Forum » Loža » 16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)
16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)
Temo vidijo: vsi
bm1973 ::
Končno bodo spet natisnili knjižice za ustavo.
Ko sem par let nazaj to iskal po knjigarnah, je ni imela niti ena...
Kar se mi zdi naravnost državna sramota, da ne moreš v vsaki knjigarni kupiti kopijo slovenske ustave.
Kaj šele, da bi se jo dalo dobiti v več jezikih...
Eanko je s slovenskim pravopisom, tega nikjer ne dobiš v tiskani obliki...
Kar se mi zdi naravnost državna sramota, da ne moreš v vsaki knjigarni kupiti kopijo slovenske ustave.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
feryz ::
Enim otrokom bo to bolj razumljivo, drugim malo manj.
Odvisno kakšne barve so.
Saj ni samo Janez bolj enak od drugih, tudi otroci so. Nekateri.
Odvisno kakšne barve so.
Saj ni samo Janez bolj enak od drugih, tudi otroci so. Nekateri.
PacificBlue ::
Gre se sam za biznis. Najbrz je jasno katera zalozba bi to natisnila.
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.

D3m ::
Končno bodo spet natisnili knjižice za ustavo.
Zakaj bi kupoval nekaj, kar se spreminja 1x ali večkrat na LETNI bazi.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Gambino ::
Ni to vse!
Minister Rončević je poslal okrožnico ravnateljem šol.
Rončević je ravnateljem v okrožnici najprej naročil, naj na šolska poslopja na prvi šolski dan izobesijo slovenske zastave, kar bo najvišji odraz domoljubja, ki bo v sodobnem izobraževanju dobilo več časa in prostora. Učitelji naj se na pamet naučijo tudi slovensko ustavo, če bo ta že darilo ob vstopu v šolo, je naročil. Odredil je tudi, naj vse šole sporočijo dneve, ko bodo obiskale Muzej slovenske osamosvojitve, saj najprej uvajajo obvezen šolski domoljubni dan.
Navedel je, da tudi na njegovem ministrstvu razmišljajo o podaljšanem delovnem času, kot ga za upravne enote uvaja minister Franci Matoz. To bo bržkone zato, ker je po naših virih medresorsko usklajevanje pokazalo, da bo otroke treba puščati v vrtcih in šolah, jih izobraževati in vzgajati do poznega večera, da bodo lahko starši v miru urejali vse obveznosti na upravnih enotah do večera. To naj bi pozitivno vplivalo tudi na debirokratizacijo.
Digitalizacijo bomo nadaljevali, je še dopisal minister, vendar v razumnem in omejenem obsegu, kot se bo omejeno uporabljala tudi umetna inteligenca. "Vzpostavili bomo mehanizme nadzora rabe umetne inteligence, ki ne more biti zastonj, kot so si predstavljali v Golobovi vladi, zato sem, kot ste gotovo zaznali, nesmiseln razpis za nacionalno platformo že ustavil," je zapisal ravnateljem. Trošenja denarja in časa si ne moremo privoščiti, bomo pa odprli prostor zasebnemu šolstvu, da ne bomo zaostajali za ministrstvom za zdravje, je še sporočil Rončević.
Ne vem ali je to zajebancija ali je tip utrgan čisto!
Rončević je ravnateljem v okrožnici najprej naročil, naj na šolska poslopja na prvi šolski dan izobesijo slovenske zastave, kar bo najvišji odraz domoljubja, ki bo v sodobnem izobraževanju dobilo več časa in prostora. Učitelji naj se na pamet naučijo tudi slovensko ustavo, če bo ta že darilo ob vstopu v šolo, je naročil. Odredil je tudi, naj vse šole sporočijo dneve, ko bodo obiskale Muzej slovenske osamosvojitve, saj najprej uvajajo obvezen šolski domoljubni dan.
Navedel je, da tudi na njegovem ministrstvu razmišljajo o podaljšanem delovnem času, kot ga za upravne enote uvaja minister Franci Matoz. To bo bržkone zato, ker je po naših virih medresorsko usklajevanje pokazalo, da bo otroke treba puščati v vrtcih in šolah, jih izobraževati in vzgajati do poznega večera, da bodo lahko starši v miru urejali vse obveznosti na upravnih enotah do večera. To naj bi pozitivno vplivalo tudi na debirokratizacijo.
