Forum » Loža » 16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)
16. vlada Republike Slovenije, Janez Janša (od 4. 6. 2026)
Temo vidijo: vsi

svecka ::
fikus_ ::
Stevanoviča ti podpisi ne bodo odstavili, ni predvidene procedure za to, enako za ostale v parlamentu.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Telbanc ::
Itak da ne, to je jasno. Sam ma pa reklamo zastojn in bo tako končal politično pot. kar je po eni strani "škoda", ker je relativno mlad.
No, sicer ma rešitev, da za.ebe Jajota, sam če bo to naredu pred volitvami, je itak prepozno. Nej mu en pove, da je to treba narest tko največ po dveh letih te vlade. K vse drugo bo folk spet vzel kot prevaro.
No, sicer ma rešitev, da za.ebe Jajota, sam če bo to naredu pred volitvami, je itak prepozno. Nej mu en pove, da je to treba narest tko največ po dveh letih te vlade. K vse drugo bo folk spet vzel kot prevaro.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
tikitoki ::
Na tem forumu je veliko ekspertov za orožje. Lahko kdo razloži čemu koristijo rakete zrak-zemlja s pogleda Slovenije? Baje jih rabimo 3000. A to paše na Pilatuse ali karkoli že premoremo?
In zakaj poudarjajo, da ne gre v tistih natovih 5%? Kaj pa potem sploh lahko gre not, če ne rakete...
https://www.rtvslo.si/slovenija/sloveni...
Metanje denarja proc, ker verjetno kje pod mizo kdo pobase kaksen kovcek gotovine. Pol bodo pa vsi drugi krivi za primankljaj. 5% za NATO je pa itak debilizem.
mirator ::
Hm, tale peticija, ki jo je sprožil Brejc, je kar zanimiva. Brejca sicer nisem nikoli preveč cenil, vendar pa ideja je dobra. Takšnih peticij, bi se morali navadni državljani večkrat poslužiti. Mogoče tudi glede spremembe zunanje politike? Pa tudi glede 10% itd.

endelin ::
Msm še kar refreshajo števec neke spletne peticije
24 ur se že dva dni ukvarja s tem samo da se utiša neke druge zadeve
Kaj vse te čaka če se spraviš na napačne.
Pa to navijaštvo msm ... jim res ni nerodno kar delajo? To je na nivoju naci propagande v 30ih
Brez musar afere tudi te peticije ne bi bilo ;)
Slovenski msm so dno dna. Nižje ne gre. To je next level
To je normalno medijsko poročanje?
Pa to navijaštvo msm ... jim res ni nerodno kar delajo? To je na nivoju naci propagande v 30ih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Kaj te pa ta peticija tako iritira? Ali si mogoče osebno prizadet? Kar se predsednice tiče, bo pa že pojasnila, kar bo potrebno. Očitno te pa Black kube ne zanima? Pa verjemi, da bi te moral.
PacificBlue ::
Hm, tale peticija, ki jo je sprožil Brejc, je kar zanimiva. Brejca sicer nisem nikoli preveč cenil, vendar pa ideja je dobra. Takšnih peticij, bi se morali navadni državljani večkrat poslužiti. Mogoče tudi glede spremembe zunanje politike? Pa tudi glede 10% itd.
V normalni demokraticni družbi bi moral bit to že standard. Volja ljudstva se more odražat pri vsaki pomembni odločitvi, ne pa da vsake 4 leta prevzame oblast stranka ali stranke, ki ustregajo kapitalu, lastnim interesom in pri tem teptajo pravno državo.
I'm not even white, I'm off-white. It's a new race.
kodiak ::
Msm še kar refreshajo števec neke spletne peticije24 ur se že dva dni ukvarja s tem samo da se utiša neke druge zadeve
Afere s predsednico ni. Gre za medijske senzacionalistične prispevke, ki v času kislih kumaric prav pridejo. Mislim da je ravno obratno kot govoriš ti. Predsedničina afera je nastala zaradi tega, da se zamaskira neumnosti in ignoranco trenutne vlade z Resni.ca na čelu. Black cube v prvi vrsti.
Kje so pomoči za kmete? Kaj je s subvencijam za EV? Gorivo se draži mi pa bi zapravljali za orožje in dajali odpustke kapitalu?
Peticijo sem podpisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kodiak ()
feryz ::
Če bi bilo kaj logike na svetu, bi peticija imela že par 100 jurjev podpisov.
Kolikor glasu je dobila bivša koalicija.
Ampak ok, večini se jebe ali pa so nevešči interneta. In jih je samo toliko, kot jih pač je.
Kolikor glasu je dobila bivša koalicija.
Ampak ok, večini se jebe ali pa so nevešči interneta. In jih je samo toliko, kot jih pač je.
https://slovenskenovice.delo.si/novice/...
"Dodal je še: "Pri rednem preverjanju podpisov smo ugotovili, da se je v kratkem času pojavilo nekaj tisoč neveljavnih vnosov iz Izraela in Indije, zato smo obrazec umaknili. Black Cube deluje,"."
Treba povedat da so zaj počitnice. Zato podpisi ne grejo še hitrej gor. Verjetno si Brejc ne zmišljuje, ko namiguje na ponovno vpletanje izraelcev. 1. septembra se začne zbiranje podpisov za omnibus zakon, tko da tole je pravo predgretje.....
"Dodal je še: "Pri rednem preverjanju podpisov smo ugotovili, da se je v kratkem času pojavilo nekaj tisoč neveljavnih vnosov iz Izraela in Indije, zato smo obrazec umaknili. Black Cube deluje,"."
Treba povedat da so zaj počitnice. Zato podpisi ne grejo še hitrej gor. Verjetno si Brejc ne zmišljuje, ko namiguje na ponovno vpletanje izraelcev. 1. septembra se začne zbiranje podpisov za omnibus zakon, tko da tole je pravo predgretje.....

