» »

Pritožbe 2

Pritožbe 2

««
12 / 18
»»

BigWhale ::

Igor, nehaj cmihat, jamral si zaradi izbrisa. Jaz sem tvoje jamranje izbrisal, ce je bil pa vmes se kak uporaben on topic text, ga pa ponovno objavi, brez jamranja. Jaz pa nisem nikogarsnja tajnica, da bi 'pretipkoval' njegove texte. Vsem, vse brisem.

Pritozbe, gredo pa v pritozbe, zato pa je take tema.

barabl ::

Dejte mi prosim povedat,kaj sem kršil z spodaj napisanim postom,da ste mi ga umaknili in podali takšno neumestno pripombo?

Nekje sem zvohal SuSE.Linux.Professional.v9.3.MULTiLANGUAGE,zadeva ima 5 cdjev,sam sem nekje prebral,da bi jih mogla imeti 6,kako je sedaj z tem?

[ Najboljse, da zvohas... ;) -- BigW ]

[Ta odgovor je spremenil BigWhale dne 12.04.2005 ob 11:46:58.]
[Ta odgovor je izbrisal BigWhale dne 12.04.2005 ob 11:46:35.]
[Ta odgovor je ustvaril barabl dne 12.04.2005 ob 11:37:23.]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barabl ()

PrimozR ::

IIRC je to plačliv OS. Zato.

barabl ::

Sej nisem navedel vira,kaj če sem ga pa kupil za 27.000 sit?

IgorGrozni ::

BigW: Taka otročja nesramnost je pač znak, da ti ni treba... ali bolj verjetno, da ne zmoreš utemeljiti svojih dejanj.

LP:IgorGrozni

kuglvinkl ::

Vprašanje za kuglvinkla - zakaj sta bila zbrisana moja odgovora od tule? Se zavedam, da sem bil offtopic - če gledaš po naslovu, drugače sem pa samo Barakudi1 odgovarjal na vprašanja o članstvu papeža v določenih organizacijah... Ajd, ste se moderatorji odločli, da se tema zaklene. Samo zakaj si pol zbrisal moj odgovor na vprašanja Barakuda1? Pojasnilo, prosim.

Ja, zaklenil sem temo. In sem mislil, da sem z utemeljitvijo zaklepa obrazožil tudi zadnja brisanja, ker so bila OffT, namreč tema se nanaša na Janeza Pavla II.

Se opravičujem.
Your focus determines your reallity

Microsoft ::

Kako kaj poteka objava se neobjavljenih novic? Ker me prav zanima, po kaksnem algoritmu gre to.:\

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

No, ker ze dolgo nisem nic sem napisal.

barabl:

Krsil si Pravila. Bolj natancno 12. clen njih. Ce pa zelis podrobnejso razlago, pa lahko posljes Zasebno Sporocilo.

IgorGrozni:

Eh, jaz nisem bil nesramen, sem uporabil samo poceni in umazan trik dvolicnih demokratov, mar ne? Kot sem ze povedal, za pritozbe je namenjen oddelek pritozbe. Ki pa ni namenjen diskutiranju, zato, za kaj vec uporabi Zasebna Sporocila.

Kako kaj poteka objava se neobjavljenih novic? Ker me prav zanima, po kaksnem algoritmu gre to

Poenotstavljeno rečeno:
1. Vsebinska primernost objave;
2. Točnost oz. vsebinka pravilnost;
3. Slovnična pravilnost.

Am, zanima me se, ce novica ne ustreza kriterijem, ali opozorite pisca ali ne?

by Miha

Ja, se pa lahko včasih zgodi, da se klikne samo Zavrzi. Recimo, če kdo objavi temo, ki sodi v forum, like disk se ne zažene, a se da pomagat?...

Pa a ste se ustrasli Microsoftovih novic, da jih ne objavite ali kaj?

by Miha

Aha. Verjetno ste dali prednost anti-ms novici, da se bodo $ukerji lahko rasfukal nad MSjem. Potem bo tehnica zanihala stran od MSja, tako da bo spet sprejemljivo objavit kako ms novico. Kulj. $ukerji.

