» »

Taksi, Ljubljana, Zjutraj

Taksi, Ljubljana, Zjutraj

Yossarian ::

V petek zjutraj pridem v Ljubljano in bi rabil taksi od Rakuševe (Alea) do Masarykove (nova avtobusna postaja). Kateri taksi se splača vzet? Ubera zaenkrat nimam naloženega.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

razor1911 ::

Yossarian je izjavil:

V petek zjutraj pridem v Ljubljano in bi rabil taksi od Rakuševe (Alea) do Masarykove (nova avtobusna postaja). Kateri taksi se splača vzet? Ubera zaenkrat nimam naloženega.

Uber se najmanj splača, daleč najhitreje in najceneje pa boš prišel z https://www.bicikelj.si

V Ljubljani zjutraj vse stoji, tisti taksi boš plačal, da te bo glava bolela, ne zaradi kilometrine ampak
zaradi čakanja v koloni.

Druga najbolj optimalna ti je LPP, po celi Celovški ima LPP rezerviran vozni pas in do Centra boš prišel
nekajkrat hitreje kot avtomobili, RAZEN, če je rezerviran pas na voljo tudi Taxiju, tega pa ne vem, ti
pa garantiram, da bo voznik rade volje stal v koloni. In na avtobusu se da plačati s kartico, ne rabiš
Urbane (več).

Uber je daleč najslabša opcija, v Sloveniji je to samo še ena taxi služba (ne tako kot v tujini), s tem
da so orientirani na odiranje turistov, ki tega ne vedo. Odsvetujem.

Od Aleje do Masarykove imaš 20 minut počasne vožnje s kolesom, če boš malo stopil na pedala si lahko v
10 minutah tam, izkoristi Bicikelj (2 eura / leto), vožnja po Ljubljani je v rush hourju samo še za
provincialne idiote (tudi tiste, ki so se v Ljubljano preselili in mislijo, da so Ljubljančani(tm)).
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Zgodovina sprememb…

Aja, če boš šel z busom, 1, 1B, 2, 9, 12, 25, 27. 25 je direktna za ostale boš imel 5 minut sprehoda.

Opkow ::

Yossarian je izjavil:

Rumena BUS linija velja tudi za taxi.
Redno sem naročal tidve taksi službi
Taxi Metro - 0801190
Taxi Laguna - 0801117

Sedaj bolj redko uporabljam, ker zadnja leta uporabljam več BicikeLJ, ko so postavili novo postajo v naši bližini. In letna naročnina je 3 EUR. :]

Opkow je izjavil:

Yossarian je izjavil:

Rumena BUS linija velja tudi za taxi.
Redno sem naročal tidve taksi službi
Taxi Metro - 0801190
Taxi Laguna - 0801117

Sedaj bolj redko uporabljam, ker zadnja leta uporabljam več BicikeLJ, ko so postavili novo postajo v naši bližini. In letna naročnina je 3 EUR. :]

Opa, so podražali, dejansko ne vem, ker je tako poceni se ne ubadam z podaljšanjem :))

Po mojem z avtom iz obvoznice do kamorkoli v Ljubljani pokuriš več bencina v rush hourju :))

Zgodovina sprememb…

S kolesom ne pride v poštev, ker imava dva velika kovčka, tako da samo taksi.

nejc_nejc ::

kje so sedaj oni, ki zagovarjajo mobilnost brez lastnega vozila?

sem misli, da bo nebroj variant, pa je bolj bogo....

OP, poglej v imenik, poklici prvo taxi sluzbo, ki jo najdeš in to je to

ferko2 ::

če je "zjutraj" med 2h in 6h ne bo žive duše, taksisti radi gonijo in si lahko na masarykovi postaji v manj kot 10min.
v rushhourju malo dlje tam cca 730 do 9h, ampak najkasnjeje v 30min boš prišel, po celovški ma taxi rumeni pas, tivolska levo sta dva pasova za avte in samo ravno do postaje ker pa ravno tu največja gužva in še delajo postajo boš za ta del poti porabil največ

modelno1 ::

Wizi, bivši Cammeo, imajo app.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

delavec44 ::

nejc_nejc je izjavil:

A nimaš v Lj neke električne avte na sposojo?

endelin ::

Mobilnost brez lastnega vozila zagovarjajo čudaki tipa jype.:D

U3PM ::

nejc_nejc je izjavil:

A taksi ni mobilnost brez lastnega vozila? A ti taksistu svoj avto posodiš, da te pelje?