Miki N ::

mtosev ::
Čestitke koliko podpisov so zbrali za odstop stevota
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jaz nisem dal podpisa.
100 dni miru za vlado bo septembra, še par dni. Kaj je za volivce zaenkrat naredila dobrega ta vlada? A ste se že sprijaznili, da so vas zopet zafrknili, kot že vsakič do sedaj. Kaj pa naj bi bilo drugačega pri istih obrazih, ki delajo samo zase in za turbo kapitaliste, ki jih financirajo in od katerih bodo imeli korist? Isto se nam dogaja kot v USA! Imamo Trumpa, nastavljače iz Srbije kot predsenika DZ in njihove vernike, ki živijo v iluzijah da bomo kar naenkrat vsi obogateli in bo svet lepši. Saj imamo USA za primerjavo, kam nas peljejo. Pa je res še kdo tako naiven da temu verjame in zakaj?
Rusi, Srbi, Izraelci in USA. Krasna druščina.
Rusi, Srbi, Izraelci in USA. Krasna druščina.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kodiak ()

D3m ::
Jaz nisem dal podpisa.
![]()
Klasik Toše.
V primeru sranja vedno drži distanco in moralizira. ;)
Toše ne bo nikdar kriv bi rekel stric Vanč.
|HP EliteBook|R7 8840U|
windigo ::
Na tem forumu je veliko ekspertov za orožje. Lahko kdo razloži čemu koristijo rakete zrak-zemlja s pogleda Slovenije? Baje jih rabimo 3000. A to paše na Pilatuse ali karkoli že premoremo?
In zakaj poudarjajo, da ne gre v tistih natovih 5%? Kaj pa potem sploh lahko gre not, če ne rakete...
O ja, to tudi mene zanima iz česa bomo to izstreljevali. Bi rekel s helikopterjev, ampak helikopterje najprej sesujejo z droni, najbrž bi šli vsi preden bi izstrelili 3 rakete, kaj šele 3000. Pilatusi so bolj igrače. Potem mi pa počasi zmanjka idej za rakete zrak zemlja. In zakaj so te rakete prioriteta pa sploh.
Truth is not negotiable!
BuDi79 ::
T440 ::

