Slo-Tech - Amazonovi letalniki MK30, ki v nekaterih ameriških okrožjih hitro dostavljajo naročene pakete, imajo nemalo porodnih težav. V začetku leta smo poročali, da se občasno zaletavajo v stavbe, prav nič nežnejši pa niso niti do paketov. Na internetu so se razširili posnetki, na katerih letalniki pakete na tla vržejo z višine več kot treh metrov. Krhka vsebina se seveda polomi.
Letalniki imajo sicer tehnologijo za zaznavanje ovir in izogibanje hišam, ljudem, živalim in podobno. Prevažajo sorazmerno lahke pakete, ki ne tehtajo več kot dva kilograma. Da bi koga poškodovali, se še ni zgodilo, a tudi škoda na paketih ni dobrodošla. Eden izmed glavnih razlogov za uporabo letalnikov je namreč hitra dostava, a če paket zlomijo, bo v resnici dostava trajala dlje.
Amazon je dejal, da je Prime Air v veliki večini primerov pozitivno sprejeta storitev, ki deluje brez težav. Kadar se ti pojavijo, jih odpravljajo, poškodovane pakete pa zamenjajo.
Novice » Ostale najave » Amazonovi letalniki z velike višine mečejo pakete

Miki N ::
Samo res. Včasih so ti razni džolbeti morali našutirati tisti paket v 3 pm, zdaj pa se to počne z droni. Napredek!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
pegasus ::
Ma ... tu razni amazoni zares zaostajajo. V Ruandi je npr. pred 10imi leti nastalo podjetje Zipline, ki je to tehnologijo izpopolnilo na domačem trgu in jo sedaj trži po celem svetu. Amazon samo misli, da bo lahko na hitro nadoknadil 10 let izkušenj.
d4vid ::
PacificBlue je izjavil:
Imam raje express one in neposkodovan paket:>
Am... tole dvoje ne gre skupaj.

mtosev ::
Zanimivo. Očitno se bodo pri Amazonu rabili še potruditi in izboljšati to storitev.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Markoff ::
Ma ... tu razni amazoni zares zaostajajo. V Ruandi je npr. pred 10imi leti nastalo podjetje Zipline, ki je to tehnologijo izpopolnilo na domačem trgu in jo sedaj trži po celem svetu. Amazon samo misli, da bo lahko na hitro nadoknadil 10 let izkušenj.
Mnja, to je res, z eno napako:
Zipline International Inc. is an American company that designs, manufactures, and operates delivery drones, with distribution centers in the United States, Rwanda, Ghana,[3] Japan,[4][5] Nigeria, Côte d'Ivoire,[6] and Kenya.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
PluribusUnum ::
Predlog študije: Yotuber predstavi dva sorodna izdelka v obliki kvalitete, eden se poškoduje na zgoraj opisan način, monitoring naročil razkrije potencialno nagajivost.

Zimonem ::
Ma za Ameriko je dovolj dobro. Prej te na ulici ustrelijo kot ti pa to spusti dron na glavo. Amazon ima pa itak dobro servisno službo in lahko polomljene stvari reklamiraš.
jan_g ::
Kaj pa Pošta Slovenije? Že testira dostavo z droni?
Ganon ::
Paket bi moral odvreči na travo, ne na beton, če je to možno. Zgornja slika je dovolj zgovorna.
feryz ::
Kaj bo fajn, če se bo tole res prijelo.
Bo treba s slušalkami ali čepi sedeti zunaj ali šetati po mestu.
Bo treba s slušalkami ali čepi sedeti zunaj ali šetati po mestu.

