» »

Mrežne kartice??

Mrežne kartice??

ABX ::

Mi zna kdo razložit zakaj ene 3com ali Intel mrežne stanejo 10-15k, kake no name Taiwan (Genius) pa 3k.

Kje je razlika?

Igor ::

razlika je samo v tem (pod pogojam de so enako hitre :D) de je ene nardila znana firma, ene pa leva firma ..kar se tice pinga oz prenosa prek mreze ni razlik ..

MoDeR ::

Intel je draga ker plačaš firmo, ponavadi imaš daljšo garancijo in drajverji so bolj izpopolnjeni. Če misliš nabavit mrežno kartico in ti je intel predrag si privosšči kakšno C-net mrežno ki ima enake specifikacije ma dobre drajverje in z njimi še nisem mel težav.:)
Lp,
<br>
MoDeR

Justy ::

Da ne bi slucajno kupoval kake 3comove mrezne, k je cist brezveze, kupi cisto navadne Geniusove mrezne kartice, ki svoje delo opravljajo povsem isto kot one drage. Pri nakupu glej da so le 100 Mbitne al kako se ze rece:D

Milko ::

Jst nimam nobene znane firme. Za kartico sem dal 2500 (to je ze neki cajta) in dela vse tko kt bi mogl. Brez problemov...

PaJo ::

Fora teh 3com in intel kart je le v imenu in v zaneslivosti ter podprtosti v OS-ih. Nmrec ce mas 3com karto si lahko preprican da ti bo delal cisto povsod od win xx do linux in v tem je edini car, pa se gonilniki so obicajno malo lepse napisani:D

Za osebno rabo pa mislim da so dovolj te cisto no-name karte, ampak za server pa tega ne vzamem, tam pa je ze kaj bolsega na narocniski listi:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

ABX ::

Za doma se strinjam da mrežna za 2.000 je vrh glave. Ampak zdaj morem povezat 8 računalotov v mreži in to mora delat dan in noč brez zatikanja, zato sprašujem.

mico ::

D-Link rulz ---> pocen je pa kvaliteten (www.dlink.de)

kuntek ::

Kupi Compex mrežne, ker so dokaj poceni in zelo zanesljive.

ABX ::

D-link rulez, Compex je kul, Intel sux, več kot Genius ne rabiš,...

Zakaj?? Jaz bi rad silšal kako malo bolj tehnično razlago.
Vem da Genius mrežne imajo tu pa tam izpade in če rebootaš računalo spet vse dela, mene pa zanima zakaj se to dogaja.

Loki ::

A te D-Linkove kartice delajo pod Linuxom?

KamikazA ::

Ena neumesna!

A kdo kej ve o brezžičnih mrežnih karticah(cena, realna hitrost, domet....)?

PaJo ::

Pod linuxum ti bodo nalepse laufala 3com kart, ali pa LevelOne so tudi cool, delajo cisto komot, brez kaksnih problemov, stem ko pa sem mel z Compexom pod linuxom kar lepe probleme, kod je recimo rusenje sistema itd.

Glede brezicnih sistmov nebi vedel glih cene, vem pa da se pri nas da dobit kar nekaj te robe. Malo poklici okoli po stacunah.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

JeDo ::

Khmm ja 3com priporočam 10 mbit 3c509B, za 100 mbit pa 3c905, glede wireless stvari pa se dobi ena pocen micronetova stvarca (80k/sit na comp) 2mbit, stvar baje dela 2km! (peer to peer) če pa hočeš uredit kao lan rabiš pa še access point, ta pa je okol 2.5k/dem pol pa delajo vsi kao ethernet (access point dela kao hub-repeater) samo tam se pa transferi ob sočasnih connectionih delijo, stvar je sicer upgradable na 11 mbit, ampak nebi vedel cene, poglej si trendnet kateri to distribuira!

lp JeDo
----------------------------------------------------------------------------
<br>

Loki ::

Kamikaza a mas probleme?
Vprasanje je vprasanje, ce ne ves odgovora, bodi tiho.

ABX ::

Sem opazil eno razliko med Genius in 3Com. Če je kable predolg Genius mrežna začne zafrkavat ( povezava se upočasni, ne najde drugih Pc-ov, vsake tolko treba rebootata) 3Com pa mirno laufa naprej z polno paro.
Predvidevam da Genius ima tam nekje do 20m UTP Flex kabla fore, čez to mejo pa teško gre.
Če imate vi kakšne izkušnje z različnimi mrežnimi karticami mi jih prosim sporočite. HUB, rooter, ...

tomazzem ::

V firmi imamo 24 rac. povezanih v mrezo. Eni so z win95 eni win98, en server ma winNT, eden linux, eden pa unix.
Stvar dela samo s 3com mreznim karticam.
Zdaj ves zakaj so drazje. :\
CiF

Jinxy ::

ABX, jest imam doma mrezo s 4-imi racunalniki, vse laufa na Compex 10/100 mbps mreznih (stale so 4300 SIT/kos) in v enem letu in pol nisem imel niti enga samega problema z njimi, sem res ful zadovoljen.
Glede dolzine pa sploh ni panike, najdaljsi kabel je dolg 43 metrov, pa dela perfect.

andrej ::

Ce samo hoces da ti spila potem bodo poceni kartice tudi dovolj. Ce pa hoces stabilnost, podporo za sisteme, ki se prihajajo potem bos vzel firmo kot je Intel ali 3Com. Jaz mam v vseh mojih compih samo 3Com kartice in nisem mel nikdar problemov - delajo v vseh sistemih, ki sem jih instaliral - razen v notebookih uporabljam Xircomove PC card kartice. Pri firmi seveda placas ime, ampak pri njih vsaj ves, da bodo gonilniki tudi cez dve leti ko bos sel na nek drug sistem. Pri poceni karticah pa nikdar ne ves...
Brezzicne zadeve pa so bistveno drazje in pocasnejse. Radij je odvisen od kartice - proizvajalca. Poglej na www.proxim.com. Pa tudi Cisco in 3Com jih delata pa se nakaj drugih. So pa bistveno pocasnejse od "navadnih" mreznih.

ABX ::

Ja, jebiga sej vemo kaj je dobro 3Com,Intel,Cisco,
Switcher je boljši od huba, Router pride prav,.....
Pizdarija je v tem ko bi rad kej prišparal pa ne veš do kolko nizko se lahko spustiš, pa privič ko kaj zašteka takoj kličejo tebe da rešiš situacijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera mrežna k. je boljša

Oddelek: Strojna oprema
151704 (1259) kekz
»

prenašanje file-ov po LAN in trzanje miške

Oddelek: Omrežja in internet
61046 (981) mrTwelveTrees
»

Anketa za vse Slo-tech-ovce (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
565506 (4647) Tiger
»

Mrezna Kartica

Oddelek: Kaj kupiti
391436 (1045) simon
»

100 mbit mre?ne karte

Oddelek: Strojna oprema
211780 (1538) Loki

Več podobnih tem