Digitalizacijo bomo nadaljevali, je še dopisal minister, vendar v razumnem in omejenem obsegu, kot se bo omejeno uporabljala tudi umetna inteligenca. "Vzpostavili bomo mehanizme nadzora rabe umetne inteligence, ki ne more biti zastonj, kot so si predstavljali v Golobovi vladi, zato sem, kot ste gotovo zaznali, nesmiseln razpis za nacionalno platformo že ustavil," je zapisal ravnateljem. Trošenja denarja in časa si ne moremo privoščiti, bomo pa odprli prostor zasebnemu šolstvu, da ne bomo zaostajali za ministrstvom za zdravje, je še sporočil Rončević.

dronyx ::
Učitelji naj se na pamet naučijo tudi slovensko ustavo, če bo ta že darilo ob vstopu v šolo, je naročil.
Genialno. Ampak lepo bi bilo, da se najprej na pamet ustavo nauči minister, da pokaže, da se to da, potem pa še učitelji. Ko sem bil v JLA smo se pritoževali, da se ne da v kamnita tla skopat zaklona globine, da lahko človek stoji notri, nakar je desetar vzel lopatko in več ur kopal zaklon, da nam je dokazal, da se da. Temu jaz rečem bosanska vztrajnost. Sedaj je na potezi minister za šolstvo po moje.
bbbbbb2024 ::
Ni to vse!
Morda je utrgano edino to, da ne vem - prvošolcem delijo ustavo. Jaz bi ustavo dal tam nekje, ko se o tem učijo. Če se ne učijo, pa naj se tam nekje v 7., 8. razredu.
Vse ostalo je v redu.
Tudi zastonj AI za vse v Sloveniji, to je dobro, da je ustavil, ker bi verjetno nekdo od Golobovih pobral par mio provizije za to. Vsi pa res ne rabijo AI.
Razen ustave za prvošolce, kar je brezveze, jaz bi jo delil tam nekje pač ko otroci razumejo pomen zakonov in prava.
Učitelji naj se na pamet naučijo tudi slovensko ustavo, če bo ta že darilo ob vstopu v šolo, je naročil.
Genialno. Ampak lepo bi bilo, da se najprej na pamet ustavo nauči minister, da pokaže, da se to da, potem pa še učitelji. Ko sem bil v JLA smo se pritoževali, da se ne da v kamnita tla skopat zaklona globine, da lahko človek stoji notri, nakar je desetar vzel lopatko in več ur kopal zaklon, da nam je dokazal, da se da. Temu jaz rečem bosanska vztrajnost. Sedaj je na potezi minister za šolstvo po moje.![]()
V glavnem torej, da se skopati zaklon globine, da človek stoji notri. To je point.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
karafeka ::
Verjetno je pozabil omenit, da ni kopal z lopato, ampak z bajonetom :).
Če grem nazaj na temo. Bi si želeli, da so naši otroci taki patrioti kot tile:
Če grem nazaj na temo. Bi si želeli, da so naši otroci taki patrioti kot tile:
bbbbbb2024 ::
Verjetno je pozabil omenit, da ni kopal z lopato, ampak z bajonetom :).
Ne pretiravaj. V JNA je vsako 4x4 vozilo imelo kramp, rovnico, sekiro. 6x6 vozila celo 2 kompleta. Da se, ni to bila nerazumna zahteva, kot se želi prikazati. Kot tudi to, kar je minister rekel. Razen deljenja ustave zelo mladim. To je pretiravanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()
Bogi otroci.
Res bodo zasovrazili boomerje.
Res bodo zasovrazili boomerje.
Malcolm_Y ::
To rabimo, trdo roko. Kot v jugi, ko te je učitelj usekal v šoli, pol pa še foter doma.
Jugonostalgiki itak pravite, da je bilo takrat boljše, pol že mora biti nekaj na tem.
Jugonostalgiki itak pravite, da je bilo takrat boljše, pol že mora biti nekaj na tem.
Tampermonkey + AI skript --> trol filter
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malcolm_Y ()
Super, spet boste lahk tudi žene tepli!
