» »

nasvet pri nakupu novega računalnika

nasvet pri nakupu novega računalnika

3kakec3 ::

Mislim kupit nov PC pa me zanima kaj mislite o telih komponentah:

AMD AThlon 2600+
- baje se dajo kul navijat?

EPOX 8RDA+
- majo v mlacomu rev 2? in kaj je razlika med rev 1 in 2. ima ta dolby digital ali morš še kaj zravn dokupit, a je boljše 1x512 MB ali 2x256 oz. kak dela tale dual način na tej plati in če je sploh razlika v hitrosti,... predvsem mi je pomembno kvaliteta zvoka (ne vem kere zvočne na nf2 plate dajajo) in ne navijanje ali ostali dodatki ki jih ne potrbujem (fw, sata,...).

Radeon 9600XT 128 MB
- tule sem v dilemi glede atija in nvidie (fx5900xt). predvsem bi rabu neko boljšo grafično za vnaprej. kot vem ima fx velike probleme z novimi igrami in nebi rad kupil nekaj kar bi moral ob izidu d3, hl2,... menjati. pri atiju mi je pa zelo pomembna kvaliteta slike vendar tudi hitrost. ker radeon se ta trenutek najbolj splača (do nekje 70-80k)?

monitor bo samsung959nf, rami tisti najcenejsi (ker ne navijam), hladilni pa verjetno nek zalman (prosim nasvet tule) - rad bi čim tišji hladilnik pa da dovolj hladi. ker ne bom navijal ne rabim kaj pretirano monega.


hvala.

popravek: prosm, če mi nekdo napiše kje bi se omenjene komponente (samo matično, grafično in procesor) dalo najceneje kupiti.

Zheegec ::

AMD AThlon 2600+

Jp, pa čisto simpl navijanje. Preprosto povečaš FSB in pa napestost. FSB daš na 200MHz, napetost na recimo 1.75V, pa imaš super CPU.
RAM vzemi 1x 512MB PC3200.
EPOX 8RDA+

Imajo v2.0, razlika je v NBju (NF2 Ultra 400), ima nastavljiv VDD (ne rabiš).
Za SPDIF rabiš neko razširitveno kartico, stane 3K v Mlacomu, drugače je za 5.1 zvok ta plata na ravni Audigy2.
Radeon 9600XT 128 MB

Za 80K Hercules R9800PRO v JAE (www.jae.si), drugače pa za okoli 40K R9600PRO (XT se ne splača), sedaj se samo odloči glede na ceno -- 80K za dobro grafo ali 40K za srednje dobro grafo :D
hladilni pa verjetno nek zalman (prosim nasvet tule) - rad bi čim tišji hladilnik pa da dovolj hladi.

Ne vem zakaj sprašuješ če se AXP 2600+ dobro navija, zraven pa praviš da ne boš navijal >:D
Bzemi Zalman 7000A AlCu, na to plato gre brez problemov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ADF ::

Če boš vzel dva RAMa, potem boš lahko uporabljal dva kanala. Kaj boš pridobil pa si poglej članek na tej strani.

Ali pa preberi ta copy/paste iz zaključka:

To understand what I’m driving at, look at the applications that typically benefit from dual-channel DDR. SpecViewPERF. AutoCAD. Possibly other ultra-high-end drafting and visual software. Now if you are doing this sort of work then you may find a dual-channel system (assuming you had a choice) an easy, no-brainer investment capable of boosting performance 15% or more.

But for every program or specialized high-end application that uses the additional bandwidth, there’s a dozen that don’t—and we aren’t talking about the type of minimal “web surfing and paper writing” that Celerons are slated as “good enough” for. Gaming scores? Scarcely affected—one or two titles might display a variation large enough to be noticed—in a graph. With big scalar differences between each number. 3DS Max could care less, as could Lightwave and POV-RAY. LAME MP3 encoding is equal between the two, and DVD encoding is affected, at most, by 3-5%. The vast, vast majority of office tests aren’t affected either.

Its not that dual-channel DDR systems are completely worthless, its that the general gain (outside of specialized applications) is typically around 3-7% in benchmarks where it matters at all—and there are plenty where it doesn’t.

Zheegec ::

Pri AXP se dual channel pozna zelo malo, zato se mi zdi bolje da kupiš 1x512MB, ko pa rabiš več pa dokupiš pa imaš dual channel če ti to kaj pomeni.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dead_Eye ::

Za SPDIF rabiš neko razširitveno kartico, stane 3K v Mlacomu, drugače je za 5.1 zvok ta plata na ravni Audigy2.

8-O 8-O :\ :\
The one and only

3kakec3 ::

Najprej hvala vsem za odgovore.
glede grafične se še nism odloču, zanima pa me glede hladilnika - torej iščem nekaj da zadosti hladi (ne rabim pretiravat, ker ne bom navijal) in zelo pomembno je da je tih. kako je s tišino in z zalmanom 7000alcu? je tišji od CNPS 6000? ker tega sem edinega v živo slišal in je dokaj tih pa ne vem, če bi zadosti hladil tega thlona (tudi v primerjavi recimo če bi samo fsb povečal na 200).
glede dual rama sm se odloču, da ne bom kpuil 2x256.

Jux ::

@ALIEN

Bzemi Zalman 7000A AlCu, na to plato gre brez problemov.

to ni čist res. Jst mam 7000A AlCu na 8rda+ in sem moral odžagat mal tiste prečke ker se mi je zaletavala v tisto vrsto kondenzatorjev, ki je takoj zraven procesorja. Sej ne rečem, stvar sicer hladi bolje kot vulcano 7+ ki sem ga mel prej (namesto totally stable @ 2000, ga zdej lavfam @ 2200) ampak glasnost je pa ista kot pri v7+ ko sem ga mel na low obratih.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

lali12 ::

Jaz sem pred tednom dni kupil thermaltake silent boost in ga skoraj ne slišim.JAE-5800sit. klik


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri izbiri komponent

Oddelek: Kaj kupiti
91379 (1221) boštjan
»

cooler za AMD

Oddelek: Navijanje
281329 (894) MEDENA
»

Kaj bi vi izboljšali na tej konfiguraciji PC-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
131115 (966) morazem
»

je to prava izbira za nov računalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
291786 (1270) SodVina
»

Cooler za Extreme Overclock za bartona 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
594095 (3250) Sami

Več podobnih tem