Forum » Loža » Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Desna koalicija: Interventni zakon 2026
Temo vidijo: vsi
BmoQuh ::
Janša je že 3x vodil Slovenijo in nikoli ni nič naredil za delavski razred (enkrat je sicer na koncu mandata zvišal olajšavo, katera pa je bila hitro zamrznjena). In tudi sedaj ni za pričakovati, da pa v 4. bo. Ne bo! Bo spet dvignil splošno olajšavo par mesecev pred volitvami. Mogoče? To bo pa tudi vse kar bo dobrega naredil za delavce. Bo pa jim pred tem spipal dodatni denar iz žepa (dvig DDV).
Ja, res, proračunske luknje so težava, kaj moreš, če je pa rekordna zaposlenost, kdo pa ne bi pridelal luknje v takšnih pogojih? Kje je ognjenakača, ko jo rabiš :D
FireSnake ::
Festa desnih nesposobnezev in pokvarjencev se je ze pricela. Bogatunom odpustki ostalim pa povisan DDV, proporcionalno uravnotezeno.
Saj pa: davki so kul.
Niste to vpili zadnja 4 leta?
Kje je težava? In predvsem čemu, kar naenkrat, ta hinavski preobrat?
Rosade v javnem sektorju, kjer se nastavlja poslusne in brain dead fikuse
A meniš, da bi morali obdržati politično nastavljence od golbje hunte?
Kaj pri tem, da si ekipo izbereš sam, ni jasno?
Za crknt od smeha. Upam da boste kmalu spoznali komu ste dali rumenjakarji glas, ker ce niste elitas, bo bolj malo za vas :)
Volitev je že konec, če še nisi skapiral.
Hremo naprej!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
No daj povej konkreten primer ideolosko nenevtralnega izobrazevanja
Če bi se gibal v akademskih vodah, namesto v zakotnih beznicah, bi videl.
Tako pač ne moreš videti.
Utk ::
Delavec, a kaj poves svoji hcerki al pa sinu, a ves , zdj pride dobra vlada, bomo imel velik denarcka. Sam ta tvoja pa una prjatlca, ne se vec druzit. Oni so bolj revni. mogoce bo umrckala k ne bodo imel za zdravnika.
Pa itak je bedna, nima lepih novih oblek, pa se smucat ne hodi pozimi. Nimas se s tako kaj druzit.
Pa nekak se mi zdi, da sploh verjetno ni tok dalec od resnice.
Bravo, bravo. Upam, da ste ponosni
Ti si res podn od človeka. Obtožiš ga nečesa, kar si dobesedno iz riti potegnila, in potem tolčeš po tem kakšen kreten menda je on. Čeprav je ta cela ideja nastala v tvoji bolni glavi. Verjetno imaš ti tako razmišljanje, samo si prerevna, da ga bi uresničila. Morda so v nekih krajih take situacije, ampak pri nas že ne. Kvečjemu reveži kupujejo drage obleke za otroke, "bogatim", pa ne bogatim, povprečnim, ni treba tega delat. Raje kupim v kiku hlače za 8 evrov, da jih ne rabi čuvat.
p1nky ::
No daj povej konkreten primer ideolosko nenevtralnega izobrazevanja
Če bi se gibal v akademskih vodah, namesto v zakotnih beznicah, bi videl.
Tako pač ne moreš videti.
Povej primer.
Delavec, a kaj poves svoji hcerki al pa sinu, a ves , zdj pride dobra vlada, bomo imel velik denarcka. Sam ta tvoja pa una prjatlca, ne se vec druzit. Oni so bolj revni. mogoce bo umrckala k ne bodo imel za zdravnika.
Pa itak je bedna, nima lepih novih oblek, pa se smucat ne hodi pozimi. Nimas se s tako kaj druzit.
Pa nekak se mi zdi, da sploh verjetno ni tok dalec od resnice.
Bravo, bravo. Upam, da ste ponosni
Ti si res podn od človeka. Obtožiš ga nečesa, kar si dobesedno iz riti potegnila, in potem tolčeš po tem kakšen kreten menda je on. Čeprav je ta cela ideja nastala v tvoji bolni glavi. Verjetno imaš ti tako razmišljanje, samo si prerevna, da ga bi uresničila. Morda so v nekih krajih take situacije, ampak pri nas že ne. Kvečjemu reveži kupujejo drage obleke za otroke, "bogatim", pa ne bogatim, povprečnim, ni treba tega delat. Raje kupim v kiku hlače za 8 evrov, da jih ne rabi čuvat.