/s
/s
Ne razumem žensk. Prednik je bil nasilen in grozil, da je naroču njen umor, pa ni vrag, da se je našla ena in bo imela s takim človekom otroka.
enavlaka ::
To rabimo, trdo roko. Kot v jugi, ko te je učitelj usekal v šoli, pol pa še foter doma.
To so jih tolkli, ker so bili problematični, sedaj pa mislijo, da so vsi taki in, da je bilo za vse tako.
No, saj so še vedno, samo postaral so se
Se ne strinjam, ker se potem ne bi pustili tepst smrkavcem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
jernejl ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Morda je utrgano edino to, da ne vem - prvošolcem delijo ustavo. Jaz bi ustavo dal tam nekje, ko se o tem učijo. Če se ne učijo, pa naj se tam nekje v 7., 8. razredu.Saj Ustavo RS dobimo vsi, kadarkoli, brezplačno, online.
Deljenje Ustave v fizični obliki je podobna neumnost kot tista od prejšnje vlade, da bi avtomati s kavo morali tiskati papirnate račune.
Očitno je namen ta, da bo nekdo nekaj zaslužil.
Kdor si to vsebino neizmerno želi v papirnati obliki, naj si jo kupi sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
primoz4p ::
Saj s pravicami jih tudi seznanijo ...
Pravilnik o pravicah in dolžnostih učencev v osnovni šoli
2. člen
(pravice učencev)
Pravice učenca v osnovni šoli so:
- da obiskuje pouk in druge vzgojno-izobraževalne dejavnosti,
- da pridobiva znanje, spretnosti in navade za vseživljenjsko učenje,
- da mu je v šoli zagotovljeno varno in spodbudno okolje,
- da šola organizira življenje in delo s spoštovanjem univerzalnih civilizacijskih vrednot in posebnosti različnih kultur,
- da mu šola zagotavlja enakopravno obravnavanje ne glede na spol, raso in etnično pripadnost, veroizpoved, socialni status družine in druge okoliščine,
- da šola zagotovi varovanje njegovih osebnih podatkov v skladu z zakonom in drugimi predpisi,
- da učitelji in drugi delavci šole spoštujejo njegovo osebnost in individualnost ter njegovo človeško dostojanstvo in pravico do zasebnosti,
- da mu je omogočeno tudi izven pouka pridobiti dodatno razlago in nasvet,
- da se pri pouku upošteva njegova radovednost ter razvojne značilnosti, predznanje in individualne posebnosti,
- da pri pouku dobi kakovostne informacije, ki sledijo sodobnemu razvoju znanosti in strok,
- da dobi o svojem delu sprotno, pravično in utemeljeno povratno informacijo,
- da dobi pri svojem delu pomoč in podporo, če ju potrebuje,
- da svoji razvojni stopnji primerno sodeluje pri oblikovanju dnevov dejavnosti, ekskurzij, interesnih dejavnosti in prireditev šole,
- da se lahko svobodno izreče o vseh vprašanjih iz življenja in dela šole,
- da se vključuje v delo oddelčne skupnosti učencev, skupnosti učencev šole in šolskega parlamenta,
- da sodeluje pri ocenjevanju,
- da sodeluje pri dogovorjenih skupnih aktivnostih.
ps
Doložnosti ne bom kopiral; jih je pa nekaj manj
Pravilnik o pravicah in dolžnostih učencev v osnovni šoli
2. člen
(pravice učencev)
Pravice učenca v osnovni šoli so:
- da obiskuje pouk in druge vzgojno-izobraževalne dejavnosti,
- da pridobiva znanje, spretnosti in navade za vseživljenjsko učenje,
- da mu je v šoli zagotovljeno varno in spodbudno okolje,
- da šola organizira življenje in delo s spoštovanjem univerzalnih civilizacijskih vrednot in posebnosti različnih kultur,
- da mu šola zagotavlja enakopravno obravnavanje ne glede na spol, raso in etnično pripadnost, veroizpoved, socialni status družine in druge okoliščine,
- da šola zagotovi varovanje njegovih osebnih podatkov v skladu z zakonom in drugimi predpisi,
- da učitelji in drugi delavci šole spoštujejo njegovo osebnost in individualnost ter njegovo človeško dostojanstvo in pravico do zasebnosti,
- da mu je omogočeno tudi izven pouka pridobiti dodatno razlago in nasvet,
- da se pri pouku upošteva njegova radovednost ter razvojne značilnosti, predznanje in individualne posebnosti,
- da pri pouku dobi kakovostne informacije, ki sledijo sodobnemu razvoju znanosti in strok,
- da dobi o svojem delu sprotno, pravično in utemeljeno povratno informacijo,
- da dobi pri svojem delu pomoč in podporo, če ju potrebuje,
- da svoji razvojni stopnji primerno sodeluje pri oblikovanju dnevov dejavnosti, ekskurzij, interesnih dejavnosti in prireditev šole,
- da se lahko svobodno izreče o vseh vprašanjih iz življenja in dela šole,
- da se vključuje v delo oddelčne skupnosti učencev, skupnosti učencev šole in šolskega parlamenta,
- da sodeluje pri ocenjevanju,
- da sodeluje pri dogovorjenih skupnih aktivnostih.