Miki N ::
vke4XC ::
Hmm, pošta? Teleportacija, alieni, tudi Shintaro? Ja razumem, ne sme biti preveč sunkovit napredek, da se ovce ne splašimo.
Ghost7 ::
PacificBlue je izjavil:
Mja, se strinjam...
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
fikus_ ::
Kaj pa Pošta Slovenije? Že testira dostavo z droni?
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/posk...
https://www.posta.si/landing/dostava-pa...
To je pa kot kaže vse.....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Netrunner ::
Tako kot imamo nekateri doma paketomate poleg poštnega nabiralinka bo treba narediti še en lovilec paketov od dronov ki bodo ublažili pristanek :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Tako kot imamo nekateri doma paketomate
Žiher pofirbcam, kako to deluje? Dostavljalci uporabijo, četudi niso od direct4me, to imajo kak dogovor za deljeno odlaganje? Če je že kaj notri, ker se slučajno nabere, samo dodajajo? Velja tudi za 'kitajske' dostavljalce do 1.7.2026? Kaj je priporočeno 40l, 60, 80, 160 (s poštno režo) - več je ceneje na prostornino, potrebe pa znajo naraščati, inflacija pa tudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
PacificBlue ::

Zimonem ::
Žiher pofirbcam, kako to deluje? Dostavljalci uporabijo, četudi niso od direct4me, to imajo kak dogovor za deljeno odlaganje? Če je že kaj notri, ker se slučajno nabere, samo dodajajo? Velja tudi za 'kitajske' dostavljalce do 1.7.2026? Kaj je priporočeno 40l, 60, 80, 160 (s poštno režo) - več je ceneje na prostornino, potrebe pa znajo naraščati, inflacija pa tudi.
Pri meni ne deluje. Na koncu pristane pred vrati ali pa na mizi pred bajto. Pa saj ni problema sem umaknjen. Itak pa razen pošte nihče ne pokliče pred dostavo.
Žiher pofirbcam, kako to deluje?
Nimam hi-tech rešitve kjer imajo dostavljalci dostop do paketomata amak imam navaden box podoben temu https://www.amazon.de/-/en/VEVOR-Galvan... ki je lociran za dvoriščnimi vrati. Pred vrati imam reolink doorbell in ko dostavljalec pozvoni mu samo na daljavo odprem vrata in ga prosim da vrže v tisti box. to je to...
Nikonja ::
A ni tko da je pri nas problem da moraš podpisat da si prejel paket, in ti ga ne morejo tko kot v ZDA samo fuknit pred vrati in se je...i! In ker v Evropi večina živi v blokih, kam ti bodo dostavili paket z dronom, na streho bloka, pred blokom da ga vsak lahko vzame...?
Opkow ::
To zahtevajo samo še poštarji, pa še to ne vedno.
Sem imel praktično vse dostavne službe pri nas, kar nekaj paketov tudi precej vrednih, pa niso ničesar zahtevali, itak te pokličejo na cifro, ali pa pustijo na paketomatu.
Dostikrat po dogovoru pustijo pri lokalni pekarni ali bližnjemu lokalu, če me ni doma.
Sem imel praktično vse dostavne službe pri nas, kar nekaj paketov tudi precej vrednih, pa niso ničesar zahtevali, itak te pokličejo na cifro, ali pa pustijo na paketomatu.
Dostikrat po dogovoru pustijo pri lokalni pekarni ali bližnjemu lokalu, če me ni doma.
feryz ::
Podpisoval si leta nazaj. Zdaj ne podpišeš za nič več.
Zadnjič so mi pripeljali 2x paket, enkrat preko jurja, drugič preko 2. Me je poštar poklical, rekel sem mu naj ga zvrne pred vrati in tako je storil.
Če se je sam tudi podpisal, ga pa nisem vprašal,
Zadnjič so mi pripeljali 2x paket, enkrat preko jurja, drugič preko 2. Me je poštar poklical, rekel sem mu naj ga zvrne pred vrati in tako je storil.
Če se je sam tudi podpisal, ga pa nisem vprašal,
Nimam hi-tech rešitve kjer imajo dostavljalci dostop do paketomata amak imam navaden box podoben temu https://www.amazon.de/-/en/VEVOR-Galvan... ki je lociran za dvoriščnimi vrati. Pred vrati imam reolink doorbell in ko dostavljalec pozvoni mu samo na daljavo odprem vrata in ga prosim da vrže v tisti box. to je to...
Hvala - lepo se vidi na demotu, da nalagajo z vrha. Samo najbrž ni, da je dostop do tega iz 'ulice', bi znala biti kar vaba pri nekajdnevni odsotnosti - zato na dvorišču? Smiselno je zamenjati (samo) 3-mestno številčnico s kakšno bolj resno - proti morebitni lomilki pa tako nič ne pomaga.
A ni tko da je pri nas problem da moraš podpisat da si prejel paket, in ti ga ne morejo tko kot v ZDA samo fuknit pred vrati in se je...i! In ker v Evropi večina živi v blokih, kam ti bodo dostavili paket z dronom, na streho bloka, pred blokom da ga vsak lahko vzame...?
Nič na streho ali na balkon, odprl boš okno, bo AI mikro-krmilil zadnje metre, obenem pa še malo poskeniral prostore s kakšnimi izvidniškimi komarji, mogoče še kakšnega 'deaktivacijskega' parkiral na primerno mesto :D
fikus_ ::
Glede podpisovanja prejema paketov; tiste krace s prstom na telefonu/tablici lahko naredi vsak, ni podobno tvojemu podpisu...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Glede podpisovanja prejema paketov; tiste krace s prstom na telefonu/tablici lahko naredi vsak, ni podobno tvojemu podpisu...
To sem se vedno spraševal, ali tak podpis dejansko kaj velja če pride do kakšnega spora in pristane na sodišču. Tiste risbice spodbijaš brez težav razen če ob podpisu ne deluje tudi kamera in te posname, pa še to danes z AI ni relevantno.
c3p0 ::
Oni bodo že skrbno posneli dostavo vsakega paketa. Kaj se dalje dogaja, jih ne zanima. Pri meni je posnet vsaj iz treh zornih kotov.
Ponekod so že posnetki Ring kamer, ko dostavljalec dostavi, poslika in nato paket takoj vzame nazaj.
Ponekod so že posnetki Ring kamer, ko dostavljalec dostavi, poslika in nato paket takoj vzame nazaj.
Half-Saint ::
PacificBlue je izjavil:
Ma nemoj. Express One mi še nikoli ni dostavil poškodovanega paketa.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

