Forum » Pomoč in nasveti » Problem automount v Linuxu?
Problem automount v Linuxu?
bastadu ::
V RedHat Linuxu 7.0 imam problem z prepoznavanjem druge FAT32 particije v linuxconf, kjer mi jo sploh noče zaznati. Če pa v terminal vpišem: "mount -t vfat /dev/hda8 /mnt/Temp" pa jo normalno priklopi, sam to jaz nočem delati za vsak reboot... Razdelek hda1 (c: particija) pa mi v linuxconf-u normalno mounta. V čem bi bil problem in kako ga rešiti?
miranpozar ::
Nekje je neka funkcija (oziroma lahko tudi ročno vpišeš to vrstico v eno .conf datoteko), kjer nastaviš, kaj naj se mounta ob zagonu. Žal se ne spomnem na pamet kaj točno je, ampak mislim, da ni težko najti, če imaš Linux pred sabo!
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
whatson ::
editiraj file fstab:
pico /etc/fstab
tam vpises vse podatke:
/dev/hda /mnt/temp vfat default 0 0
nekako tako mora zgledat če se dobro spomnim
in avtomatsko ti bo mountal disk....
dajmo že odpret nek linux forum na slo-techu... da malo spodbudimo linux uporabnike..
ja ja.. saj vem kakšnega mnenja so admini... ... "itak je že preveč forumov odprtih"
pico /etc/fstab
tam vpises vse podatke:
/dev/hda /mnt/temp vfat default 0 0
nekako tako mora zgledat če se dobro spomnim
in avtomatsko ti bo mountal disk....
dajmo že odpret nek linux forum na slo-techu... da malo spodbudimo linux uporabnike..
ja ja.. saj vem kakšnega mnenja so admini... ... "itak je že preveč forumov odprtih"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prehod iz kernel-2.4.26 na 2.6.10 in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1413 (1272) | Shaman |
» | Pingo linux in priklop particijOddelek: Operacijski sistemi | 2240 (2135) | damjo |
» | nOOb rabi pomoč pri redhat 9!Oddelek: Operacijski sistemi | 1320 (1211) | dr.J |
» | Pomoč...LinuxOddelek: Programska oprema | 1571 (1347) | Gh0st |
» | redhat 7.2 NTFS particije? kernel recompile?Oddelek: Operacijski sistemi | 1044 (931) | CaqKa |