» »

Slovenske ceste

Slovenske ceste

xeon ::

Kolaps, kolaps. Na Hrvaškem prevoziš 400 km brez enega samega zastoja zaradi gradbenih del, do Dunaja naletiš na dva. V Sloveniji pa ni niti 10 km ceste, ne da bi naletel na vsaj en zastoj zaradi gradbenih del. Kam to pelje?
  • predlagalo izbris: Groot ()

pegasus ::

K ful dobrim cestam. Ki so že tako precej boljše kot npr. v Nemčiji. Kjer imaš štau praktično za vsakim vogalom zaradi neštetih bauštel.

iKst_ ::

do Dunaja naletiš na dva.

Meni trenutno Google kaže 13 gradbišč od meje do Dunaja. Kje ti to voziš?

nejc_nejc ::

še en selektor, ki nima kaj delat, pa teme provokativno odpira.

Ganon ::

Slo-tech bi moral začeti podeljevati tedensko nagrado za najneumnejšo temo.

xeon ::

Ganon je izjavil:

naslednjič ko boš v koloni razmišljaj o tem...

xeon je izjavil:

Ganon je izjavil:

naslednjič ko boš v koloni razmišljaj o tem...

povej kje jih ni, v konicah ter med selitvijo narodov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

val46 ::

Ti povem? V torek po jadranski magistrali do Paklenice dol, včeraj nazaj domov...vse skupaj dobrih 600km. Niti enega zastoja, niti enega dela na cesti v vseh teh kilometrih. Niti trave niso nikjer kosili, no, sej ne da jo je kej dosti tam med tistimi skalami, ampak vseeno. Zgleda so se hrvatje odločili da poleti med največjo sezono ne bodo še dodatno delali zastojev z deli na cestah, da obdržijo vsaj teh nekaj turistov, k se jim da po hrvaški vozit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: val46 ()

ja tudi cesta na Govejek je prazna.

free_rider ::

Jaz ne vem, zakaj taki jamrači kot OP še vztrajajo v taki državi.
Če koga vse to moti do te mere, da ti ni več vzdržno, ja pa pojdi drugam.
Nihče ni privezan v Sloveniji. No, vsaj svobodni prebivalci niso.
Če ti pa ni do tega, pa razmisli, kako lahko sam prispevaš, da bo manj zastojev.
To je zelo patriotsko.
Samo jamranje pa ni še nobenega problema rešilo.
Imagine there's no religion :)

DamijanD ::

Mah ne zmeraj (na Govejk) - ampak na Javorč pa včeraj res ni blo gužve (razen treh srn).

Sicer pa a se ne bo zdajle delo na primorki končalo - vsaj na tablah je pisalo konec 07/2026 ?

val46 saj v torek/sredo ob pravih urah so tudi naše AC zelo vozne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

c23po ::

Luštno izgleda ta pohvala za hravatske autoceste ... dokler ne povežeš, da zastojev ni, ker del sploh ni. In ker del sploh ni, je hitrost privemeno trajno omejena na 100, 80 in 60 km/h (npr. okoli Zagreba). Ali je to zastoj ali ni pa je stvar osebne percepcije.
Računalniki nimajo spominov.

PunkDude ::

Plus vozni pas dejansko ni vozen ampak je zanič in se večina vozi stalno po prehitevalnem.
Ravno iz razloga da te ne premetava na voznem. Še posebej okoli Zg.

bm1973 ::

Jadranska magistrala kot stanadrd za dobre ceste in promet, ne me hecat.

Saj cesta je sedaj dobro narejena, ampak se ne uničuje, ker praktično ni prometa. Tovornega... Kdo normalen bo šel tam s šleparjem.

Glavni promet je do Senja, pol je pa konec, razen par turistov.

Izven sezone tam ne srečaš nobenega...

Že na hrvaških avtocestah do konca maja in od začetka oktobra ne srečaš nobenega... Cesta duhov...

Smo šli 1x jadrat po prvomajskih, iz Splita, srečali 5 avtov na celotni avtocesti...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

GupeM ::

DamijanD je izjavil:

Mah ne zmeraj (na Govejk) - ampak na Javorč pa včeraj res ni blo gužve (razen treh srn).