dronyx ::
Meni se zdi pa fino da se 80 letnik ukvarja s spletnimi anketami, pa še veliko e-naslovov je zbral. Jim bo lahko SPAM pošiljal.
Dimnik ::
https://slovenskenovice.delo.si/novice/...
No poglejmo...anketo je ustvaril z google forms, ta ustvarjalcu ne pokaže ip in države, kako potem lahko trdi o izraelskih in indijskih glasovih?
Zanimiv je datum ustanovitve ankete, verjetno da se odvrne pozornost od...vemo od česa...
Potem brejc je izjavil, da od leta 2022 dela za državno upravo in se ukvarja z umetno inteligenco, ter je avtor in soavtor dveh aplikacij za javno upravo...in ti datumi so vse samo naključje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()

dronyx ::
Potem brejc je izjavil, da od leta 2022 dela za državno upravo in se ukvarja z umetno inteligenco, ter je avtor in soavtor dveh aplikacij za javno upravo...in ti datumi so vse samo naključje...
Leta 2022 je bil Miha Brejc star 75 let, ukvarja pa se z umetno inteligenco v državni upravi? To ni posledica vročinskega vala? Na to sem pomislil ker se mi je zgodilo, da sem iz bencinske odpeljal brez da bi plačal, branil sem se pa s tem, da je bilo zunaj cel teden 37 stopinj in mi je skurilo možgane.
O ja, to tudi mene zanima iz česa bomo to izstreljevali. Bi rekel s helikopterjev, ampak helikopterje najprej sesujejo z droni, najbrž bi šli vsi preden bi izstrelili 3 rakete, kaj šele 3000. Pilatusi so bolj igrače. Potem mi pa počasi zmanjka idej za rakete zrak zemlja. In zakaj so te rakete prioriteta pa sploh.
Nekateri se radi igrajo v peskovniku, igrače kupijo starši, nekateri, ki so že starejši pa s takšnimi igračami, kupili bomo pa vsi davkoplačevalci.
Haha Dimnik povzema komentarje iz Facebooka, od Macarola in nekega detektiv portala. Pa molčati ali ne molčati. Desničarji ste res neverjetno omejeni in vodljivi. Neki "vplivneži" ki imajo interes samo klike, vas vodijo za nos kot ovce.
Nekateri se radi igrajo v peskovniku, igrače kupijo starši, nekateri, ki so že starejši pa s takšnimi igračami, kupili bomo pa vsi davkoplačevalci.
Lah se Spartane updejta da nosijo rakete. Sam to itak ne bojo povedali. Če so pametni.
Lahko nosi prolitadijske rakete, torpeda, skratka, dobi noslice in to je to. Drgač je tko ko smo napovedali, da bojo Spartani za vse drugo, sam za gašenje ne. Kar je bil spin, ko so se kupovali, da so prepričali butaste slovenčke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Preprosto dejstvo je, glede na našo velikost in kot državo, ki se ji sline ne cedijo po tujem ozemlju, da rakete zrak zemlja za nas niso neka prioriteta. So pa prioriteta rakete zemlja -zrak in mogoče zemlja -zemlja.
Vojski stare zaloge zmanjkuje, ali pa je zmanjkalo, igrali bi se pa še naprej.
Nekateri se igrate streljačine na računalniku/konzoli, nekateri bližje korita pa v živo.
Glede na zadnje trende vojn, bi bilo bolj odvračalni droni in mobilne rakete zemlje/zemlja. za kaj v zraku sestrelit rabiš radar, kar je spet drago in potrošni material, kar so pokazali Iranci Američanom.
Nekateri se igrate streljačine na računalniku/konzoli, nekateri bližje korita pa v živo.
