» »

Vlada v senci in delovanje opozicije

Vlada v senci in delovanje opozicije

Temo vidijo: vsi
1
...
3 4
5
»

Utk ::

To je res napaka. Kaj takega si lahko dovoli samo kučko, zoki, fuzbaler aleks in podobni. Ne pa Vizjak.

Squirrel ::

Vedno zagovarjaš barabe z lastnega ideološkega pola, tudi ko so ujeti s prsti v marmeladi in iščeš krivce v drugih. Zato te nihče ne jemlje resno. Ker je s teboj nemogoče imeti razumno debato.
Če bi bil količkaj inteligenten bi razumel, da nekdo kot je Vizjak nima kaj več početi na javnih funkcijah. Ampak levaki. Vedno levaki. V tvoji buči.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

FireSnake ::

aytim je izjavil:

Šmentana reč, bi se pa komot pridružil Junaku SDSa, ali pa satelitom, če ne pa vsaj Resničarjem

Tudi ti ga nočejo.
Kaj pa zdaj?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

aytim ::

FireSnake je izjavil:

aytim je izjavil:

Šmentana reč, bi se pa komot pridružil Junaku SDSa, ali pa satelitom, če ne pa vsaj Resničarjem

Tudi ti ga nočejo.
Kaj pa zdaj?

birds of a feather flock together

Zakaj pa tič ptiča ne bi želel?

Kakšni ste to liberalci?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aytim ()

Squirrel je izjavil:

Vedno zagovarjaš barabe z lastnega ideološkega pola, tudi ko so ujeti s prsti v marmeladi in iščeš krivce v drugih. Zato te nihče ne jemlje resno. Ker je s teboj nemogoče imeti razumno debato.
Če bi bil količkaj inteligenten bi razumel, da nekdo kot je Vizjak nima kaj več početi na javnih funkcijah. Ampak levaki. Vedno levaki. V tvoji buči.

Zagovarjam jih, ker so manjše zlo od levakov. Isto bi lahko rekli za Goloba zarad Bobnarjeve in Boštjančiča zarad Belizeja. Pa tega nihče na levi ne reče.

Kritiziram jih pa ne, ker so me vrgli iz teme namenjene temu. Jebiga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Brate moj. Ti vso sedijo desno od kralja. Samo zato, ker je en relativno bolj levo poseden od drugega s stolčkom, še ne pomeni, da je lev. Relativno gledano morda res,absolutno gledano pa so vsi desno od kralja.
Mal preveč opletaš z (nevidnimi) levimi

Tudi Janša je lev. Vsi drugi pa še bolj.

Vsi bi kontrolirali cene, medije, celo Janša bi ukazoval bankam kje bi morale imet bankomate.

Na privatizacijo zdravstva, odpravi koncesij (recimo za lekarne) nihče niti ne pomisli. Je kdo reku da mi pa ne bomo dajali subvencij, bomo raje znižali davke? In ti bi o tem, da so vsi desni. Wtf?

Zgodovina sprememb…

Zdrazloži: kako se nadomesti manjki v blagajni na račun manjšwga ddvja?

Z manj brezveznega zapravljanja.

Ki pa je?

Vsepovsod. Subvencije, podpore, železniške postaje za 150 mio. Za ostalo kar se ne da kenslat, se zamrznejo zneski za 2 leti, da gospodarska rast (in inflacija) sama od sebe nadoknadi minus.

Zgodovina sprememb…

Kaj konkretnega?

MrStein ::

aytim je izjavil:

shmandi je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Zaj se Glolob isto boji, da bo potonu u pozabu

Še vsaka leva muha enodnevnica je...

Da bog usliši tvoje besede in enkrat dobimo levičarja ne pa liberalca s polno denarnico pectotk

Dobite* tisto, kar izvolite.

* - dobimo
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

delavec44 ::

Smo dali konkretne predloge že neštetokrat. Vse te teme se samo ponavljajo.

Jaz bi recimo rad videl zmanjšanje JU s pomočjo digitalizacije, zmanjšanje števila občin, ukinitev financiranja večine NVOjev, ukinitev urada predsednika, ukinitev RTV, zmanjšanje plač v JS kjer so previsoke glede na privatni sektor, boj proti korupciji, učinkovita izterjava dolžnikov, odvzem socialnih transferjev zmožnim za delo, učinkoviti javni razpisi, itd.