V nedeljo je blo na Javorč kar pestro.

Utk ::

val46 je izjavil:

Ti povem? V torek po jadranski magistrali do Paklenice dol, včeraj nazaj domov...vse skupaj dobrih 600km. Niti enega zastoja, niti enega dela na cesti v vseh teh kilometrih. Niti trave niso nikjer kosili, no, sej ne da jo je kej dosti tam med tistimi skalami, ampak vseeno. Zgleda so se hrvatje odločili da poleti med največjo sezono ne bodo še dodatno delali zastojev z deli na cestah, da obdržijo vsaj teh nekaj turistov, k se jim da po hrvaški vozit.

Haha. Hrvati imajo gužvo samo poleti, in sigurno da ne bojo takrat delali. Pa še vroče je. Pri nas je gužva celo leto, poleti razen čez vikende še najmanj.
Drugo pa je da tam niti izven poletja nič ne delajo. Zagreb Karlovac je en kolovoz, od Karlovca najprej je pa stalno omejitev 100, ker je še slabše od kolovoza. Ko v nesreči nekdo podere ograjo, postavijo dva stožca in tako stoji 6 let.

endelin ::

ste že bili z avtom od ljubljane do maribora v zadnjem letu ko 25% kolometrov nardiš po deloviščih?:)) to seveda ni normalno nikjer razen v deželi kjer je infrastrukturo urejala gospodična "250mio po železniški postaji obnova"

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

Groot ::

endelin je izjavil:

ste že bili z avtom od ljubljane do maribora v zadnjem letu ko 25% kolometrov nardiš po deloviščih?:)) to seveda ni normalno nikjer razen v deželi kjer je infrastrukturo urejala gospodična "250mio po železniški postaji obnova"

Potem pa še nikdar nisi prestopil naše severne meje. Avstrija in Nemčija imata delovno zaporo na delovno zaporo. Ne verjameš? Vrži v Google Maps npr. relacijo Maribor-Munchen in preštej koliko je označenih delovišč. Pa ti iz prve roke povem, da jih je v realnosti še precej več.

kako, saj v tujini vseskozi uporabljajo
teleport bracelet

c23po ::

Groot je izjavil:

endelin je izjavil:

Potem pa še nikdar nisi prestopil naše severne meje. Avstrija in Nemčija imata delovno zaporo na delovno zaporo. Ne verjameš? Vrži v Google Maps npr. relacijo Maribor-Munchen in preštej koliko je označenih delovišč. Pa ti iz prve roke povem, da jih je v realnosti še precej več.

Endelin prev tako nikoli ni videl postopka oddaje kakšne ponudbe, sicer bi vedel da ni mogoče na štandu prodajati obnove železniške postaje po "250 za kos". Npr. prenovo trbovske je "skenslala" iz 250 na 10,3.
Računalniki nimajo spominov.

denabiker ::

endelin je izjavil:

Ja za znoret. Včeraj zjutraj naletim na še en odsek, vse zabito, en pas zaprt med Šempetrom in Arjo vas. Ene par delavcev, ne vem kaj dela.

Pri nas se samo nekaj flika. Če gledaš regionalne ceste, recimo odsek totalno uničen te pa vsako leto nekaj flikajo, namesto da bi komplet naenkrat naredili in bi bil mir. Aja samo pol pa dela ne bi bilo, pa upravičit ne bi mogli ure in delovna mesta?

FTad ::

Groot je izjavil:

endelin je izjavil:

Pa ne pozabi tudi na to, da je v Avstriji zelo pogosto tudi postavljen dejansko delujoc radar pred deloviscem, ali pa imajo celo sekcijsko merjenje. Moras biti se extra pozoren, da ne prezres tega. Sicer bos iz MB do Munchna nabasal se za par 100€ kazni. Kako je z radarji v Nemciji ne vem.

V nemčiji radarjev nisem zaznal.

V Avstriji 1x na eno furo iz Mucnhna plačal 2x ;(.

