» »

Nakup bencinskega puhalnika listja

Nakup bencinskega puhalnika listja

mrTwelveTrees ::

Sorodnik kupuje puhalnik, bencinski.

Zdaj ima MAKITA DUB363ZV, ampak se je naveličal polnjenja baterij
prav TAKO ne želi modela na kabel 230V

Tako da iščemo beninskega, močnega

takega ki je v roki mogoče tudi model za na hrbet, okornega ne

Vaše izkušnje ? Kitajci iz Amazona mi lih ne dišijo zaradi dobave rezervnih delov.

Bud_Bundy ::

https://unicommerce.si/bg-86

Tale je kar dober, so nam celo enega ukradli, tako, da mogoče se kje rabljen prodaja. Čeprav bi kdaj želel še malo več moči.

Samo, da ne bo pogrešal manjšega hrupa?

edit:
nam so svetovali, da gledati tiste brez opcije sesanja, ker tisto ni za resno rabo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bud_Bundy ()

bbbbbb2024 ::

mrTwelveTrees je izjavil:

Sorodnik kupuje puhalnik, bencinski.

Zdaj ima MAKITA DUB363ZV, ampak se je naveličal polnjenja baterij
prav TAKO ne želi modela na kabel 230V

Tako da iščemo beninskega, močnega

takega ki je v roki mogoče tudi model za na hrbet, okornega ne

Vaše izkušnje ? Kitajci iz Amazona mi lih ne dišijo zaradi dobave rezervnih delov.

Se strinjam, da je Stihl BG-86 najprimernejši. Je majhen, relativno lahek. Naša čistilka ga za poslovno parkirišče uporablja z eno tretjino moči. Ko ga naviješ do konca, spiha tudi oprijete liste iz asfalta. Na 5L kanto za bencin laufa eno leto (pri nas).
Pazi, dela na MEŠANICO (2-taktni).
Nahrbtnih ne kupuj. Kot prvič, glušnike rabiš tudi pri manjšem plinu, ker ga imaš 30cm od ušes. Kot drugič, težak je, krepak možakar si ga lahko da sam na hrbet, ampak je boljše, da ti nekdo pomaga namestiti ga na hrbet. Kot tretjič, če ga žgeš na polno, se segreje kot pes. Sicer ima neko oblogo na hrbtu, a to je bolj za prepihovanje ob avtocestah, 40cm listja ipd.

d4vid ::

Jaz sem par let nazaj kupil Makito EB5300TH. Žal je makita to ukinila in se jih več ne dobi.
Prav luškana nahrbtna igrača, 4 taktni motor je dokaj tih proti 2taktnim, dovolj lahek in zmogljiv za listje.

Ker delam s puhalnikom kaj drugega kot spihavam listje in rabim več pretoka, sem dokupil še echo PB-8010. 2 taktni motor z 80cc na hrbtu, kot bi imel reaktivca na hrbtu :))

iKst_ ::

Zakaj pa ne kupi še 2 dodatnih baterij za trenutno Makito, pa ima stalno napolnjene v rezervi?

joez7 ::

Če je pameten, vzame izvedbo s košem (sesalec) je pol manj dela. Drugače spihaš k sosedu ali na cesto :P
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.

Miki N ::

Kupi električarja!!!

driftwood ::

jaz imam Stihl bg86, uporabljam ga za dela okrog hiše in na vrtu in sem z njim zadovoljen.

Bud_Bundy ::

Miki N je izjavil:

Kupi električarja!!!

Končno se je oglasil tudi sosed:D. Jaz imam doma tudi raje baterijskega, čeprav bi ga lahko iz službe nosil, ker ne rabim pogosto, ampak ne vem zakaj bi ropotal s tem?

Furbo ::

iKst_ je izjavil:

Zakaj pa ne kupi še 2 dodatnih baterij za trenutno Makito, pa ima stalno napolnjene v rezervi?

Verjetno zato, ker baterijo zadeva sprazni v 15min, kar je hitreje, kot se polnijo.

Pa še 2 bateriji staneta več kot poceni puhalnik.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

deepsick ::

Tudi z električnim gre s podaljškom (odvisno od velikosti in pogostosti, ni univerzalno uporaben, da se ne bo kdo razpištolil), samo ni to niti približno neke tihosti nivoja robo-mower :D

iKst_ ::

Furbo je izjavil:

Verjetno zato, ker baterijo zadeva sprazni v 15min, kar je hitreje, kot se polnijo.