Itak utk, itak. Mocni argumenti so na tvoji strani
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
Tega je toliko, da se sploh več ne zavedamo. Že to da se v razredu zmeraj čaka najpočasnejšega, cel razred kroži okoli njega, mu naj bi pomagal, po možnosti še kak dodaten učitelj, namesto da bi šel v primerno šolo zase, je primer tega kako smo kao vsi enaki. Pač nismo. Smo enakopravni, ima pravico hodit v šolo, ampak ne nujno v isto po istem programu kot ostali.
Tu se bo moralo nekaj naredit. Malo bolj napredne razrede in počasne. Na koncu leta ne morejo vsi enako znat, je nemogoče.
Tu se bo moralo nekaj naredit. Malo bolj napredne razrede in počasne. Na koncu leta ne morejo vsi enako znat, je nemogoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
To je povsem druga stvar, ja se pretirava
To, kar tukaj pise, je povsem nekaj drugega
Napisi primer.
A si se pozabil na firesnaka prijavit?
To, kar tukaj pise, je povsem nekaj drugega
Napisi primer.
A si se pozabil na firesnaka prijavit?
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
Povej primer.
Ti si zadnji, ki mu bom jaz karte polagal, a je jasno?
Razumem pa, da je vam, nizko izobraženim pojem, kot je akademski krog popolnoma tuj. A to ne pomeni, da smo vam dolžni kar koli razlagati.
- Lažnivec1,
- lažnivec2.
Zgodovina sprememb…
Ti kar nekaj pises, da lahko zhanjas politicno agendo, potem pa ne das primera.
Ker lazes
Ker lazes
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
delavec44 ::
Festa desnih nesposobnezev in pokvarjencev se je ze pricela. Bogatunom odpustki ostalim pa povisan DDV, proporcionalno uravnotezeno.
Rosade v javnem sektorju, kjer se nastavlja poslusne in brain dead fikuse, ter medijsko nesposrecene telovadbe...zaenkrat okoli nocnih del in pa napoved multiministrstva o optimizacijah, ki ga bo vodil Jigsaw.
Za crknt od smeha. Upam da boste kmalu spoznali komu ste dali rumenjakarji glas, ker ce niste elitas, bo bolj malo za vas :)
ROFL
A si zbral pogum, po volitvah...
Ja glej, kaj ste zafurali v 4letih(vse kar se je dalo), je čas da se državo normalizira.
Saj vidiš, da vam počasi padajo okostnjaki in afere iz omar, da ne govorimo o lažeh...
Rošade v javnem sektorju vsaka nova vlada dela. Ne moreš pustiti gor nesposobnih ljudi, ki so 4 leta samo vlekli plačo.

krepelce ::
Obozevalci jj, mocno me spominjate na obozevalce trumpa. Samo da ste se malo slabsi
Amerika here we come. Ni davkov za bogate. Zdravstvo in solstvo privat.
Pa saj je logično, ne more neka SDS spesniti skupaj nič pametnega, če je polna nekega kadra iz Komunistične Partije Jugoslavije,
miličnikov, kmetov in podobnega sranja.
Če so se hoteli iti stranko so lahko samo od nekje kopirali, in žal so za vzor vzeli ZDA, ki pa razpada po šivih.
Spoloh ne razumem, da je lahko kdo tako neumen, da misli, da bi lahko SDS ali še slabše katolibani NSi, lahko
zagotavljali Sloveniji kakšno prihodnost, če so pa s hrbtom obrnjeni vanjo in gledajo samo v preteklost.
ENSO will fuck you up... 1877, here we come.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
Ti kar nekaj pises, da lahko zhanjas politicno agendo, potem pa ne das primera.
Ker lazes
Seveda, ker si ti tako rekel, ane (vir: trust me bro)? In, ker bi jaz imel kaj od tega, če bi lagal.
Nisem jaz plačan levak, veš.
Lažeš in zavajaš tudi glede več računov. Fant, poglej si moj ID!