Dobesedno je bil radar 5 metrov pred znakom za konec gradbišča, prej pa 300 metrov nobenih tabel, ovir, trakov, strojevnič. Mislil že, da je gradbišča konec in pospešil. Pa ga ni še bilo :'(. Zgleda to delajo nalašč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bm1973 je izjavil:

V nemčiji radarjev nisem zaznal.
Očitno se premalo voziš po nemčiji. Na bavarskem jih je res malo, takoj čez mejo bavarske pa po dva na vas, na začetku in koncu vasi. Ter na vsaki baušteli na autobanu.

Zadnja leta res malo. Oz. nič... Po Bavarski se nisem vozil po vaseh...

NA autobahnu jih pa ni bilo, niti na gradbiščih.

Na bavarskem autobanu ga imaš npr. v tabli zgoraj nad voziščem na Iršenbergu.

feryz ::

Kdor misli, da v Nemčiji ni radarjev, naj se zapelje malo v okolici Črnega gozda.
Dobesedno v vsaki vasi je na začetku, na koncu in še na sredini. Neverjetno, res.
Na deloviščih na ac so redko.

Sicer pa stacionarni, vključno z deloviščnimi, niso problem.
Vsi ostali so.

val46 ::

V nemčiji je precej radarjev po vaseh, to je res. Ampak so povečini tisti stacionarni, ki so tam pač "od vekomaj" in so povečini tudi označeni, tako da če le malo gledaš pred sabo, je že skorej da težko, da nabašeš na kakega. Na avtocestah so pa ponavadi bolj zajebani, ker ti ga postavijo v kako "luknjo" ob cesti na tista tripod stojala. Jaz sem tako enkrat plačal ob eni benzinski črpalki, k so ga imeli postavljenega na uvozu. Omejitev valda 40, jaz se pa pripeljal do pumpe z 68km/h. Avtrijci pa, po drugi strani...skoraj v vsakem delovišču je postavljena škatla...zdej, al je not al ne, ne bi vedel, ker po avstriji se res striktno držim omejitev...tako po avtocesti, kot po vaseh in predvsem pa po raznih tunelih na tej njihovi avtocesti. Jaz avstrijo prevozim ponavadi s tempomatom na volanu in gasa na nogi skoraj ne uporabljam. Sm že večkrat reku, da meni avtocesta skozi avstrijo proti Nemčiji (karavanke-Salzburg-Munchen), je kot da bi igral playstation :)

fikus_ ::

Če si kot feryz, potem te radarji ne skrbijo, plačaš kazen in to je to, tudi birokrati morajo živeti. Ostali vozimo bližje omejitvam.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Ampak sreča, da so kazni majhne. Vem prvič, ko sem dobil položnico iz A, sem gledal znesek, pa gledam, gledam, ali so zmotili pri kakšni decimalki ali kaj? Ja pa ne, takšne smešne kazni.
So pa na zajebanih placih radarji, recimo nazadnje sem enega spet nabasal, cesta navzdol, konec vasi tabla, široko, nikjer več hiš, nobenega ne ogrožaš, stisnem, radar pa pred tablo.

Sem tudi plačal kazen iz AT. Dopoldne v času šole je omejitev 30 km/h, popoldne in ponoči pa 50 km/h.

free_rider ::

Seveda so v razvitem delu Evrope povsod radarji.
Zakaj pa mislite, da se Nemci, Avstrijci, Nizozemci, ko se peljejo po naših cestah, tako držijo omejitev?!?
Ker so tako navajeni od doma in mislijo, da je pri nas tudi tako. Ampak o Balkanu se kar zelo motijo.
Imagine there's no religion :)

To, da so avstrijske kazni majhne, je, seveda, gladka laž. Majhne so če te ustavijo na licu mesta, ker je to njihov denar za pir ali malico. Striktno gotovina, seveda.
Če pride po pošti, nikakor niso majhne. 25 km/h čez omejitev na AC pride okrog 150 evrov.
Pri nas 30 evrov.

"Če pride po pošti, nikakor niso majhne."