mtosev ::
Tudi jaz še nisem imel težav z njimi.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
PacificBlue ::
Jaz tudi ne, je pa en pc case s steklom bil napacno poslan v francijo in je trajalo malo vec casa da sem ga dobil-neposkodovanega.
V najhujsi obliki sem dobil klimatsko enoto, skatla kot da bi jo pes zgrizel, vsebina pa na sreco neposkodovana.
V najhujsi obliki sem dobil klimatsko enoto, skatla kot da bi jo pes zgrizel, vsebina pa na sreco neposkodovana.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Glugy ::
Po en stran bi to lahko bilo super, če imaš balkon ti vedno lahko dostavi na balkon.
Po drugi strani je pa še manj dostopnih zaposlitev...že zarad samopostrežbenih blagajn je nekaj manj zaposlitev....počas bo premal delavnih mest. Že zdej je kar nekaj razpisanih delavnih mest fiktivnih :
Po drugi strani je pa še manj dostopnih zaposlitev...že zarad samopostrežbenih blagajn je nekaj manj zaposlitev....počas bo premal delavnih mest. Že zdej je kar nekaj razpisanih delavnih mest fiktivnih :
d4vid ::
Half-Saint je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Ma nemoj. Express One mi še nikoli ni dostavil poškodovanega paketa.
Mene pa EO ni nikoli pred dostavo poklical, paket sem dobil v roke samo, če sem ga ravno zalotil pri dostavi. Drugače ležijo paketi povsod okrog hiše, zadnjič sem en paketek našel na balkonu. Kako je prišel gor, lahko ugibate.
Velikokrat obtolčeni, raztrgani in na hitro nazaj polepljeni paketi, pri pošti/DPDju prej tega ni bilo skoraj nikoli.
Najbolj zadovoljen sem trenutno z DPD. Je pa res, da se s kurirji poznam že od prej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: d4vid ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Tudi UPS preizkuša dostavo paketov z letalnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9310 (7304) | Machete |
| » | Amazon razkriva podrobnosti o dostavi paketov z letalnikiOddelek: Novice / Ostale najave | 15444 (13919) | Jupito |
| » | Še Švicarji preizkušajo dostavo paketov z letalnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 23124 (18366) | McMallar |