Naj se dodam, da so novice ani-ms? Ja, ni problema. Samo, kaj se potem zgodi, ko ti iz vseh strani zacnejo tezit NAPISI JO. Nic, dokler ne napises treh, pa objavijo eno, ostali bosta pa prisli ven po kakem tednu ali dveh, ko tema ne bo vec zanimivo.

by Miha

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

Ko bo tvoja novica dovolj doterana, da bomo lahko samo pritisnili objavi, a bo pred njo še vedno objavljeno kaj drugega, se lahko upravičeno pritožuješ, vse do tedaj, pa vedi, da se mora nekdo pred objavo tvoje delo precej resno predelati, da zadošča vsaj osnovnim pogojem za novico. McHuschove novice o drugi strani teh težav nimajo, je potem še vedno čudno, da so prej objavljene?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

tvoje delo precej resno predelati
A dej no, zdej pa ze znanstveno fantastiko delas.

Gre za to, da folk hoce novice. Ko kdo rece, da ni novic, sledi 100 postov "Napisi jo!". Ja dober, se bomo napisal kakonovico tu pa tam, samo nismo zdej vsi neki slavisti, da vam bomo kle pisal poezije in vsa spravljali v jok.
Novica je informativna, tolko da ves, da se nekaj dogaja. Za kaj vec gres pa ponavad pogleda tja, kjer je pravi izvor novice.
In stran je tehnicna, ne pa neka pesniska poezija. Pa kaj, ce je kak stavek cuden, kaka beseda narobe napisana,... Glavno, da so ljudje informirani. In to pravi cas, ne pa pol cez en teden.
In ce kdo preleti novico, bi lahko vsaj napisal, da mu ni vsec to pa ono, tega je prevec, ono dej bek itn. Ampak kako naj vem, da vam nekaj ni uredi in naj tisto nekaj se popravim. Naj pogledam v BigWhale-ovo kroglo?

by Miha

Pa sploh to "naklucje", da je novica o podpori za 2000 sla takoj gor, pa tudi tale blackbox. Obe nekako anti-ms. Samo ta, da o vs 2k5 in winhec, ki pa nista anit-ms, je pa treba pravo bitko met, da sta objavleni.

by Miha

Zgodovina sprememb…

Glavna težava je obupen slog in slovnica, osatlo je bolj ali manj vredu. Brez skrbi si lahko, da kadar manjka samo vir ali povezava, na to opozorimo, ampak kaj naj pa človek tebi reče. Pojdi še enkrat skozi srednjo šolo? Vzemi učbenik za slovenščino. Tak odnos bi, ugibam, ne bil zelo pordugitevn, zato lepo tiho popravimo in objavimo, ko imamo čas.
Saj cenimo tvoj trud, ampak ti bi pa lahko vsaj priznaval naše vloženo delo in lastne pomankljivosti, ne pa da se pritožuješ, kot da bi ti bila storjena največja krivica pod soncem.

Mah sej, pol naj pac basni, poezije in balade tu prevaldujejo.

by Miha

Vsakovrstno mesarjenje jezika se je ustoličilo v tolikih drugih spletnih in tiskanih publikacijah, da je to dobrodošla svežina.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Nisem ciljal na menjalnik in podoben krep.

by Miha

Myth ::

Jaz bi se rad pritožil nad StricTom-om. Nimam nič proti njemu. Samo malo se pa lahko umiri in kaj bolj normalno piše. Če se ne motim je v eni temi celo se kregal z moderatorjem, da je na koncu temo zaprl. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

strictom ::

daj mi link pa ti povem zakaj
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Ziga Dolhar ::

Microsoft, če ti gre le za to, da je folk informiran, daj link v forum.

Nihče ne zahteva od tebe leposlovja, ampak slovnično, jezikovno, pravopoisno pravilnost in ustreznost. Če si sposoben knjižne komunikacije (kako si sicer prilezel čez srednjo šolo, mi ni jasno), se izkaži; če ne, tega hendikepa ne vsiljuj drugim. Zavedaj se, da "novica" oz. katerikoli prispevek, ki je objavljen na Slotechu z žegnjem, nosi nek pečat, zaradi katerega Slotech nosi odgovornost glede vsebine IN oblike.

