» »

Secom d.o.o. - Sežana Computers

Secom d.o.o. - Sežana Computers

HyperGL ::

Se kdo spomne omenjene trgovine/podjetja?

Jaz imam podjetje v dobrem spominu, saj smo takrat praktično vso računalniško opremo kupovali pri njih... Od prvega računalnika (AMD 386DX 40MHz) pa tam do nekje obdobja K6-2 450MHz... Vem pa da je klavrno propadlo zaradi finančnih mahinacij, če se lahko tako izrazim.

Pravtako imam v zbirki starih računalnikov marsikateri kos označen z njihovo nalepko. In ker sem v postopku sestavljanja svojega prvega računalnika (386DX 40MHz) bi me zanimala kakšna informacija več o njih, tudi logotip iščem kje po internetu (težko verjetno, da bom našel), da si ustvarim nove "garancijske" nalepke za prilepiti na komponente. :)

Kolikor vem oziroma se spomnim, so imeli sedež v Sežani, na Kolodvorski 3, kjer je danes podjetje Roxorz. V kopru so tudi imeli pisarno, v t.i. Barki, na Ferarski ulici.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav.

Na spletu se najde tole:

https://pc.sux.org/indexMMSlo.html

Kolikor se spomnim, se je Secom kar precej v MM oglaševal, mogoče najdeš v kateri od teh arhiviranih številk kak oglas z njihovim logom...

...nočko, grem spat zdaj...

Jože

Anney ::

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Anney ::

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Oh, bravo Anney... ti pa imaš nekaj grafičnega materiala! Super hvala!

Sicer pa poleg tega, me zanima tudi kaj več o samem podjetju. Kakšni so vaši spomini na to trgovino?

c3p0 ::

Imena se spomnim iz revij, očitno so se dosti oglaševali (Monitor, Moj Mikro?). Se ne spomnim, da bi od njih kdaj kaj kupil.

Najbrž so bili bolj poznani tu na obalno-kraškem koncu, kot pa drugod po Sloveniji, jaz sem bil takrat še bolj mlad in nisem šel toliko za tem, koliko je firma prepoznavna drugod... Leta 95 sem recimo imel 10 let :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vaš prvi računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
602708 (1335) tony1
»

Command & Conquer dopolnil 30 let (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
758790 (3310) SmeskoSnezak
»

Se še spomnite specifikacij vašega prvega PC računalnika? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19023046 (16193) mihagr
»

Vaš prvi mlinček (strani: 1 2 )

869402 (6420) opeter
»

vaše prvo računalo (strani: 1 2 3 )

11310600 (9138) flipflop

Več podobnih tem