Jaz sem bil tukaj, ko ti še vedel nisi, da slo-tech obstaja.
In bom še tukaj, ko boš ti že zdavnaj nehal trolati po tem portalu.
Tako, da malo ohladi tole svojo agresijo.
Razumem, da je težava, ker se pipica zapira. Ampak v dobro vseh nas je, da se to stori
ali še slabše katolibani NSi, lahko
zagotavljali Sloveniji kakšno prihodnost, če so pa s hrbtom obrnjeni vanjo in gledajo samo v preteklost.
Čemu si pa nestrpen do drugačnih?
Niste levaki vključujoči?
Vsaj govorite tako.
-----------------
Treba bo prevzeti odgovornost za marsikatero svinjarijo!
Tole je že ena. Samo gasa!
Zgodovina sprememb…
DZ je z 49 glasovi za in šestimi proti sprejel novelo zakona o državni upravi, ki odraža spremembe zaradi reorganizacije vlade. Za zakon so glasovali poslanci koalicijskih strank in Resnice ter poslanca narodnosti, proti pa poslanska skupina Levice in Vesne ter Darko Ratajc iz SD. Ostali poslanci SD in poslanci Svobode so bili vzdržani.
Vir.
Zelo čudno je, da ni bilo več glasov za.
pernati je blebetal, da bi zmanjšal število ministrstev. Zdaj pa spet rep med noge.
Niso omembe vredni! Samo naprej!

In, ker bi jaz imel kaj od tega, če bi lagal.
Nisem jaz plačan levak, veš.
Seveda, ne moreš biti "plačan levak", ker taki ne obstajajo. Si pa plačan "desnjak", ker takih je pa poln internet.
Ko prodajaš tako sranje, kot ga prodajate skrajni desničarji, je plačana reklama nujna.
Ste politični Đirlo proizvod, Čang Šlang za neizobražene in nerazgledane ljudi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
harmonkar9 ::
DZ je z 49 glasovi za in šestimi proti sprejel novelo zakona o državni upravi, ki odraža spremembe zaradi reorganizacije vlade. Za zakon so glasovali poslanci koalicijskih strank in Resnice ter poslanca narodnosti, proti pa poslanska skupina Levice in Vesne ter Darko Ratajc iz SD. Ostali poslanci SD in poslanci Svobode so bili vzdržani.
Vir.
Zelo čudno je, da ni bilo več glasov za.
pernati je blebetal, da bi zmanjšal število ministrstev. Zdaj pa spet rep med noge.
Niso omembe vredni! Samo naprej!
Levaki lažejo, da je pernati to rekel za svojo vlado v praksi, ko je že imel sestavljeno, in ni mislil, da mu zakon tega ne omogoča. Domoljubi smo pernatemu samo referendum o sestavljanju vlade organizirali (in ga izgubili), pernati hinavci pa zdaj nočejo glasovat za nas in so se večinoma kar vzdržali. Sramota! Zakaj pernati ne pusti Gospodu Janši delat?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
pernati je na koncu želel 7 ministrstev. SEDEM!!!enaENA
Aljoša, slabo trolaš, zelo slabo.
pernati je na koncu želel 7 ministrstev. SEDEM!!!enaENA
Ja, levaki bodo še enkrat rekli (kot da smo domoljubi nepismeni), da se je o tem pogajal znotraj koalicije, ni pa začenjal novih zakonodajnih postopkov za to, potem ko smo mu domoljubi že enkrat uspešno zavlekli zakon za pol leta. Zdaj pa nočejo glasovati za domoljbni vladni zakon, dvoličneži levakarski, in so se večinoma vzdržali. Kako naj Gospod Janša dela pod takimi krivičnimi pogoji?
Zgodovina sprememb…
Čakaj: torej trdiš, da se je pernati postavil proti temu, kar je ljudstvo izglasovalo?
S tem se domoljubi ne moremo strinjati.
In je na koncu prav, da gospod janša stvari končno domoljubno uredi.
Drži?
Drži?
Čakaj: torej trdiš, da se je pernati postavil proti temu, kar je ljudstvo izglasovalo?
Drži?