In v tem obsegu "zategnjenost" pisunov povsem podpiram. (Jih gre pa še vedno ob marsikateri novici nalomit, da. Vse bolj postajajo podobne prostemu verzu.)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Ekola, vse kaj zdej pogresam. Da od McHusch ne dobim povraten informacije. Nevem, kaj je popravljal, kaj mu ni bilo vsec, kje sm kaj grdo napisal, nepravilno, ...

To bi blo kulj. Da bi za naslednic vedel. Ker sedaj, nisem izvedel nic. In bo potem na zalost naslednjic spet tako...

Hm, to bi bil ze bolj predlog. Da bi pisec novice dobil fitbek, od pisuna.

by Miha

Zgodovina sprememb…

McHusch ::

Microsoft, na Slo-Techu z veseljem objavimo vsako dobro novico o novostih na računalniškem, občasno pa tudi z drugih naravoslovnih področij. Čas, potreben za objavo, je odvisen od mnogih dejavnikov. Eden izmed ključnih je kvaliteta novice. V tvojem primeru sem samo za odpravo pravopisnih napak (površnost!) in najbolj grobih stilističnih napak porabil 20 minut. Pa je novica še vedno na spodnji meji stilske ustreznosti, ampak je vsaj pravopisne in slovnično primerna za objavo. Prišteti moraš še čas, ki ga pisuni porabimo, da preverimo originalni link, če je povzetek ustrezen (ne dolgo nazaj je bila ena zelo pristranska novica o Microsoftu objavljena, ko pisun preprosto ni imel časa temeljito preveriti vira).

Da napišem dobro novico porabim nekako pol ure. Včasih tako pisun raje napiše svojo novice, kot popravlja poslano novico. Enostavno se bolj splača. Manj dela za boljšo kvaliteto.

Mislim, da je prav tako, da se zelo gleda na kvaliteto jezika, ker takoj ko bo jezik postal postranska stvar, zaključim pisunsko kariero. Zgodilo se je že, da nihče od pisunov ni popravil jezikovne slabe novice v razumnem času (nekaj dni), nato pa je bila novica prestara za objavo. Ni prijetno in se ne bi smelo dogajati, ampak se zgodi. Upam, da ne prepogosto.

Lep puristični pozdrav,
McHusch. ;)

Pripis: stilske napake ti težko citiram (vidiš, da se moj popravek ponekod dosti razlikuje od tvoje novice), lahko ti pa napišem samo nekaj pravopisnih in slovničnih. Raba vejice, sklonov, ponavljanja (se je zgodilo, zgodilo, zgodilo itn.), pravopis (škatlja, večji del -> večidel (v smislu večinoma), do nadaljnega -> nadaljnjega itd. in cel kup pozabljenih ali nepravilnih črk.

McHusch ::

Da se ne bomo razumeli narobe, s strokovne plati je novica zelo dobra. Vsebino imaš, samo lepo jo zapakiraj.

Ma ja, sej vem, da blestim v pravopisu pa to. Samo, problem je, ker sedaj nimam stare in nove verzije, da bi primerju. Ker stare si nism zapomnu na pamet, da bi lahko sedaj primerjal. Pa tudi na disku nimam tega shranjenega.

No, pa tak sm mislu, da bi za drugic bilo boljse, ane.

by Miha

Microsoft: če ne vidiš zgodovine lastnih novic (ne vem, ali je to omogočeno ali ne), lahko kamot rečeš kakemu pisunu, in ti jo bo skopiral na zasebna sporočila.

Ti pa iz lastnih izkušenj povem, kaj je pri popravljanji novic tretjih najbolj zoprno: četudi se še tako potrudiš[m], da obrazložiš napake [ostanimo pri slovničnih, brez stila], je jako zoprno, ko po parih tednih človek še vedno ponavlja enake napake. Mnogo takih trdot je meni vzelo precej veselja do popravljanja.

Vse, kar vidim, je zgodovina, kdaj je kdo popravljal novico.

by Miha

Nimaš pri "novico je spremenil" nekje linka? Če tisto klikneš, prideš do zgodovine.

Nope.

Mam tisto, samo je link na osebo in ne na staro novico.

by Miha

Aha. No, potem pa lahko vedno poprosiš kakega pisuna.

