» »

Huawei predstavil prvi široki zložljivi telefon

Slo-Tech - Huawei je prehitel največja konkurenta in danes na Kitajskem predstavil svoj novi telefon Pura X Max, ki je prvi dobavljivi široki upogljivi telefon. Napovedali so ga že minuli teden, sedaj pa je tudi na voljo. Novinec je na voljo v dveh inačicah, običajni Pura X Max in zbirateljska različica Pura X Max. Prvi stane 11000 juanov (1350 evrov) v oskubljeni verziji z 12 GB pomnilnika in 256 GB veliko shrambo ter 12000 juanov (1500 evrov) za dvakrat večjo shrambo. Dražja različica stane 13000 juanov (1650 evrov) in ima 16 GB pomnilnika ter 512 shrambo, za še tisoč juanov pa dobimo dvakrat večjo shrambo.

Zunanji zaslon meri klasičnih 5,4 palca in zmore 3500 nitov svetilnosti. Frekvenca osveževanja se prilagaja v razponu od 1 do 120 Hz. Če pa telefon razpremo, dobimo zaslon z diagonalo 7,7 palca. Telefon ima glavno kamero s 50 milijoni pik, še eno kamero s telefoto lečami in širokokotno kamero z 12,5 milijona točk. Poganja ga domači čip Kirin 9030 Pro, baterija shrani 5300 mAh in se polni s 66 W. Seveda ne smemo pozabiti, da Huawei uporablja svoj operacijski sistem HarmonyOS 6.1, ker ga je ameriška administracija odrezala od Androida. Tako tudi ni jasno, ali bo omenjeni model na voljo izven Kitajske.

21 komentarjev

prozac ::

a samo meni desna stran slike zgleda cudna?

kixs ::

Odpre se.

x

x

Markoff ::

Če bodo še malo bolj povečali telefone, bodo izumili - tablice!
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

kixs ::

Sej to je poanta. "Zepna" tablica ;)

mtosev ::

Škoda edino, da nima play store.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

prozac ::

edit

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: prozac ()

Lonsarg ::

Zanimiv form faktor tale "passport foldable". Apple in Samsung boda tudi kmalu dala ven modela v tem form faktorju.

Na prvi uč mi je boljši kot "obični" foldable (imam Fold 7) ker niso tako dolge zadeve in je tudi manj kvadratasto v unfolded načinu, ampak bi blo v praksi za sprobat če dodatna širina moti v hlačah :)

crystal ::

delam vec na rac. kot na telefonu tako ne bi dal vec za telefon kot za laptop

abiz ::

mtošev ::

Meni izgleda kot idiotizem prve klase. Še vsak foldable je po pol leta ali letu letel s trga, ker se zadeva pač ne prodaja in ni dovolj vzdržljiva.

Ziher se bo tukaj našlo par vernikov, ki morajo upravičiti svoj 1500€ nakup, ampak tako je pri vsaki kvaziprestižni stvari.

https://www.cnet.com/tech/mobile/samsun...

Magic1 ::

mtošev je izjavil:

Meni izgleda kot idiotizem prve klase. Še vsak foldable je po pol leta ali letu letel s trga, ker se zadeva pač ne prodaja in ni dovolj vzdržljiva.

Ziher se bo tukaj našlo par vernikov, ki morajo upravičiti svoj 1500EUR nakup, ampak tako je pri vsaki kvaziprestižni stvari.

https://www.cnet.com/tech/mobile/samsun...

A kar tako na pamet govoriš? Folk ima folde čist normalno že leta. Dve leti ti garantirajo zaslon, v kolikor ga ne po tleh mečeš. Po tem času ga pa tak folk itak že menja.
Trifold pa je bil poskusni zajček. Sej ta Huaweiov je tudi, pač tipajo market pa še reklama je to, da imajo nekaj extra.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Po tem času ga pa tak folk itak že menja.

Kdor v teh časih telefon menja po dveh letih je idiot. iPhone iz 2021 npr. še čisto dobro deluje...

bm1973 ::

mtosev je izjavil:

Škoda edino, da nima play store.

Saj ima Huawei store kjer najdeš vse
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Lonsarg ::

Foldi so super in zelo rastejo v prodaji AMPAK jaz bi vsakogar ki razmišlja o njih opozoril da edina dodana vrednost je da ga uporabljaš kot tablet v trenutkih ko imaš dejansko malo več časa, ne pa za hiter unfold (ok izjemoma ko kažem slike sploh kakim starejšim ko rabijo večji ekran).

Skratka jaz imam Fold 7 pa ga imam odprtega samo ko na kavču ali postelji uporabljam kot nadomestila tableta, ne da bi ga sredi dneva odpiral razen izjemoma. Skratka če si že od prej navajen kupovat ločene tablete za dejanski tablet use je to super, če pa ne rabiš tableta, potem tudi folda najbrž ne rabiš. Meni je res top da ne rabim ekstra tableta nositi okoli med prostori in imeti tam odprte ločene tabe, ločen browser, ločeno vse... Tak res dober continious flow uporabe je da gre za isto napravo ko si "na tabletu" in "na telefonu".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

mtošev je izjavil:

Po tem času ga pa tak folk itak že menja.

Kdor v teh časih telefon menja po dveh letih je idiot. iPhone iz 2021 npr. še čisto dobro deluje...

Bi se lahko reklo, da je idiot tisti, ki si kupi folda pa ga to finančno obremeni. Hotel sem povedat, da folk ki res rabi folda, ga zaamortizira v 2-3 letih in jim ga ni problema menjat. Fold res ni telefon za 5 let...
Magic

Isti kupec si lahko kupi top of the line iPada, ki mu zdrži vsaj 5 let uporabe. iPad Pro je npr. 1500 EUR, pa zagotovo poseka vse te hibridne zmazke.