Točno to kot domoljub trdim. Pernati je šel proti volji ljudstva, ko je samo razmišljal o zmanjšanju vlade, Gospod Janša pa ni šel proti volji ljudstva, ko je spremenil isti zakon, ki je bil takrat potrjen na referendumu, on je pa to zdaj UREDIL. Levaki ga pa tudi nepošteno in brutalno ovirajo pri tem, ko so se vzdržali glasovanja.
Zgodovina sprememb…
Jaz sem za to, da se načeloma vlada organizira kakor hoče, ampak 19 ministrstev je bila napaka, to je vedel Janša, in to je kasneje spoznal tudi Golob. To so dejstva.
primoz4p ::
Toda zakomplicirali bodo obračunavanje plač delodajalcem.
Kako, če bo samo ena postavka manj? In to ta, ki odvaja članarino sindikatom.
Sindikatom - množina - več sindikatov? - kompikacija?
Morda pa je to pogoj za več sindikalne konkurence, pluralizem, nove ideje, nov zagon sindikalnega gibanja?
Levica
"Zakomplicirali boste obračunavanje plač delodajalcem, da bi se maščevali sindikatom."
Vlado Šega pokaže, kako desnica ne razume gospodarstva.
https://www.facebook.com/reel/984115171...
Morda pa je to pogoj za več sindikalne konkurence, pluralizem, nove ideje, nov zagon sindikalnega gibanja?
Levica
"Zakomplicirali boste obračunavanje plač delodajalcem, da bi se maščevali sindikatom."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
primoz4p ::
Ko sem že pri socialnem dialogu, je smer že nakazana v prejšnem mandatu ...
21. marec 2024
Sindikati Golobu: Socialni dialog je na eni najnižjih točk v zadnjih 30 letih
Sedem sindikalnih central je premierja Roberta Goloba v odprtem pismu pozvalo k obuditvi Ekonomsko-socialnega sveta, ki ne deluje že od lanskega julija. Po njihovem mnenju je socialni dialog na eni od najnižjih točk v zadnjih 30 letih.
https://www.rtvslo.si/slovenija/sindika...
21. marec 2024
Sindikati Golobu: Socialni dialog je na eni najnižjih točk v zadnjih 30 letih
Sedem sindikalnih central je premierja Roberta Goloba v odprtem pismu pozvalo k obuditvi Ekonomsko-socialnega sveta, ki ne deluje že od lanskega julija. Po njihovem mnenju je socialni dialog na eni od najnižjih točk v zadnjih 30 letih.
https://www.rtvslo.si/slovenija/sindika...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
Levica
To je neka višja filozofija, da odstranitev dela iz obračuna plač (poenostavitev), povroči dodatne komplikacije?
In če bi sindikati bili prepričani v svoje dobro delo, bi jim bilo vseeno kako to članom zaračunajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Jaz sem za to, da se načeloma vlada organizira kakor hoče, ampak 19 ministrstev je bila napaka, to je vedel Janša, in to je kasneje spoznal tudi Golob. To so dejstva.
Jaz sem pa za to, da domoljubi levakom organizacijo vlade zavlečemo z referendumom, ki ga izgubimo, oni pa potem v zameno nam pomagajo z glasovanjem za našo organizacijo vlade, ne da nas nesramno ovirajo z vzdrževanjem pri glasovanju. To bi bilo najbolj domoljubno in pošteno. Žal pa levaki niso pošteni, zato trpimo domoljubi in Gospod Janša.
Zgodovina sprememb…

"In sindikati ... Mar ni očitno, da prav birokracija v sindikatih, skupaj z birokracijo v strankarskih organizacijah, preprečuje razvoj teh zelo pomembnih organizacij delavskega razreda?"
-- Že Stalin se je zavedal težav s sindikati (Iz govora na 8. kongresu zveze Komsomol, 1928)
"Mi smo edina država, v kateri se sindikati aktivno borijo proti temu, da bi bilo življenje boljše za vse."
-- Skoraj sto let kasneje Leninov učenec Janez Janša prihaja do podobnih spoznanj (FB, 12. 5. 2026)
Lahko spraviš Janezka iz Komunistične Partije, ne moreš pa Komunistične Partije spraviti iz Janezka.
-- Že Stalin se je zavedal težav s sindikati (Iz govora na 8. kongresu zveze Komsomol, 1928)
"Mi smo edina država, v kateri se sindikati aktivno borijo proti temu, da bi bilo življenje boljše za vse."
