Slo-Tech - Microsoft je obvestil naročnike paketov Microsoft 365 Family, Premium in Pro, da bodo imeli v oblaku manj prostora kot doslej. Doslej so ti dobili 1 TB prostora za vsakega uporabnika do največ 6 TB. Odslej bo prostora manj in bo za vse uporabnike enako, to pa bo seveda manj.
V paketih Family ali Premium bo na voljo 2 TB, za uporabnike Pro pa 5 TB. V praksi bodo torej računi Family ali Premium s šestimi uporabniki izgubili štiri terabajte prostora. Pozitivna stran te spremembe je odprava omejitve 1 TB na uporabnika, torej bo lahko posameznik porabil več, če bodo preostali varčnejši. Microsoft spremembo predstavlja kot povečanje fleksibilnosti, a dejstvo je, da bomo dobili manj. Kdor bo želel več, bo moral dodatno shrambo doplačati.
Za nove naročnike bodo spremembe začele veljati takoj, obstoječi naročniki pa bodo imeli prehodno obdobje. Sprememba jih bo doletela ob podaljšanju naročnine ali najpozneje 2. maja prihodnje leto. Kdor bo kvoto prekoračil, ne bo mogel več shranjevati novih datotek.
Paket Basic bo obdržal 100 GB prostora, Personal pa 1 TB.
Novice » Pisarniški paketi » Manjša shramba OneDrive za naročnike Microsoft 365 Family, Premium in Pro

deepsick ::
Jeba ja, familijska naročnina podražena zaradi idiotskega Copilota tiščanega po goltancu in še OneDrive total capacity manjši. To je tolažba, ne odobravanje, da se cloud storage precej malo uporabja in je od 6TB dejansko v uporabi poln ~1TB. Bo pa dobro malo premisliti, če je še res smiselno pro, večina imajo tako neke edu licence... Nekih kompliciranih dokumentov pa tako ne pišemo privat.
Seljak ::
Raje nabavim 2 ali 4TB SSD, kot pa da plačujem za oblak. Oblačne storitve se mi niso nikoli zdele priročne in dovolj "varne", da bi jim zaradi tega ponujal denar. Enaka neumnost, kot AV.
Proc: AMD Ryzen 7 9800X3D
GIGABYTE GeForce RTX 5080
Ram: 32GB
GIGABYTE GeForce RTX 5080
Ram: 32GB

mtosev ::
Jaz imam basic za 2€.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013