M-XXXX ::

mtošev je izjavil:

Isti kupec si lahko kupi top of the line iPada, ki mu zdrži vsaj 5 let uporabe. iPad Pro je npr. 1500 EUR, pa zagotovo poseka vse te hibridne zmazke.

Ni primerjave...
Fold (sem imel dva) je vrhunska varijanta. Je telefon, ko rabiš je skoraj tablica, daš ga v žep.
Tablica nič od tega ni.
Dveh izdelkov nočeš nositi sabo...
Za (moje potrebe) mora biti samo še dust proof.

RedDrake ::

Ok, nisem uporabnik iz prve roke, ampak nekaj inputa pa lahko dam iz pol-prve in druge (žena in znanec).
Ženo sem že leta 2020 migriral na Z Flip. Prvi res ni bil nek cvet "vzdržljivosti" - malce več kot po letu je odletel zaslon (zima ga je hudo zdelala). Samsung je dal voucher in je menjava stala samo 100 EUR. Ok. Tisti je potem zdržal dve leti in potem spet odletel. V obeh teh primerih je zaslon preprosto umrl brez padcev po tleh. Sedaj ima žena od 2023 Z Flip 5. Če ji nebi lani spomladi padel po tleh bi še vedno deloval b.p. Sem požrl strošek menjave (skoraj 500 EUR), ker ni imelo smisla kupovati novega modela, saj razlike de-facto ni, barva ji pa ta bolj ustreza kot ažurnejši modeli.
Znanec je pa že 3 leta nazaj šel na Z Fold (ne vem točne številke - niti ni bistveno). Človeka vidim dvakrat - trikrat letno po par tednov, in je starejši od 70 (ne vem točne starosti). Njemu je ta naprava zamenjala tri. Prej je imel PC, tablico in telefon, sedaj ima samo še to. Kot rečeno, drži že (vsaj) tri leta. Če na stvar gledaš tako, potem si zmagal. Večini ljudi "prija" da ima večji zaslon, ko želi ležati na kavču in brati neumnosti. Hkrati pa ne prija nositi s seboj 7+ colske tablice. Kaj se pa "splača" je pa v teh vodah neumnost. Splača se edino stvar za čim manj denarja, kar še nudi fičre ki nosijo denar (če ga - večini ljudi ga ne - ergo je vsaka stvar dobra).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

rejven ::

Enako kot drake, samda ma flip4 če se ne motim, ekran dela že od 2022, edin folija na pregibu se je zdej drugič "odlimala"(prvič strošek samsunga, drugič njen, cca 40€eur na ram2, če se ne motim.
Pač zadeva špila (verjamem, če model 2022 dost dobro drži da je sedaj boljš), če pa rabiš/hočeš se pa vsak sam odloči...Ko jih bodo še mal stanjšal bo pa zame top.

OutOfTheBox ::

RedDrake je izjavil:

Ok, nisem uporabnik iz prve roke, ampak nekaj inputa pa lahko dam iz pol-prve in druge (žena in znanec).
Ženo sem že leta 2020 migriral na Z Flip. Prvi res ni bil nek cvet "vzdržljivosti" - malce več kot po letu je odletel zaslon (zima ga je hudo zdelala). Samsung je dal voucher in je menjava stala samo 100 EUR. Ok. Tisti je potem zdržal dve leti in potem spet odletel. V obeh teh primerih je zaslon preprosto umrl brez padcev po tleh. Sedaj ima žena od 2023 Z Flip 5. Če ji nebi lani spomladi padel po tleh bi še vedno deloval b.p. Sem požrl strošek menjave (skoraj 500 EUR), ker ni imelo smisla kupovati novega modela, saj razlike de-facto ni, barva ji pa ta bolj ustreza kot ažurnejši modeli.
Znanec je pa že 3 leta nazaj šel na Z Fold (ne vem točne številke - niti ni bistveno). Človeka vidim dvakrat - trikrat letno po par tednov, in je starejši od 70 (ne vem točne starosti). Njemu je ta naprava zamenjala tri. Prej je imel PC, tablico in telefon, sedaj ima samo še to. Kot rečeno, drži že (vsaj) tri leta. Če na stvar gledaš tako, potem si zmagal. Večini ljudi "prija" da ima večji zaslon, ko želi ležati na kavču in brati neumnosti. Hkrati pa ne prija nositi s seboj 7+ colske tablice. Kaj se pa "splača" je pa v teh vodah neumnost. Splača se edino stvar za čim manj denarja, kar še nudi fičre ki nosijo denar (če ga - večini ljudi ga ne - ergo je vsaka stvar dobra).

Sam po prebranemu, ne verjamem da je foldable res dobra izkušnja. Mislim.. men navaden smartphone skoz pada po tleh pa še zmer dela. Razen ajd če ji je padel z balkona na cement. Ampak casual drop mora vsak telefon danes preživet.

Sej veš kako je s padci. Lahko pade 10x in ni nič, potem pa 1x pade iz 50cm na napačen način in je konc. So zložlivi na nek način bolj občutljivi, po drugi strani pa sam zaslon manj, ker je mehak.
Magic

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oddelek: Novice / Android
212891 (1378) Magic1
»

Google predstavil telefona Pixel 2 in Pixel 2 XL (strani: 1 2 )

9441000 (24550) poweroff
»

Sony predstavil nove Xperie

3913386 (8713) FTad
»

Samsung najavil telefone Galaxy S20, s poudarkom na fotografiranju, in svoj drugi pre (strani: 1 2 )

5922912 (17443) FlyingBee
»

Učenec Xiaomi prehitel učitelja z novimi tablicami

3620682 (16602) cegu

Več podobnih tem