Novice » Ostale najave » Nakupi prek interneta iz tretjih držav bodo dražji

Bellator ::
Ja saj, kok ste vsi pametni za druge. Ker glih ti veš kaj kdo kupuje, pa zakaj. Kot da je zdaj narobe, ker je moj hobi cenejši, ker dobivam posamične dele s kitajske, kot pa če bi te iste kitajske dele kupoval pri nas.
Boš pa zato manj smetil, ali pa boš zapravil precej več.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
timrosu ::
Pa ne mi začet da so poceni ovitki iz Temuja za telefone top kvaliteta, ki bo zdržala 5 let : Ker ne zdrži in se uniči.
A mogoče izdeluje katera firma za spodoben denar ovitke v EU? Seveda da ne. Pred 2 leti ko sem si nabavil Pixel 8 Pro sem naročil še mousov ovitek z nosilcem za balanco motorja. Po 2 letih je ovitek začel hodit narazen. No, so bili vsaj toliko da so mi poslali drugega, ampak je zdaj moj nosilec neuporaben ker ne delajo več kompatibilnega ovitka za moj telefon. Če kdo rabi nosilec, piši v dm 😅.
tikitoki ::
Kok ste vsi pametni za druge :)
Pametni? Če je prepoceni se kupuje impulzivno, na veliko. S tem se ne ceni ničesar. Kar poglej si, koliko navlake Slovenci zavržemo letno stran. Če je vse ultra poceni ne znaš nič več racionalno razmišljat in kupuješ. Pa ne mi začet da so poceni ovitki iz Temuja za telefone top kvaliteta, ki bo zdržala 5 let : Ker ne zdrži in se uniči.
Cisto iste ovitke in druge izdelke ti prodajo tu. Edina razlika je, da nekdo gor nabije veliko marzo. Pa EURO shop and company so tudi znani po kvalitetnih, in trpeznih izdelkih. K sluzi velika trgovska veriga je onesnazevanje naenkrat sprejemljivo.
darkolord ::
Že večkrat napisano, namesto 5 ovitkov boš kupil enega. Kakovost življenja se ti zaradi tega ne bo čisto nič spremenila.

boolsheat ::
Se rezultat:
- V mesecu juliju kar 40 odstotkov manj ocarinjenih pošiljk
- Pobranih 30000 eur carinskih dajatev, od tega FURS-u ostalo zgolj 7500 eur, ostalo pa slo v proracun EU
https://maribor24.si/slovenija/nova-car...
Slovenija je tako iz naslova carin prejela zgolj 7.500 evrov, kar je glede na prvotne napovedi dokaj skromen izkupiček, po drugi strani pa se je konkretno zmanjšalo število pošiljk iz tretjih držav.
In kakšne so bile prvotne napovedi?
edit
Našel tu:
https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...
Proračun Slovenije lahko pričakuje od 150.000 do 160.000 evrov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boolsheat ()
fikus_ ::
To je komaj za dva "fikusa" na ministrstvu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Markoff ::
Plačnik te pristojbine mora biti plačnik ostalih carinskih dajatev, s čimer želijo preprečiti, da bi strošek krili potrošniki. A pričakovati je, da se bo prelil v cene.
Kakšen debilni kretenizem je pa to? Vsak dodatni strošek se prelije na končnega kupca, na koga le pa naj bi se?
V sockomunističnih đamahirijah še niso ugotovili, da ni racionalno, da svoj denar porabljaš za korist drugih, ker dobiček = zlo. Zato je treba poudarjati to sveto resnico zlobnega kapitalizma vsakič in povsod.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Markoff ()
Že večkrat napisano, namesto 5 ovitkov boš kupil enega. Kakovost življenja se ti zaradi tega ne bo čisto nič spremenila.
Pravzaprav edino neumen in neupravicen nacin carinjena ljudi prepricuje, da kupujo 5 ovitkov. Ker te carinjenje in stroski carinjenja pridejo vec in so neodvisni od stevila ovitkov.
Sam ne poznam ljudi, ki bi kupovali po 5 ovitkov. Sam sem narocil enega, in se to zgolj, ce v EU ni bilo primerljive ponudbe, ker vedno raje izberem prodajalca iz EU, ce ni pretirano drazji. Vxasih pa izdelka v EU enostavno ni mozno dobiti.
Pod "5 ovitkov" je mišljen tudi ves cenen junk, ki ga daš v košarico, ker je prepoceni, da bi o tem razmišljal, in da hkrati nabereš še za free shipping
Pod "5 ovitkov" je mišljen tudi ves cenen junk, ki ga daš v košarico, ker je prepoceni, da bi o tem razmišljal, in da hkrati nabereš še za free shipping
Mnja, a tko k z Amazona narocas? K je ceneje kaj dodati, k placati za postnino? Al je to problem sam pr nakupih s Kitajske?
BTW. Se nikoli v zivljenju nisem dodajal izdelkov s Kitajske za brezplacno postnino. Se ne spomnim primera, k bi bilo to smiselno.
Ne, ni tko, ker na Amazonu ponavadi kupuješ uporabne stvari, pa lahko bp dodaš še eno kilo pralnega praška, pa bo OK.
Na temuju pa dodaš štampiljko za jajca, ščetke za čiščenje USB portov, majico z napisom "jaz sem BABICA", palčke za odstranjevanje nosnih dlak, post-it lističe z motivom Notepad-a, set 10 mini pepelnikov iz rostfreja, vodno pištolco ki šprica v napačno smer, set petih sončnih očal v različnih barvah, 10 kosov magnetnih opdiralcev za flaše ...
Na temuju pa dodaš štampiljko za jajca, ščetke za čiščenje USB portov, majico z napisom "jaz sem BABICA", palčke za odstranjevanje nosnih dlak, post-it lističe z motivom Notepad-a, set 10 mini pepelnikov iz rostfreja, vodno pištolco ki šprica v napačno smer, set petih sončnih očal v različnih barvah, 10 kosov magnetnih opdiralcev za flaše ...
bm1973 ::
Ne, ni tko, ker na Amazonu ponavadi kupuješ uporabne stvari, pa lahko bp dodaš še eno kilo pralnega praška, pa bo OK.
Jaz nabavljam celo hrano, konzerve, razne začimbe, omake, prave čaje. Pač kar je konzervirano, posušeno, zapakirano. Včasih dobiš kake dobrwe popuste za velike količine...
Skret papirja še nisem, ampak ga bom 1x za foro...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]