Pa ni potrebno sedaj vsako točko secirati ali mi limati kakšne oznake.

MrStein je izjavil:

aytim je izjavil:

shmandi je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Da bog usliši tvoje besede in enkrat dobimo levičarja ne pa liberalca s polno denarnico pectotk

* - dobimo

Ampak voliš lahko samo med ponujenim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Wrop ::

Prva seja vlade v senci, je bila bolj brca v temo. To je prva seja, katero so na veliko napovedovali že prvi dan nove vlade in za katero se je zanimal cel svet. Na koncu pa se je videlo, da jih po številu prisotnih prekaša že popoldanski krožek klekljaric iz Šebrelj.
Število novinarjev je bilo skoraj tako veliko, kot jih nabere Nika v petek dopoldne pred parlamentom. Bolj ubogo. Golob še vedno misli, da vlada, v resnici pa bo kmalu videl, da ga nobeden več ne povoha. Še bivši sopotniki, ga ne morejo več gledati.
Levica ima Niko, ki ima večji obseg kot kot vsi skupaj v senčni vladi, tako, da sploh ne rabijo Goloba. SD podobno. Golobu ostajajo samo še najožji sopotniki, s katerim si bo lahko delil burek, ker vsi, ki imajo kaj pod palcem od njega ne bodo dobili niti drobtinice več. Mislil je, da je dobil veliko novih prijateljev. Je pa pozabil, da so k njemu hodili po državni denar in funkcije. Ko ni več na poziciji, da bi karkoli od tega lahko dajal, so skočili iz njegove potapljajoče se ladje, pa magari na majhen čolniček.

harmonkar9 ::

+1. Pernati naj pri Gospodu Janši pogleda, kako se vodi senčno vlado.

"Strokovnjakinja", ki jo je nastavila zdajšnja opozicija letela na cesto.

floyd1 ::

Močna je ta vlada v senci, ena sama stranka?

delavec44 je izjavil:

Jaz bi recimo rad videl zmanjšanje JU s pomočjo digitalizacije, zmanjšanje števila občin, ukinitev financiranja večine NVOjev, ukinitev urada predsednika, ukinitev RTV, zmanjšanje plač v JS kjer so previsoke glede na privatni sektor, boj proti korupciji, učinkovita izterjava dolžnikov, odvzem socialnih transferjev zmožnim za delo, učinkoviti javni razpisi, itd.

MrStein je izjavil:

aytim je izjavil:

shmandi je izjavil:

Telbanc je izjavil:

* - dobimo

Jajo in Stevo tega ne rešujeta

FireSnake je izjavil:

Jah, škoda ker se bo tožilo in bo treba plačat vseh šest plač, ne samo ene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aytim ()

aytim je izjavil:

A sem kje pisal da ja? Ni bilo ene opcije na volitvah, ki bi to reševala. Vsaj novih davkov ne nabijata.

Pa saj to je pisal tudi Utk. Nimamo ene pametne desne stranke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

aytim je izjavil:

delavec44 je izjavil:

MrStein je izjavil:

aytim je izjavil:

shmandi je izjavil:

Telbanc je izjavil:

* - dobimo

FireSnake je izjavil:

Jah, škoda ker se bo tožilo in bo treba plačat vseh šest plač, ne samo ene.

Trdiš torej, da bi jo bilo treba obdržati?

FireSnake je izjavil:

Lidija Glavina.
To bi njej bilo potrebno spomenik postaviti. Sredi Ljubljane. Vsaj 5 metrov visok, raje 10.
Motiti se je človeško.

delavec44 je izjavil:

MrStein je izjavil:

aytim je izjavil:

shmandi je izjavil:

Telbanc je izjavil:

* - dobimo

Če vztrajno zavračaš kuhano govedino, ti jo bodo nehali ponujat.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

delavec44 je izjavil:

MrStein je izjavil:

aytim je izjavil:

shmandi je izjavil:

Telbanc je izjavil:

* - dobimo

Če vztrajno zavračaš kuhano govedino, ti jo bodo nehali ponujat.

Če ne voliš, je še slabše.

razor1911 ::

delavec44 je izjavil:

Bos citiran, ko boste SDSovi sockpuppeti, pred volitvami trdili, da se ne splaca volit in greste raje na izlet. :))
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

razor1911 ::

FireSnake je izjavil:

Bomo videli, kaksnega "strokovnjaka" bomo zdaj dobili. Diplominarenega govedorejca, veterinarja ali kaj sorodnega.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.

Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.

Ti, lažnivec:
- klik
- klik
boš že vedel.

razor1911 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Bos citiran, ko boste SDSovi sockpuppeti, pred volitvami trdili, da se ne splaca volit in greste raje na izlet. :))

Citiraj že sedaj kdaj je kdo to rekel pred katerikolimi volitvami. Lagati ti je lahko.

primoz4p ::

Ustanovljen je nov ne-vladni zavod ... Zavod za zaščito žrtev parlamentarne preiskave 2022-26.
Vlada v senci očitno ne bo ostala brez dela.

@BojanPozar
!! Sporočilo za javnost: Šest prič Vontine komisije ustanovilo Zavod za zaščito žrtev parlamentarne preiskave
Ljubljana, 16. september 2026
- Ustanovljen je bil Zavod za zaščito žrtev parlamentarne preiskave 2022-26. Zavod so ustanovili Bojan Požar, Franci Zavrl, Miran Videtič, @NeuroVirtu, @EdvardKadic, @JozeBiscak in @NeMaramButlov.
Zavod bo deloval v podporo posameznikom, za katere ustanovitelji ocenjujejo, da so jim bile v okviru parlamentarnih preiskav kršene pravice, ter jim pomagal pri uveljavljanju pravnega varstva. Ustanovitelji menijo, da je preiskovalna komisija, ki ji je predsedovala Tamara Vonta, nedopustno posegala v pravice prič, med drugim z vpogledi v poslovne in osebne račune, ter institut parlamentarne preiskave uporabljala za politični obračun.
Poleg že vložene kazenske ovadbe zoper Tamaro Vonta bo zavod vložil kazenske ovadbe tudi zoper Tomaža Modica (novinarja portala @necenzurirano_ in pogodbenega preiskovalca @Drzavnizbor, na sliki - med zasliševanji - s Tamaro Vonta), Vesno Vuković (nekdanjo generalno sekretarko Gibanja Svobode) in Petra Gruma (bivšega generalnega direktorja @FinancnaUPR).
Zavod se bo aktivno vključil tudi v referendumsko kampanjo o zakonu o parlamentarni preiskavi. Po prepričanju ustanoviteljev je izkušnja z Vontino komisijo pokazala potrebo po učinkovitejšem varovanju pravic prič in preiskovancev.
"Parlamentarna preiskava je lahko legitimno orodje nadzora le, če spoštuje pravice prič in preiskovancev. Ko se parlamentarna komisija spremeni v orodje političnega obračuna, je treba žrtve zaščititi in odgovornost tudi kazensko uveljaviti," so sporočili ustanovitelji zavoda.

delavec44 je izjavil:

aytim je izjavil:

A sem kje pisal da ja? Ni bilo ene opcije na volitvah, ki bi to reševala. Vsaj novih davkov ne nabijata.

Pa saj to je pisal tudi Utk. Nimamo ene pametne desne stranke.

Je bila, pa so volivci raje izbrali alternativno desno libtard Resnico.

Se ne spomnim. Sicer je pa res da teh strank na robu parlamentarnega praga niti ne gledam, ker se mi zdi stran vržen glas.

To misliš Jelinčiča ali koga drugega? Ker za njega sem volil, ko sem bil mlad in neumen pa ni nikoli naredil nič. Samo laja.

primoz4p je izjavil:

Ustanovljen je nov ne-vladni zavod ... Zavod za zaščito žrtev parlamentarne preiskave 2022-26.