Glede na zadnje trende vojn, bi bilo bolj odvračalni droni in mobilne rakete zemlje/zemlja. za kaj v zraku sestrelit rabiš radar, kar je spet drago in potrošni material, kar so pokazali Iranci Američanom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
MrStein ::
Kaj te pa ta peticija tako iritira? Ali si mogoče osebno prizadet? Kar se predsednice tiče, bo pa že pojasnila, kar bo potrebno. Očitno te pa Black kube ne zanima? Pa verjemi, da bi te moral.
Moti lahko to, da "medij" sodeluje v tem cirkusu.
Zamisli si, da bi lani RTV 10 dni na prvi strani imel peticijo za odstop Goloba.
BC me ne zanima. Zanimati bi moral institucije. Sploh tiste, depolitizirane.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
free_rider ::
A zna kakšen zagovornik vlade obrazložit, v čem je point da Cigo Kralj vandra po celi Sloveniji in si povsod ogleduje eno in isto suho koruzo?
Kleči s Podgorškom, mršči čelo in dela težke frise in na splošno deluje zaskrbljeno?
Da ni to že neka nova kampanja v stilu Pahorja, Cigo Kralj pride v vsako vas, malo vas potreplja in pove par pametnih.
Kje bo jutri?
Podvprašanje - cena dizla je 1,857 EUR/L. Kdaj bodo kmetje protestirali pred vlado JJ in zaprli Ljubljano?
Kleči s Podgorškom, mršči čelo in dela težke frise in na splošno deluje zaskrbljeno?
Da ni to že neka nova kampanja v stilu Pahorja, Cigo Kralj pride v vsako vas, malo vas potreplja in pove par pametnih.
Kje bo jutri?
Podvprašanje - cena dizla je 1,857 EUR/L. Kdaj bodo kmetje protestirali pred vlado JJ in zaprli Ljubljano?
Imagine there's no religion :)
MrStein ::
Ko bo vlada določala cene nafte?
Motiti se je človeško.
free_rider je izjavil:
Protestrali bodo, ko bo vlado spet vodil Golob. Takrat bojo v Ljubljani že dost prej, kot pri 1.857 evra/L.
Zaj je namreč mantra da trg določa cene nafte, ko pa je na oblasti Golob, "takrat jo določa on". Po "zdravi kmečki pameti"
Vse ti razloži tud Stevo v video posnetkih, ki jih ma na netu. Od "pravičnega izračuna" in pravljicah o dizlu po en evro liter pred volitvami, do zadnjih po volitvah, kjer grdi trg, kvari ceno nafte in posledično draži energente.
Zgodovina sprememb…
Pazi to zaj.....
https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...
"Opozicijske stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica so v DZ vložile predlog za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu, da DZ razreši predsednika državnega zbora Zorana Stevanovića. Menijo, da so njegova ravnanja v nasprotju z ustavo, zakonodajo in načelom integritete ter resno ogrožajo ugled in delovanje parlamenta."
"Opozicijske stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica so v DZ vložile predlog za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu, da DZ razreši predsednika državnega zbora Zorana Stevanovića. Menijo, da so njegova ravnanja v nasprotju z ustavo, zakonodajo in načelom integritete ter resno ogrožajo ugled in delovanje parlamenta."
primoz4p ::
Pazi to zaj.....
posvetovalni?!, ki ni zavezujoč.
Zakaj ne zakonodajni, da ne bo denar porabljen za ... nič.