Pa še 2 bateriji staneta več kot poceni puhalnik.

Dodatni dve bateriji staneta cca. 120€ (original Makita), na Amazonu dobiš kitajske za manj kot pol cene.

Spodoben bencinski puhalnik te pride vsaj toliko, raje več, pa ni Makita.

Če je sicer zadovoljen s puhalnikom, je to ugodna in hitra rešitev.

Če sicer zadeva dela brezhibna in bo vseeno menjal, pa lahko jaz odkupim za pametno ceno :) Pošlji PM.

tony1 ::

Miki N je izjavil:

Kupi električarja!!!

This, kupi dodatne baterije. Dvotaktni puhalniki spravijo iz auspuha ogromno svinjarije.

starfotr ::

Amazonu dobiš kitajske za manj kot pol cene.

Zelo slab in škodljiv nasvet.

NekdoPach ::

Za tako nepomembno aktivnost, kot je puhanje listja, bi šel dripec kupovat mašino na bencin, ki je glasna kot motorka, čeprav že ima bolj moderno na baterije. In potem se čudimo zakaj slovenci sovražimo sosede :D

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Hrup električne mašine spet ni tako zelo nizke jakosti. Bencin ftw za take stvari.

mrTwelveTrees ::

Baterije so Makita pri hiši več komadov ampak vseeno je treba poniti, pa ti zmanjka ko ni traba, hitro jih zmanjka cca 10-15 min

kabel pa tudi odpade (230V) ker se ne misli vsaki pospravljat dolgi podalšek.

Tako da bo bencinar, in ja zgleda da tak ki je v roki ne na hrbtu,
ampak tak ki je najmočnejši. (samo zgleda da so vsi tam-tam)

Razlike so samo v dobavi rezervnih delov po nekaj letih, kvaliteta (?? Vse narejeno na Kitajskem ??)

fikus_ ::

Potem 2 taktni bencinar, največ moči za neko težo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Ganon ::

10 minut delovanja in eni to celo zagovarjajo. :))

mojca ::

joez7 je izjavil:

Če je pameten, vzame izvedbo s košem (sesalec) je pol manj dela.

Misliš sesalec ali puhalnik/sesalec v enem? Jaz imam (verjetno) Stihl SHE 71 na kabel in ga večinoma uporabljam kot sesalec, ampak:
- izpuh iz vrečke me živcira (sploh zato, ker sem kasneje kupila industrijski sesalec, ki ne pušča "NIČESAR" in primerjava boli), od vsepovsod leti prah; malo pretiravam, ampak skoraj rabiš še eno masko za dihala s filtrom zraven; dobra stran je, da je vsaj vrečko ultra enostavno prazniti
- kljub temu, da je na štrom, je abnormalno glasen; po specsih sodeč je "sound power level" enak kot pri bencinski BG 86, "sound pressure level" pa samo 5 dB manj; na prvo žogo bi tudi jaz rekla, da bi morala biti električna mašina bistveno tišja, ampak ...

"malo pretiravam, ampak skoraj rabiš še eno masko za dihala s filtrom zraven"

AI tudi za puhalnik priporoča masko, tezi s svinjarijo, cvetnim prahom in sporami plesni, ki da jih ta dviguje s tal...

Glusnike pa priporočam ne glede na vrsto pogona.

nejc_nejc ::

tony1 je izjavil:

"malo pretiravam, ampak skoraj rabiš še eno masko za dihala s filtrom zraven"

AI tudi za puhalnik priporoča masko, tezi s svinjarijo, cvetnim prahom in sporami plesni, ki da jih ta dviguje s tal...

Glusnike pa priporočam ne glede na vrsto pogona.

malo off
zadnjic aktiviral homemade cerkular
stvar dela bp, v vinkel reze, colarce plohe... itd

prvo vprašanje mulcev doma; u matr to pa nima nobene zaščite

Zgodovina sprememb…

Nima ščitnika rezila?

Lokalni kovinar je fotru v domači delavnici leta 1990 izdelal cirkular, pa je ze takrat nanj dal sčitnik rezila, ki je tako masiven, da bi ga najebal, če ti pade na nogo...

deepsick ::

zdaj ne vem, najbrž je bil hec, bencinski ice so 4t (gorivo in mazivo ločena)

varianta je tudi (glasna) rotacijska ice kosilnica v 'nakladalko', se pogosto in temeljito rabi