ps
Doložnosti ne bom kopiral; jih je pa nekaj manj
MrStein ::
Glede na to da niti vira nisi navedel...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
T440 ::
O državljanski vzgoji je razmišljala že prejšnja vlada, a ko je Golob na seji predlagal, da bi se učenci morali seznaniti s pojmi kot so ustava, uprava in država, je proti temu protestirala ena od ministric iz Gorenjske (kjer pač govorijo malo bolj robato in na v) in je premierju zabrusila: 'jest sem zjutrej že zgodej ustava, poj sem si jo tud dobr uprava, od kerga sem ga pa u rok država te pa nč ne briga'.
Pol o projektu na vladi niso več govorili.
Pol o projektu na vladi niso več govorili.
Telbanc ::
Pustmo zaj ustavo. Če je kdo delal z prvošolčki, pol ve kollk je to pametno. V času ko nekateri nimajo za šolske potrebčšine, recimo.
Berem na cajtngu Finance, da slovenska predelovalna industrija počas gubi dah. Edino, kar je ta vlada nardila za gospodarstvo, je da dviga cene enrgentov, podaljšala je potihem tisto shemo od Lukeca mesečnega. Brez velikega pompa, naskrivaj skoraj bi lahko rekli.
Pogrešam konkretne ukrepe, da bo gospodarska rast ostala visoka. Konkretne ukrepe za hitro rešitev avtocestnega problema. Dnevi bežijo, naekrat bo spet poletje nazaj in kolone na avtocestah. In večji obseg stečajev predelovalne industrije.
Problem visokih cen energentov vidim v tem, da se bo zmajnšala kupno moč ljudi, in tako bo padec BDP neizbežen. Prav tako varčevanje zajle težko, da pride v poštev, če hočemo gospodarstvo terat naprej.
Berem na cajtngu Finance, da slovenska predelovalna industrija počas gubi dah. Edino, kar je ta vlada nardila za gospodarstvo, je da dviga cene enrgentov, podaljšala je potihem tisto shemo od Lukeca mesečnega. Brez velikega pompa, naskrivaj skoraj bi lahko rekli.
Pogrešam konkretne ukrepe, da bo gospodarska rast ostala visoka. Konkretne ukrepe za hitro rešitev avtocestnega problema. Dnevi bežijo, naekrat bo spet poletje nazaj in kolone na avtocestah. In večji obseg stečajev predelovalne industrije.
Problem visokih cen energentov vidim v tem, da se bo zmajnšala kupno moč ljudi, in tako bo padec BDP neizbežen. Prav tako varčevanje zajle težko, da pride v poštev, če hočemo gospodarstvo terat naprej.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Kakšno slovensko predelovalno industrijo pa imamo ? Vse so pokupili hrvatje ali arabci.
Upad kupne muči in yugoslovacija s praški in čokolado bo imela večletne posledice v gospodarstvu.
Že sedaj se supermarketi praznejo. Hofer se je odpovedal tehnični robi in tako naprej
Prav tako varčevanje zajle težko, da pride v poštev, če hočemo gospodarstvo terat naprej.
Upad kupne muči in yugoslovacija s praški in čokolado bo imela večletne posledice v gospodarstvu.