-- Skoraj sto let kasneje Leninov učenec Janez Janša prihaja do podobnih spoznanj (FB, 12. 5. 2026)
Lahko spraviš Janezka iz Komunistične Partije, ne moreš pa Komunistične Partije spraviti iz Janezka.
aytim ::
Levica
To je neka višja filozofija, da odstranitev dela iz obračuna plač (poenostavitev), povroči dodatne komplikacije?
In če bi sindikati bili prepričani v svoje dobro delo, bi jim bilo vseeno kako to članom zaračunajo.
Holob ukine posrednike za dopolnilna zavarovanja in da odbijati ta prispevek direkt od plače.
Janšisti: "Holob nabija davke!!!!"
Janez ukine sindikat članstvo pri plači in zahteva ločen prispevek. Janšisti: Janez nam zvišuje plače.
A v obeh primerih ne gre ne za nobene olajšave ali ne nove davke.
Nič od tega nihče ni rekel.
To je samo v tvoji glavi.
Ker se ti že sanja o jajotu.
Drugače pa: saj za te tvoje trditve ti ne bo težko poiskati citata, ane?
Dodajanje novega davka, kot je dolgotrajna oskrba, pa ni bilo kompliciranje?
Levica
Zgodovina sprememb…
Nič od tega nihče ni rekel.
Levica
Še si ves zelen (od vazelina). To je bil glavni moto Janeza pred volitvami, češ da je njegov nasprotnik samo nabijal davke.
Hvala bogu je Janez prišel k pameti in bo znižal obdavčitev inženirjev, ki odhajajo ven khm khm meneđerjev in nabil davke na bogate khm khm navadne ljudi. Dvig DDV kdaj?
Saj pa davki so kul! To ste vpili zadnja 4 leta.
Od kje zdaj ta hinavska sprememba mnenja?
Aja, na vprašanje mi nisi odgovoril.
Tvoje pisanje z mojim nima nobebe veze.
Se ti večkrat dogaja, da ne razumeš prebranega???
Aja, na vprašanje mi nisi odgovoril.
Tvoje pisanje z mojim nima nobebe veze.
Se ti večkrat dogaja, da ne razumeš prebranega???
Gregor P ::
Dolgotrajna oskrba je mnogoterim že sedaj dejansko omogočila dosti nižje stroške v DSO-jih ipd.; ampak so se pa tega lotili površno in je še kar nekaj ljudi na čakanju, da jim priznajo to pravico.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Telbanc ::
Seveda so davki kull, super so, osvobajajo. Zato je socijalna kapica aka razvojna samo za tiste nad 7500 evrov, za rajo pa se opravičujem, ker sem pisal da bojo cnej makaroni. Ker ne bojo. Bo pa višji DDV, zato da bojo lah ostali nafilali kuknjo bogatinom, ki jo bo naredil interventni.
Tko ko smo pisali da bo ta zakon, eno "veliko sranje".
Kaj lah nardi ta vlada? Avtoceste, stanovanja, najemni zakon, RTV prispevek, gradbena zakonodaja, dolgotrajna oskrba...
Kaj bo ta vlada naredila, zgleda da bore malo......razen ideološkega mrcvarjenja in slikanja na avtocesti, ter milijardne luknje v proračun takoj na začetku.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
fur80 ::
Šircelj (novi minister) je včeraj rekel za 24ur popTV, da zakaj bi nižali davke, ker se cena potem tako hitro izravna za ljudi, če pa davke dvignejo kot je predlagal na 24$ bo pa 300 miljonov pokasirala država mi pa ne bomo skoraj nič občutili. Skratka Šircelj in Mesec, kot da bi na ista predavanja hodila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Levaki se hinavsko obračajo po vetru, zdaj jim davki niso več kul, ko jih bo Gospod Janša določal in investiral. Domoljubi pa smo vedno konsistentni pri tem, da so davki slabi, ko jih levaki določajo in zapravljajo.
Šircelj (novi minister) je včeraj rekel za 24ur popTV, da zakaj bi nižali davke, ker se cena potem tako hitro izravna za ljudi, če pa davke dvignejo kot je predlagal na 24$ bo pa 300 miljonov pokasirala država mi pa ne bomo skoraj nič občutili. Skratka Šircelj in Mesec, kot da bi na ista predavanja hodila.