V-i-p ::

Yossarian je izjavil:

Ne kompliciraj, naloži si Taxi Metro app, te po GPS-u najde kje si, vneseš končno postajo, pokaže pot in približen znesek in plačaš na koncu ali s kartico v aplikaciji ali pa vozniku na POS-u pa je.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

nejc_nejc ::

U3PM je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

A taksi ni mobilnost brez lastnega vozila? A ti taksistu svoj avto posodiš, da te pelje?

halooooo
kje je 1001 primer transporta
bolj bogo.....
kot sem že napisal

U3PM ::

Po moje bo vseeno s tvojim nasvetom, kolikor genialen že je ("pokliči prvi taksi" v temi o taksijih), prišel ceneje in z manj zajebancije na cilj, kot da si gre najprej avto kupit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: U3PM ()

V-i-p ::

V-i-p je izjavil:

Yossarian je izjavil:

Ne kompliciraj, naloži si Taxi Metro app, te po GPS-u najde kje si, vneseš končno postajo, pokaže pot in približen znesek in plačaš na koncu ali s kartico v aplikaciji ali pa vozniku na POS-u pa je.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Okapi ::

Naloži si Uber in poglej, če dobiš kakšen popust, jih ves čas delijo. Trenutno vidim s popustom za to pot 4-6 evre. Brez popusta je pa verjetno Metro malo cenejši.

Sem poklical Taxi Laguna in se dogovoril za prevoz. Nobenih mojih podatkov ni vzela, samo uro in lokacijo, kam naj taxi pride. Upam, da bo fse v redu.

Yossarian je izjavil:

Sem poklical Taxi Laguna in se dogovoril za prevoz. Nobenih mojih podatkov ni vzela, samo uro in lokacijo, kam naj taxi pride. Upam, da bo fse v redu.

Bo, Laguna in Metro sta tukaj ze 30 let, nista neki muhi enodnevnici.

Sicer sem se vmes spomnil, da bi lahko sel tudi na vlak.

delavec44 je izjavil:

A nimaš v Lj neke električne avte na sposojo?

Mhm, je tudi ugodno, ne vem, ce so kaj popreprosili ampak, na zacetku, so hoteli, da opravis
nek kratek tecaj, kar ni primerno za enkratno pot: https://avant2go.si

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

Mobilnost brez lastnega vozila zagovarjajo čudaki tipa jype.:D

... in vsi tisti, ki nocejo leta svojega zivljenja izgubiti v koloni. Pa jih sploh ni tako malo,
stevci kolesarjev na Celovski in Dunajski gredo vsak dan v 4 mestne stevilke.

Pac lasten avto je nepotrebno draga, zamudna in nerodna resitev, za ljudi, ki nimajo izbire, pa se
te bi si lahko marsikaj prihranili, ce se ne bi zapeljali v vsakodnevno guzvo, vsaj vecina njih,
ampak to niso vozniki na slo-techu, tu imajo vsi eksoticen robni primer, zakaj za njih ne pride
v postev. >:D

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Dokler bo država spodbujala koelsarjenje, naredila pa praktično nič na varnih parkiriščih za kolesa, bom ostal pri avtih...

Po celi SLoveniji ni ENEGA varnega kolesarskega parkirišča...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

delavec44 ::

Saj tudi avtomobilskega ni.

bm1973 je izjavil:

Dokler bo država spodbujala koelsarjenje, naredila pa praktično nič na varnih parkiriščih za kolesa, bom ostal pri avtih...

Po celi SLoveniji ni ENEGA varnega kolesarskega parkirišča...

A to, da en koscek porcelana v okno avtomobila naredi precejsnjo skodo in odpre notranjost za uporabo, v prakticno sekundi, te nic ne moti? Mimogrede, koliko pa imas varnih parkirisc za avtomobile, ker za kolo se recimo Presernova 18 odlicno obnese za varno parkiranje koles. Pa se nekaj jih imas, ne bi pa ravno tja avtomobila parkiral.

Ker pri kolesu imas precej vec dela (in manj skode):
https://www.kryptonitelock.com

Bi celo rekel, da ce te varnost skrbi, je bolje, da gres s kolesom za 200 eurov ali Bicikelj, kot z avtomobilom...

Zgodovina sprememb…