Že sedaj se supermarketi praznejo. Hofer se je odpovedal tehnični robi in tako naprej
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()
Hofer ima workzone, ferrex. Lidl ima parkside
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()

mtosev ::
Res škoda, da Hofer več ne prodaja Medion računalnikov.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Niso bili zelo priljubljeni, pa tudi v sloveniji so imeli slabše modele kakor v DE in manj premium gaming modelov
Jaz imam medionovo tablico, pa je bila super, dokler mi ni na tla padla in se je touch panel razbil. Bom poizskusil zaslon uporabit za digitalen mikroskop (tak s kamero).
primoz4p ::
Nazaj k Ustavi.
Če bi kot prvošolčki dobili Ustavo, potem ...
Zoran Stevanović se je po nasvet obrnil na Andraža Terška
Ker parlamentarni preiskovalni komisiji nista bili ustanovljeni, se je grobo in neustavno zlorabila pravna oziroma poslovniška praznina. Procesna blokada, ki se je zgodila, je huda zloraba postopka oziroma procedure in groba kršitev ustave, ocenjuje Teršek in opozarja, da državni zbor glede tega sploh nima diskrecije odločanja: to po ustavi MORA narediti - omogočiti uresničitev take zahteve.
Če bi kot prvošolčki dobili Ustavo, potem ...
Zoran Stevanović se je po nasvet obrnil na Andraža Terška
Ker parlamentarni preiskovalni komisiji nista bili ustanovljeni, se je grobo in neustavno zlorabila pravna oziroma poslovniška praznina. Procesna blokada, ki se je zgodila, je huda zloraba postopka oziroma procedure in groba kršitev ustave, ocenjuje Teršek in opozarja, da državni zbor glede tega sploh nima diskrecije odločanja: to po ustavi MORA narediti - omogočiti uresničitev take zahteve.
fujtajksel ::
Če komu ni bilo jasno, zakaj je sodelovanje z izraelskimi BC udbaši veleizdaja
https://euobserver.com/233662/slovenias...
a je Palestina tvoja država? Janša je izdal Palestino? Temu praviš veleizdaja?
Mir na Bližnjem vzhodu je zelo v našem interesu. Če nisi opazil, je zato ker ga ni med drugim Evropa kasirala par migranstskih valov - če bi bile tam približno stabilne države z delujoče ekonomijo bi ljudje lahko tam normalno živeli in ne bi bilo takega migracijskega pritiska.
Izrael že desetletja onemogoča dostojno rešitev tega problema, v zadnjem času pa je odkrito genociden. Palestincem sicer osebno nisem čisto nič bolj naklonjen kot Židom. Prosim dobro si preberi našo himno, od besede do besede. Veleizdaja je, da Janez v imenu Slovenije blokira skupno izjavo EU proti gradnji naselbin na okupiranem ozemlju, kjer dnevno ubijajo Palestince, to je direktna podpora genocidu.
Eh ja ::
Dnevno ubijajo Hamasovce, ki so ubili v enem dnevu 2400 civilistov in vsakodnevno že leta granatirajo Izrael. Tam je vojna. Postaviti se na nikogaršnjo stran v tej vojni, ki z nami nima nobene zveze pa seveda ni veleizdaja. Glede beguncev pa, ti resno misliš da bi se vojna končala če bi se Evropa še bolj enostransko postavila na stran Palestincev?
harmonkar9 ::
Dnevno ubijajo Hamasovce, ki so ubili v enem dnevu 2400 civilistov in vsakodnevno že leta granatirajo Izrael. Tam je vojna. Postaviti se na nikogaršnjo stran v tej vojni
Levaki lahko nehate lagati. Gospod Janša se ni postavil na nikogaršnjo stran, ampak pravično na stran Izraela, ki je v tem konfliktu žrtev (mrtvi nedolžni izraelski civilisti, ki so že zaključili služenje vojaškega roka, in huda vsakodnevna granatiranja s strani hamasovcev na nedolžne Izraelce)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Gambino ::
Dnevno ubijajo Hamasovce, ki so ubili v enem dnevu 2400 civilistov in vsakodnevno že leta granatirajo Izrael. Tam je vojna. Postaviti se na nikogaršnjo stran v tej vojni, ki z nami nima nobene zveze pa seveda ni veleizdaja. Glede beguncev pa, ti resno misliš da bi se vojna končala če bi se Evropa še bolj enostransko postavila na stran Palestincev?