Hrvati so to probali, in je bil rezultat ravno tak, kot ga opisuje g. Šircelj. Mislim z nižanjem DDV za hrano. Drgač g. Šircelj deluje meni edini kompetenten v tej vladi.
Dolgotrajna oskrba je mnogoterim že sedaj dejansko omogočila dosti nižje stroške v DSO-jih ipd.; ampak so se pa tega lotili površno in je še kar nekaj ljudi na čakanju, da jim priznajo to pravico.
Problem dolgotrajne oskrbe je v tem, da nas stane bistveno preveč glede na to kakšen efekt ima. To se bi dalo dosečt tudi bistveno cenejše.
Oni so najprej izračunali koliko ur pomoči na mesec nekdo potrebuje, to je strokovna stvar. Potem so izračunali kakšen je povprečen bruto ljudi, ki bojo to delali, skupaj z dopusti in vsem. Iz tega je prišla neka cifra. Ko so po pol leta videli, da se to ne izide, slučajno ravno po volitvah, so to cifro enostavno zmanjšali. Brez da bi povedali ali je zdaj bruto nižji ali je zdaj ur manj ali so v startu narobe prešteli ure.
Šalabajz.
BmoQuh ::
Ironija, prav Šircelj je sekretar IFI 40% davek, ki je šlo, pazi to, hahah, v Svobodi na 25%. Evo, to vam podarim, da malo trolate koalicijo. Je pa res, da je višji DDV, pač glede na 24 urni članek, samo ena od možnosti za zapolnitev 900M€ proračunske luknje v rekordnih časih, ko so nam vsi na svetu zavidali.
Levica
Holob ukine posrednike za dopolnilna zavarovanja in da odbijati ta prispevek direkt od plače.
Janšisti: "Holob nabija davke!!!!"
Janez ukine sindikat članstvo pri plači in zahteva ločen prispevek. Janšisti: Janez nam zvišuje plače.
A v obeh primerih ne gre ne za nobene olajšave ali ne nove davke.
Eno je obvezni državni prispevek, drugo je pa privat članarina. Ni primerljivo.
Jaz bi še elektriko plačal direktno od plače. Zakaj ne? Nočem stroškov trajnikov in UPNjev.
Ja, večinoma tistim, ki je niso plačevali. Fer, da ostali plačujemo za njih, dediči pa poberejo dediščino? Kaj pa vem.
Tudi prej brez tega ni nihče ostal na cesti. Pač je v najslabšem primeru doplačal CSD in se usedel na bajto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ah, je bil predlog za pohitritev pridobitve DO predlagan, obravnavan in zavrnjen. Novoizvoljeni vladniki niso bili za. Bodo pa verjetno za kpnec mandata, kot so bili nazadnje, ko so DO sprejeli. Sicer ne dvomim, da bodo tudi tokrat pozabili na financiranje. Bo že naslednja vlada kriva tega, da nabija davke.
Seveda so davki kull, super so, osvobajajo. Zato je socijalna kapica aka razvojna samo za tiste nad 7500 evrov, za rajo pa se opravičujem, ker sem pisal da bojo cnej makaroni. Ker ne bojo. Bo pa višji DDV, zato da bojo lah ostali nafilali kuknjo bogatinom, ki jo bo naredil interventni.
Tko ko smo pisali da bo ta zakon, eno "veliko sranje".
Kaj lah nardi ta vlada? Avtoceste, stanovanja, najemni zakon, RTV prispevek, gradbena zakonodaja, dolgotrajna oskrba...
Kaj bo ta vlada naredila, zgleda da bore malo......razen ideološkega mrcvarjenja in slikanja na avtocesti, ter milijardne luknje v proračun takoj na začetku.
Že vse od takrat, ko je postalo jasno, da je pernati pokadil .... ideološki boj biješ zgolj ti.
Vse, kar si napovedal se je izkazalo za blodnjo.
Gremo malo za nazaj pogledati?
Pa še kar ne nehaš
Prejšnja vlada, razen veliko sranja in kraj niso naredili nič.
pleško še ni obljubil 30 000 stanovanj - od katerih ne bi zgradil naredil nič. NIČ!