Feryz pravi, da v AT nimajo majhnih kazni (pustimo podrobnosti). Kaj se je spremenilo? :D

razor1911 ::

A ni brezveze? Voziš se po omejitvah, je bolj sitno gledati kje je radar, kot da malo "oladiš" z nogo.

denabiker je izjavil:

Ampak sreča, da so kazni majhne. Vem prvič, ko sem dobil položnico iz A, sem gledal znesek, pa gledam, gledam, ali so zmotili pri kakšni decimalki ali kaj? Ja pa ne, takšne smešne kazni.
So pa na zajebanih placih radarji, recimo nazadnje sem enega spet nabasal, cesta navzdol, konec vasi tabla, široko, nikjer več hiš, nobenega ne ogrožaš, stisnem, radar pa pred tablo.

Jodlarija je problem, ce te cepijo na "okoljskem" radarju, beri omejitev ponoči med 22 in 06.
Tam ni več hitrost, temvec zvok kot posledica.
Cifre so pa krepko druge.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

BigWhale ::

Ljudje bi radi vzdrzevane ceste in sestpasovnice brez delovisc na cestah. Itak imamo zdaj novo vlado in so zrihtal, da se bo delalo 24/7 in se bodo stvari v trenutku uredile. Sam mau je treba potrpet, no.

feryz je izjavil:

To, da so avstrijske kazni majhne, je, seveda, gladka laž.

ne pa ne, jaz sem dobival kazni tam do 100 pa nekaj čez za kar prekške, ko bi tu kar nasrkal bistveno več pa še z kazenskimi točkami. Pa sem se zavedal, da bom kje vžgal, ampak ko si zmatran in se voziš že po 10 ur, pa bi rad čimprej prišel domov, pa tiščiš...

Magic1 ::

BigWhale je izjavil:

Ljudje bi radi vzdrzevane ceste in sestpasovnice brez delovisc na cestah. Itak imamo zdaj novo vlado in so zrihtal, da se bo delalo 24/7 in se bodo stvari v trenutku uredile. Sam mau je treba potrpet, no.

Nič se ne bo uredilo, ker se ne more na trenuten način. Mi bi rabili tretji pas s betonskim cestiščem za kamjone. To poletje bodo kamjoni pri teh temperaturah AC naredili zrelo za komplet obnovo.
Magic

iso2000 ::

denabiker je izjavil:

ne pa ne, jaz sem dobival kazni tam do 100 pa nekaj čez za kar prekške, ko bi tu kar nasrkal bistveno več pa še z kazenskimi točkami. Pa sem se zavedal, da bom kje vžgal, ampak ko si zmatran in se voziš že po 10 ur, pa bi rad čimprej prišel domov, pa tiščiš...
Zakaj pa sploh iščeš opravičila in neke izgovore za hitro vožnjo? Omejitve so, kakršne so, so za idiote in ljudi nesposobne vožnje. Ker je vse sorte na cestah, večina izpita ne bi smela imeti, ampak ga ima.

Voziš kakor voziš, če te dobijo, plačaš. To je vsa filozofija.

iso2000 je izjavil:

Ne vem za DE in AT, ampak za HR pa pišejo hrvaški mediji, da so gneče:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/a1-...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kol...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pro...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/guz...

Potem pa ne vem...

Gužva od Zagreba proti Karlovcu je samo posledica drekačev, ki ne znajo pospešit do 130 km/h.

Šel letos prvič do Zagreba iz morja, 20 km pred zandjo cestninsko se začne gužva proti morju.

Razloga za zastoj ni, ni nesreče, ni del na cesti. Samo drekači, ki sanjajo za volanom...

DamijanD ::

Google je imel svoj trenutek :D

enavlaka ::

Mala četica koraka ...

Danes ga pa gugl na polno serje.
Mimo naše bajte kolone. Drugače gre mogoče 10 avtov na leto. Domačih, tuj noben. Ker je vzporedno bolj glavna cesta in fraj.
Ampak... totalno se mu suka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projekt Pantheon AI: 50 miijard eur na Hrvaško

Oddelek: Loža
291679 (566) SHA-256
»

Vihar v MSM na Otoku

6854 (553) Miki N
»

cene Slovenija-Hrvaška

71087 (839) kixs
»

Neznani leteči predmet v Zagrebu morda Tu-141 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18738188 (30651) D3m

Več podobnih tem