Ko enačiš vse Palestince z Hamasovci, ki jih je celo nekaj časa podpirala vlad Izraela, pokažeš samo svoj fašistični ksiht!
harmonkar9 je izjavil:
Dnevno ubijajo Hamasovce, ki so ubili v enem dnevu 2400 civilistov in vsakodnevno že leta granatirajo Izrael. Tam je vojna. Postaviti se na nikogaršnjo stran v tej vojni
Levaki lahko nehate lagati. Gospod Janša se ni postavil na nikogaršnjo stran, ampak pravično na stran Izraela, ki je v tem konfliktu žrtev (mrtvi nedolžni izraelski civilisti, ki so že zaključili služenje vojaškega roka, in huda vsakodnevna granatiranja s strani hamasovcev na nedolžne Izraelce)
....na nikogaršnjo stran, ...... na stran Izraela ....
V istem stavku se zlažeš, res si verodostojen ...... kr....n!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()
ToniT ::
harmonkar9 je izjavil:
Zdaj si pa z neumnostjo presegel samega sebe.
Gregor P ::
To je bilo jasno na dan volitev oz. že v predvolilni kampanji? Ste šli na volitve? Ste? Je vaša stranka zmagala? Je? Zakaj se ni potrudila sestaviti koalicije? Ni mogla? Ker? Dobro očitno imamo v državi pač novo politično oblast, za katero se je dejansko vnaprej vedelo, kakšno politiko bo vodila.
Upam, da kdo zdaj slučajno ni presenečen
Upam, da kdo zdaj slučajno ni presenečen
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

svecka ::
To je bilo jasno na dan volitev oz. že v predvolilni kampanji? Ste šli na volitve? Ste? Je vaša stranka zmagala? Je? Zakaj se ni potrudila sestaviti koalicije? Ni mogla? Ker? Dobro očitno imamo v državi pač novo politično oblast, za katero se je dejansko vnaprej vedelo, kakšno politiko bo vodila.
Upam, da kdo zdaj slučajno ni presenečen![]()
ni mogla, ker ni imel zadosti glasov. Zakja pa je temu, pa si je čist sama kriva, ko nas je pa vse delovne ljudi poniževala.
Eh ja pozabil si da je pri tej vojni izhodiščni problem, da so zahodne sile po 2SV, ko je zanje žal postalo očitno da tam ne bodo mogle več zganjat direktnega kolonializma, tja "umestile" Izrael kot židovsko državo (niso ga npr ustanovile v kakšni pokrajini premagane Nemčije) in od tam pregnale staroselce, ne da bi omislile tudi državo zanje.
Glede migracij, pred par desetletji so naši delavci precej množično hodili delat na velika gradbišča v Irak in k Gadafiju, v obratni smeri pa je prišlo k nam par študentov. Če se bo Izrael "suvereno odločil" da Gazo in Zahodni breg zavzame in izprazni, misliš da ne bodo spet pljuskali migrantski valovi?
Hude mednacionalne spore so imeli tudi po zahodnih državah, npr S. Irska je bilo kronično žarišče, zdaj nekako uspevajo živet kot sosedje, v neki Belgiji in Švici začudo zadnje čase ni medetičnih vojn kljub multinacionalnosti. Seveda ne verjamem da bi se vojna končala instantno, to je proces ki traja desetletja, ampak rabiš na začetku neko razumno pravično izhodišče, pa žal je problem da ga razni fašistoidi lahko hitro sabotirajo.
Telbanc ::
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/kmet...
"Cena kmečke nafte je najvišja doslej. Minister Janez Cigler Kralj ob tem obljublja, da so "odprti vsi postopki", ki bi ublažili visoke cene, ki jih plačujejo kmetje. Predsednik KGZS-ja Jože Podgoršek del krivde pripisuje tudi prejšnji ministrici."
Tkole padajo maske. Da vemo s kom imamo opravka.
"Cena kmečke nafte je najvišja doslej. Minister Janez Cigler Kralj ob tem obljublja, da so "odprti vsi postopki", ki bi ublažili visoke cene, ki jih plačujejo kmetje. Predsednik KGZS-ja Jože Podgoršek del krivde pripisuje tudi prejšnji ministrici."
