pomoč pri iptablesOddelek: Omrežja in internet | 2624 (2453) | HellRaiseR |
» | Linux, Windows, lan, intrnetOddelek: Omrežja in internet | 1151 (1040) | Mavrik |
» | DEBIAN problemOddelek: Omrežja in internet | 1851 (1661) | AirBladE |