Forum » Programiranje » Linux, /proc/PID/stat - informacije o CPU time
Linux, /proc/PID/stat - informacije o CPU time
[SkA] ::
Skratka, zanimam me če kdo ve, kako s pomočjo informacij v /proc/PID/stat (kjer je PID številka procesa) izračunam oziroma dobim informacijo o tem koliko CPU time-a dani proces porabi? Se komu sanja mogoče.. sem brskal po netu pa sm sicer našel razlage za vse informacije v stat-u ampak nič o tem kako lahko dobiš ven cpu time. Podobno kot ga top recimo dobi.
Any info would be appreciated.
Any info would be appreciated.
- spremenil: [SkA] ()
Ja to vem, pa top tudi ;) Na žalost se iz source kode za oba programa ne znajdem dovolj da bi mi ratalo ugotoviti katere informacije je treba upoštevati in po kakšni enačbi.
mile ::
system('ps h -o "%C" -p PID_NUMBER > result.tmp');
potem pa odpres datoteko, preberes rezultat in zbrises... recimo
potem pa odpres datoteko, preberes rezultat in zbrises... recimo
Ok očitno ni folku jasno. Zanima me low level logika ne pa kako pravilno unix ukaz napisat.
Ja recimo da za C, sej a ma veze.. v /proc/ je vse to shranjeno. Kako se izračuna me zanima. :)
Ja recimo da za C, sej a ma veze.. v /proc/ je vse to shranjeno. Kako se izračuna me zanima. :)
mile ::
jah, jaz sm ti dal "trotel ziher" odgovor...
Ce se lotevas takih projektov, bi lahko vedel , kje iskati podatke o teh zadevah
/usr/src/linux/fs/proc bo pravi direktorij , oziroma array.c , oziroma proc_pid_stat funkcija...
Naprej si pa sam pomagaj
Ce se lotevas takih projektov, bi lahko vedel , kje iskati podatke o teh zadevah
/usr/src/linux/fs/proc bo pravi direktorij , oziroma array.c , oziroma proc_pid_stat funkcija...
Naprej si pa sam pomagaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mile ()
No če bi to v prvo že povedal bi blo lepo. Namesto primera uporabe PSa.
Gotta learn sometime
Gotta learn sometime
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C] in delo s procesi v LinuxuOddelek: Programiranje | 2278 (1764) | OmegaM |
» | Dolocanje prioritete procesov v LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 931 (810) | Brane2 |
» | Linux- kako ubijem program ?Oddelek: Operacijski sistemi | 1432 (1286) | Tomay |
» | Trojan W32.IRCBot.FOddelek: Operacijski sistemi | 1376 (1275) | Tear_DR0P |
» | Linux - zajem izpisov s terminalaOddelek: Operacijski sistemi | 1174 (923) | moj_nick |