Myth ::

Jaz pa bi rad da se moderatorji v oddelku Novice malo bolj potrudijo in delajo svojo dolžnost. Dozdeva se mi kakor da dopuščajo off-topic , flamewar, etc. Ali pa sem komaj zdaj ugotovil, kako nespodobni so/ste? :\

Resnično me že mika, da več nebi nič komentiral in bral... :(
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Stepni Volk ::

Mr|ce - pošlji mi na ZS, kaj te moti...

pomaranca ::

a lahko moderatorji, ki vsepovprek brisejo uporabnikove poste posljejo le-temu kaksno zasebno sporocilo?! Cisto tako...ker je fer!
Mi gre malce na k***c, ce kaksen mlecnozobi solarcek v navalu entuziazma ali, kot moderator, obcutku nadmoci svoje delo opravlja prevec zavzeto;(

Bolj malo je mlecnozobih moderatorjev, ki brisejo kar tako. Ce bi pa za vsak izbris moral poslati zasebno sporocilo, bi se jih kar precej poslalo. Vcasih se pobrise po deset, petnajst sporocil naenkrat.

Pa saj ti moderator napiše pojasnilo k izbrisanemu postu oz. na koncu obrazloži izbris vseh [večih - verige] izbrisanih postov.

IgorGrozni ::

Javljanje prek ZS tudi ni najbolj higienično.
Moderatorsko brisanje IMHO ni naperjeno proti osebi, ampak je postavljanje splošnega standarda foruma, postavljanje mej, zato je dobro, da tudi ostali dobijo informacijo, kakšna je ta meja, splošen standard.
Pa tudi moderator je pod ˝prežečimi˝>:D očmi malo bolj previden z brisanjem. Demokratični standard... javnost.

LP. IgorGrozni

Se strinjaš, BigW... ;)

Demokraticni standard je napisan v pravilih. Vsaj meni se tako zdi.

_Dejan_ ::

Jst pa predlagam da se ukine Slo-Tech lestvice ker so gor itak brezveze če jih že več kot 2 mesca noben ne posodablja.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

strictom ::

Kakšne lestvice? 3D Mark lestvice?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

_Dejan_ ::

jp.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Tic ::

To pa sem ze takrat rekel, da naj se naredi preprosta skriptica, da bo uporabnik sam updejtal informacije, mod pa samo preveri resničnost podatkov. Če rabte takega, grem lahko nazaj jaz v akcijo, ampak manualy pa pa pač tumač.

Nekdo se na novo pojavi na 10 mesto in ti ga moreš urinit notr in vse številke za nazaj spreminjat. Pa take bolne :)
persona civitas ;>

DominusSLO ::

Moj post je bolj predlog, kot pritožba-ne bit jezni name!
Gre se za to, da veliko število ljudi na ST ni sposobnih napisati aktivnih linkov... Mislim, da nisem edini, ki ga to moti. Zato predlagam, da se napiše program tako, da bo znal sam narediti aktivne linke iz oblike http://blablabla....
LP

CaqKa ::

potem pa napiši v Vaši predlogi

DominusSLO ::

Bom, ampak delno je bil moj post tudi pritožba;)

Še enkrat bi vse pozval, naj si prosim preberejo čemu je ta tema namenjena in kako se je udeležuje.

BladE_ ::

LOL sam to lohka recem glede brisanja mojga posta v funny and cool links :D :D :D !!!

Sm prlimu link od enga BMWja k drifta okol krožnega pr City Parku v Lj in kaj mi pol rece Stepni Volk(moderator) --->>>

"Z objavo takšnih filmov se samo spodbuja nadaljna takšna dejanja, ki so nevarna in protizakonita. Brisano. LP, moderator"

Ok sam pol zbriste use linke do filckov z tako vsebino ker to ni edini tak filmck k prkazuje kej tazga !!!

Cist bedne fore mate brez veze brisete take poste !!

Pa tut v pravilih ne pise da ne smemo limat linkv do takih filmckov !!!
Akcija - Reakcija

PrimozR ::

Zakaj si pa pol sam postov tak link?
««
12 / 18
»»