Tkole padajo maske. Da vemo s kom imamo opravka.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
fujtajksel je izjavil:
Eh ja pozabil si da je pri tej vojni izhodiščni problem, da so zahodne sile po 2SV, ko je zanje žal postalo očitno da tam ne bodo mogle več zganjat direktnega kolonializma, tja "umestile" Izrael kot židovsko državo (niso ga npr ustanovile v kakšni pokrajini premagane Nemčije) in od tam pregnale staroselce, ne da bi omislile tudi državo zanje.
Glede migracij, pred par desetletji so naši delavci precej množično hodili delat na velika gradbišča v Irak in k Gadafiju, v obratni smeri pa je prišlo k nam par študentov. Če se bo Izrael "suvereno odločil" da Gazo in Zahodni breg zavzame in izprazni, misliš da ne bodo spet pljuskali migrantski valovi?
Hude mednacionalne spore so imeli tudi po zahodnih državah, npr S. Irska je bilo kronično žarišče, zdaj nekako uspevajo živet kot sosedje, v neki Belgiji in Švici začudo zadnje čase ni medetičnih vojn kljub multinacionalnosti. Seveda ne verjamem da bi se vojna končala instantno, to je proces ki traja desetletja, ampak rabiš na začetku neko razumno pravično izhodišče, pa žal je problem da ga razni fašistoidi lahko hitro sabotirajo.
Ti si tudi pozabil da tam takrat ni bilo nobene države, niti naroda, bilo je par plemen, ki so bila vsa skregana med sabo.
fikus_ ::
fujtajksel je izjavil:
Če komu ni bilo jasno, zakaj je sodelovanje z izraelskimi BC udbaši veleizdaja
Sem sicer že pisal, IJJ mora vrniti dolg, ki si ga je nakopal s črno kocko in Izraelci ga imajo sedaj na povodcu.
IJJ je pripravljen narediti marsikaj za dosego svojih ciljev in maščevanje.
KGZS in Sindikat kmetov so prodane duše, zlizane z SDS. Dokler je bila še SLS v parlamentu, so oni imeli roko čez.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
fujtajksel je izjavil:
Ti si tudi pozabil da tam takrat ni bilo nobene države, niti naroda, bilo je par plemen, ki so bila vsa skregana med sabo.
Tu si tud izgleda iz enga plemena.
Bomo prisli k tebi domov, te pregnali iz bajte in se ne bos mogu vec vrnit.
Kako bi se kaj pocutil pizda cloveska?
Upam, da great da lahko upravicimo ta dejanja, ker drugace jih ne moremo.
harmonkar9 ::
....na nikogaršnjo stran, ...... na stran Izraela ....
V istem stavku se zlažeš, res si verodostojen ...... kr....n!
Zdaj si pa z neumnostjo presegel samega sebe.
Pravi domoljubi ne bomo dopustili, da nek (verjetno levakarski) čudak v tem konfliktu Izrael pravilno prepozna kot žrtev, potem se pa v isti sapi zlaže, da se Gospod Janša ni pravično postavil na stran zatiranih Izraelcev, ampak da je nevtralen. To je največja žalitev za žlahtno domoljubno moralo!
harmonkar9 je izjavil:
Pravi domoljubi ne bomo dopustili, da nek (verjetno levakarski) čudak v tem konfliktu Izrael pravilno prepozna kot žrtev, potem se pa v isti sapi zlaže, da se Gospod Janša ni pravično postavil na stran zatiranih Izraelcev, ampak da je nevtralen. To je največja žalitev za žlahtno domoljubno moralo!
Ja sej vemo da si pravi izraelski domoljub ;(
PacificBlue je izjavil:
fujtajksel je izjavil:
Tu si tud izgleda iz enga plemena.
Bomo prisli k tebi domov, te pregnali iz bajte in se ne bos mogu vec vrnit.
Kako bi se kaj pocutil pizda cloveska?
Upam, da great da lahko upravicimo ta dejanja, ker drugace jih ne moremo.
noben jih takrat ni pregnal, preganjanje se je začelo v 70 letih ko se je začel terorizem arabcev.
Pa btw a na tem forumu je ljubiteljem Hamasa dovoljeno osebno žaljenje s "pizdo človeško" in "fašistom". Vprašam za prijatelja...