Pa se vam še kar toži po pernatem.,
Sprijazni se, da so volitve mimo.
Hremo naprej!
Prve poteze so že v pravi smeri.
Kaj pa veš, mogoče bo pa prvič po Drnovšku naslednja vlada stara vlada.
Jaz tudi upam, da bodo levaki po četrti vladi Gospoda Janše končno prepoznali njegovo odlično delo in mu prvič omogočili 2 zaporedna mandata. Če ne bomo končno dolgoročno zajadrali v svežo demokratično domoljubno smer, bomo še naprej ujeti v nedemokratično preskakovanje levo-desno-levo
Zgodovina sprememb…

Problem dolgotrajne oskrbe je v tem, da nas stane bistveno preveč glede na to kakšen efekt ima. To se bi dalo dosečt tudi bistveno cenejše.
Ja, instantna gratifikacija, je pekel, malega in mozgansko oviranega človeka, ki ne razume, da se zadeve ne zgodijo čez noč.
Boš razumel v naslednji reinkarnaciji (ali 10 njih). Čeprav bi si mislil, da se reikarniraš v črva (ognjenega), ki ga bom v svojem prvem koraku
sploščil s tlemi. Saj veš, karma pa to.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: delavec44 ()
Yossarian ::
Sam nisem član nobenega sindikata in tako nisem vedel, da članarino za sindikat delodajalec neposredno trga delavcu in nakazuje sindikatu. A ni ta situacija malce shizofrena? Delodajalec dela uslugo sindikatu in trga delavcu članarino (ker delodajalec pač pozna bruto plačo delavca) ter jo nakazuje sindikatu, da lahko taisti sindikat kasneje zoper taistega delodajalca organizira štrajk? Hmmm....
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Sam nisem član nobenega sindikata in tako nisem vedel, da članarino za sindikat delodajalec neposredno trga delavcu in nakazuje sindikatu. A ni ta situacija malce shizofrena? Delodajalec dela uslugo sindikatu in trga delavcu članarino (ker delodajalec pač pozna bruto plačo delavca) ter jo nakazuje sindikatu, da lahko taisti sindikat kasneje zoper taistega delodajalca organizira štrajk? Hmmm....
Skupni sindikati so samo nadomestilo sindikata znotraj podjetja. Vsak pameten delodajalec, je še celo srečen, da lahko nakazuje nekomu
zunanjemu, ki bo dobil obvestilo o svinjariha šele, ko bo šlo res čez rob. Ker lokalni sindikat bo pa ves čas na tekočem. Bi bilo
sicer prav, da bi se centrale obveščalo sproti ampak to se pač ne zgodi, ker imajo ljudje pretirano mejo potrpljenja.
Sicer imajo v ZDA člani sindikatov, v povprečju 18% boljše plače kot ekvivalentna delavna mesta, kjer zaposleni niso v sindikatu.
V ZDA. Zdaj pa razmišljaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepelce ()
c3p0 ::
Levica
Vsak izgovor je dober. So se pa vsaj dobro "pofočkali" tisti, ki lepo živijo od raznih sindikalnih članarin, direktno ali posredno.
Yossarian ::
Vsak pameten delodajalec, je še celo srečen, da lahko nakazuje nekomu zunanjemu, ki bo dobil obvestilo o svinjariha šele, ko bo šlo res čez rob.
Ti si pa na hece...
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo povlekel
Gregor P ::
DARS : Za delo ponoči nimamo kadra.
Bratovšek : Stroka nasprotuje delu ponoči.
Vrtovec : Hold my beer
https://x.com/juanmato14/status/2064031...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
DARS : Za delo ponoči nimamo kadra.
Bratovšek : Stroka nasprotuje delu ponoči.
Vrtovec : Hold my beer
https://x.com/juanmato14/status/2064031...
In kaj smo videli na posnetku iz Postojne. Manj ko deset delavcev, nobene tehnike.......in teologa s čelado.
Tko da res, teolog se "spozna na organizacijo dela", pravi operativec. On to obvlada. Nobenih podatkov o angažiranih delavcih, tehniki.
Če ma kaj časa, bi lahko opravil še kakšno operacijo v UKC ju, ker je zgleda vsestranski.
Upam da jih občani prijavijo, če bojo zganjali hrup.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()