» »

Kako bi naredil alarm na daljavo?

Kako bi naredil alarm na daljavo?

shock ::

Pozdravljeni,
Rad bi naredil alarm na daljavo. V bistvu rad bi imel zarovan nek objekt, kjer nima interneta, in da mi obvesti vedno na dom, ko bi nekdo vdrl v ta objekt.

Moja zamisel je bila taka, da bi si kupil WLAN kartici in dve zunanji anteni (domet ene 4-5 km optične vidljivosti). V objekt bi pač naštimal kake senzorje, ki bi ugotovili če je kdo ustopil notri in bi sprožili nek signal. Ta signal PC bi zaznal in bi preko WLAN-a poslal sporočilo na moj domači PC.

Zdaj je vprašanje če se to splača sploh delat glede na ceno (2*wlan+2*antena cca 50kSIT+senzorji). Zanima me kako bi vi to naredili varno povezavo obeh mrežnih kartic, da noben ne bi vdrl v mojo omrežje in kako bi napisali program za zaznavo signala senzorjev, program za pošiljanje sporočila in program za sprejemanje tega sporočila.

SkIDiver ::

Na www.elektro-n.com so mislm, da pršli tako, daleč, da si lahko naredil alarem, ki je deloval na principu GSM-a. Uporabljeni GSM je bil ericsson, ker le ta uporablja AT ukaze (mislm, da je tako) in se je dalo lahko izvest, da je GSM sam poslal SMS na eno ali več številk. Zadeva je izredno učinkovita pa še ob izpadu elektrike ima z močno baterijo lastno napajanje za nekaj dni>:D . Če se ne motim v LJ celo obstaja ena firma, ki uporablja ta sistem varovanja. Ravno zadnjič sem videl njihovo vozilo, ko sem bil v Bežigradu. Skratka pobrskaj malo po elektro-nu in boš našel pa poskusi. Ceneje vsekakor je kot pa z WLAN-om.

zlabo ::

Stvar je bila objavljena v Svetu elektronike št. 88 in 89. Sam imam doma samo eno številko, drugače pa se da to verjetno dobiti zudi v uredništvu SE. Z znanjem elektronike in domačo delavnico lahko to narediš sam, drugače pa prosi raje kakšnega elektronika, da naredi zadevo. Drugače pa mislim da je stvar narejena z Ericsionom GA628 in PIC mikrokontrolerjem. Ima pa polno funkcij, tudi vklop/izklop porabnikov na daljavo (prek telefona).

LP in vesele praznike, zlabo

zlabo ::

shock, sedaj sem našel prvi del članka, če želiš ti ga pošljem na mail

shock ::

zlabo: ja lahko mi pošlješ. Drugače pošli mi sem


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Light show

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51020 (996) 00zmajcek00
»

Kako začeti z elektroniko

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71451 (1231) ql000
»

Uporaba kolofonije pri cinjenju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
94047 (3895) zlabo
»

Vodno hlajenje-kako narediti oz. kakšen termostat kupiti?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241949 (1661) zlabo
»

Merjenje zunaje temperature

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111178 (1029) Spajky

Več podobnih tem