endelin ::
Kaj opoziciji se je odrolalo? Kar referendume bi izkoriščali za odstranitev njim neželjenih ljudi.
Tile so resnično zlobni. Prav vidim kako želijo državi vse slabo.
Prejšnja opozicija je bila pudelj. Tile tanovi se gredo neke boljševistične fore.
Samo sreča da smo v EU ker tile so sposobni marsikaj...
Brezsramni so in slabi poraženci. 4 leta boste pa ja preživeli v opozociji idioti zmešani saj ni konec sveta
Tile so resnično zlobni. Prav vidim kako želijo državi vse slabo.
Prejšnja opozicija je bila pudelj. Tile tanovi se gredo neke boljševistične fore.
Samo sreča da smo v EU ker tile so sposobni marsikaj...
Brezsramni so in slabi poraženci. 4 leta boste pa ja preživeli v opozociji idioti zmešani saj ni konec sveta
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

lynxslo5 ::
Pazi to zaj.....
Posvetovalni referendum razpiše večina poslancev v DZ. Tega levičarji nimajo.
Če bi razpisali referendum o Stevanoviču, potem dajmo razpisat še referendum ali naj kot poslanki odstopita Tamara Vonta in Lena Grgurević.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
Pazi to zaj.....
Če bi razpisali referendum o Stevanoviču, potem dajmo razpisat še referendum ali naj kot poslanki odstopita Tamara Vonta in Lena Grgurević.
Pogoji so 30 poslancev ali 40.000 podpisov razdraženih levičarjev, kar bo zbrano u tren oka. Desni so vrgli dr.k u vent in zaj bojo tud oni usrani. Pač igraš umazano, dobiš to nazaj prej ko slej.
Zgodovina sprememb…

lynxslo5 ::
Pazi to zaj.....
Pogoji so 30 poslancev ali 40.000 podpisov razdraženih levičarjev, kar bo zbrano u tren oka. Desni so vrgli dr.k u vent in zaj bojo tud oni usrani. Pač igraš umazano, dobiš to nazaj prej ko slej.
40.000 podpisov je potrebnih za naknadni zakonodajni referendu. 30 poslancev je pa potrebnih, ko se razpiše raferendum o potrditvi spremembe ustave, ki jo je sprejel državni zbor, pred njeno razglasitvijo. Razpiše ga državni zbor, če to v sedmih dneh po sprejemu ustavnega zakona o spremembi ustave zahteva najmanj 30 poslancev.
Nič od tega se ne nanaša na ta nori referendum, ki ga levica predlaga o Stavanoviću.
Tukaj gre za posvetovalni referendum. Za razpis posvetovalnega referenduma je potrebna večina glasov navzočih poslancev (najmanj 46 glasov ob polni udeležbi) v Državnem zboru. Sprejem in razpis referenduma: Ker gre za odločitev, ki jo sprejme Državni zbor na svojo pobudo, morajo poslanci o predlogu glasovati. Za potrditev akta o razpisu posvetovalnega referenduma je potrebna navadna večina – to pomeni, da mora zanj glasovati večina navzočih poslancev na seji (ob pogoju, da je podana nesklepčnost oz. kvorum).
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,

Vidim, da se pripravlja referendum proti Stevanoviću. Podpiram.

Vidim, da se pripravlja referendum proti Stevanoviću. Podpiram.
Pa saj še podpisa nisi dodal - brez tega ni tvoja "podpora" vredna pol ptičke mlačne vode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Tukaj gre za posvetovalni referendum. Za razpis posvetovalnega referenduma je potrebna večina glasov navzočih poslancev (najmanj 46 glasov ob polni udeležbi) v Državnem zboru. Sprejem in razpis referenduma: Ker gre za odločitev, ki jo sprejme Državni zbor na svojo pobudo, morajo poslanci o predlogu glasovati. Za potrditev akta o razpisu posvetovalnega referenduma je potrebna navadna večina – to pomeni, da mora zanj glasovati večina navzočih poslancev na seji (ob pogoju, da je podana nesklepčnost oz. kvorum).
Ja res je, škoda. Verjetno ne bo šlo skozi, pa tako sem se veselil tega referenduma o Stevotu.
BuDi79 ::

Ja res je, škoda. Verjetno ne bo šlo skozi,
Bo, bo, mtosev PODPIRA.
T440 ::
MojsterX ::
Če Stevota ni več, potem tudi pade JAnševa vlada, ker ne bo imela večine. To se tud zavedajo v LEvici, zato na vse načine hočejo, da se vlada sesuje.
Jaz predlagam da obstoječa vlada glasuje za vse problematične politike, ki so bili v aferi, da se jih da na posvetovalni referendum, torej Lukec, Lena, Vonta, Golob, Astra, Bratušek, Golob, .. 46 glasov pa bo obstoječa koalicija že zbrala, kajne?
Jaz predlagam da obstoječa vlada glasuje za vse problematične politike, ki so bili v aferi, da se jih da na posvetovalni referendum, torej Lukec, Lena, Vonta, Golob, Astra, Bratušek, Golob, .. 46 glasov pa bo obstoječa koalicija že zbrala, kajne?