@BojanPozar
!! Sporočilo za javnost: Šest prič Vontine komisije ustanovilo Zavod za zaščito žrtev parlamentarne preiskave
- Ustanovljen je bil Zavod za zaščito žrtev parlamentarne preiskave 2022-26. Zavod so ustanovili Bojan Požar, Franci Zavrl, Miran Videtič, @NeuroVirtu, @EdvardKadic, @JozeBiscak in @NeMaramButlov.
Zavod bo deloval v podporo posameznikom, za katere ustanovitelji ocenjujejo, da so jim bile v okviru parlamentarnih preiskav kršene pravice, ter jim pomagal pri uveljavljanju pravnega varstva. Ustanovitelji menijo, da je preiskovalna komisija, ki ji je predsedovala Tamara Vonta, nedopustno posegala v pravice prič, med drugim z vpogledi v poslovne in osebne račune, ter institut parlamentarne preiskave uporabljala za politični obračun.
Poleg že vložene kazenske ovadbe zoper Tamaro Vonta bo zavod vložil kazenske ovadbe tudi zoper Tomaža Modica (novinarja portala @necenzurirano_ in pogodbenega preiskovalca @Drzavnizbor, na sliki - med zasliševanji - s Tamaro Vonta), Vesno Vuković (nekdanjo generalno sekretarko Gibanja Svobode) in Petra Gruma (bivšega generalnega direktorja @FinancnaUPR).
Zavod se bo aktivno vključil tudi v referendumsko kampanjo o zakonu o parlamentarni preiskavi. Po prepričanju ustanoviteljev je izkušnja z Vontino komisijo pokazala potrebo po učinkovitejšem varovanju pravic prič in preiskovancev.
"Parlamentarna preiskava je lahko legitimno orodje nadzora le, če spoštuje pravice prič in preiskovancev. Ko se parlamentarna komisija spremeni v orodje političnega obračuna, je treba žrtve zaščititi in odgovornost tudi kazensko uveljaviti," so sporočili ustanovitelji zavoda.

Wow!
Tole je pa ravno ob pravem času, ko so opozicije polna usta politične policije.
Kaj bodo pa zdaj rekli?

delavec44 je izjavil:

Se ne spomnim. Sicer je pa res da teh strank na robu parlamentarnega praga niti ne gledam, ker se mi zdi stran vržen glas.

To misliš Jelinčiča ali koga drugega? Ker za njega sem volil, ko sem bil mlad in neumen pa ni nikoli naredil nič. Samo laja.

Jaz pa sem že kot mlad volil Gospoda Janšo, ker sem bil že takrat tako pameten kot zdaj. In naredil je veliko za nas.

primoz4p je izjavil:

@BojanPozar!! Sporočilo za javnost: Šest prič Vontine komisije ustanovilo Zavod za zaščito žrtev parlamentarne preiskave

Lahko temu zavodu prijavim Evropsko komisijo, ki zdaj ni z imuniteto zaščitila gospoda Tonina, ki je žrtev nekih takih nepoštenih preiskav?

harmonkar9 je izjavil:

Jaz pa sem že kot mlad volil Gospoda Janšo, ker sem bil že takrat tako pameten kot zdaj. In naredil je veliko za nas.

To ti pa verjamem, še posebej tisti del o pameti.

Pa tudi tisti del, da je veliko naredil za nas. Razen če si levak.

delavec44 je izjavil:

Torej si del problema.

FireSnake je izjavil:

Tole spada tukaj sem:
https://siol.net/novice/slovenija/polic...

Iz originalnega vira
https://info360.si/politika/se-bo-opera...

Miha Piškur iz afere o domnevno lažnih profilih za državna podjetja v predkazenskem postopku
Podjetje DC Limited, ki ga vodi Miha Piškur, naj bi v prejšnjem mandatu za stranko Gibanje Svoboda izpeljalo propagandno kampanjo na družbenih omrežjih in spletnih portalih.

Za Info360 je pojasnil, da o tem ne ve nič. Policija ga ni kontaktirala, poslovanje s podjetji pa še naprej poteka v skladu s pogodbenimi razmerji. Prav tako je še vedno zaposlen na Slovenskih železnicah, kjer sta se v preteklosti spoznala tudi s Tino Gaber Golob, ženo nekdanjega predsednika vlade Roberta Goloba.

Na lažne vire se ne spoznam. Na to temo je strokovnjak @razor1911 (Idióm "sock puppet" je za nas tujka in kot tak nerazumljiv)
https://slo-tech.com/forum/t588563/p884...
Je pa idiom "je spoznal" pri nas (bil) zelo razširjen; predvsem v bibličnih zapisih je (bil) zelo razširjen:
Človek je spoznal svojo ženo Evo. Spočela je in rodila Kajna.
Kajn je spoznal svojo ženo, spočela je in rodila Henoha.
Adam je spet spoznal svojo ženo in rodila je sina, kateremu je dala ime Set.
Bila je zelo lepega videza, devica, ki je še ni spoznal moški.

https://www.biblija.net/biblija.cgi?set...
https://www.biblija.net/biblija.cgi?set...

Gospod Janša bo levakarske propagandiste na tem forumu kmalu odklopil od proračuna in naenkrat bodo izginili, boste videli.

Et tu, Brute?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primoz4p ()
1
...
3 4
5
»