» »

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Desna koalicija: Interventni zakon 2026

Temo vidijo: vsi
««
53 / 65
»»

krepelce ::

Mato989 je izjavil:

Rešimo se brezveznih faksov ker nihče več ne bo študiral

Kaj, in da bodo po državi harali in govorili neumnosti, sami taki fachidioti, kot si sam? Brez najmanjšega
razumevanja družbe in države?

Saj sam vidiš, da so debate s tabo, vedno reducirane, na to, da ti mora nekdo razlagati prešpricano v šoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

Utk ::

Če ti bi kasko zavarovanje reklo da so za letos zamenjali vse šipe, bi se vsak normaln uscal od smeha, še najbolj nesposoben odvetnik pa to iztožil na sodišču.

Mato989 ::

Squirrel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Squirrel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ukinit DO UKINIT VSE PIZDARIJE NAJ MA FOLK DENAR IN GA PORABI KO RABI ZA KAR RABI

Zakaj pa potem koristiš stvoritve in servise, ki jih plačujemo vsi oz. si jih koristil tudi takrat, ko si po forumu pravil, da ne izdajaš računa in utajuješ zaslužek?

V momentu, ko se bomo šli to, kar zahtevaš, bomo nazaj v fevdalizmu, kjer ti bom odrobil glavo in pobral vse kar imaš. Razen če mi boš plačeval za zaščito. Pred drugimi, predvsem pa pred menoj samim. Če si boš lahko privoščil.
Zdajle namreš koristiš cel sistem, ki je zgrajen na temu, da lahko ti dokaj lagodno brez strahu za svoje življenje mirno tipkaš po forumu.
Ko boš potreboval intervencijo gasilcev, ti jih bomo tudi mi plačali, saj si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval reševalce, jih bomo prav tako mi plačali, da pridejo do tebe, ker si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval infrastrukturo, kot so ceste in elektrika, boš še vedno uporabljal sistem, ki ga vzdržujemo vsi, tudi tisti, ki se z njim ne strinjamo v vsem.

A nadaljujem?
Kakorkoli pogledaš, si lopov, ki si je preko prevare, prikrivanja dobička v nasprotju z družbenim konsenzom, postregel s storitvami in servisi, ki smo jih plačali ostali, zato si zadnji, ki bi se tu lahko oglašal. A oglašaš se non stop. Na naš račun. Tko da samo stfu.

a mi lahko našteješ katere storitve sem koristil v zadnjih letih ki jih nisem posredno plačal z DDVjem ali pa namenskimi dajatvami tipa cestnina/zdravstvo (btw zdravstva sem koristil 0)

Tvoj argument predpostavlja da DDV in namenske dajatve pokrijejo celoten strošek tvojega bivanja in poslovanja v sistemu. Ampak to ni res že na osnovni ravni, ker te dajatve niso namenjene temu.
DDV je davek na porabo. Plača ga tudi recimo študent, upokojenec, turist in nekdo brez dobička. Torej ni zamišljen kot "poravnava vseh obveznosti do družbe", ampak kot en, ja en, vir financiranja proračuna.
Če si obveznosti, vezane na dohodek/dobiček, ki si ga ustvaril, prikril, potem si si povečal neto korist znotraj sistema, medtem ko si del stroška prevalil na nas druge.

Recimo, par primerov, ki jih ti menda nisi koristil.
Občine in lokalna infrastruktura se v Sloveniji financirajo iz več virov, kjer je največji dohodnina. A si koristil kaj lokalne ceste (ne avtoceste/vinjete), pločnike, semaforje, javno razsvetljavo, kanalizacijo, odvodnjavanje, urejanje prostora, itd..?
Policija, gasilci, civilna zaščita, regulacija gospodarstva in javno zdravje se financirajo iz splošnih davkov (predvsem dohodnine, davka na dobiček, DDV in trošarin) ter deloma iz prispevkov in občinskih sredstev, ne pa iz plačila po uporabi.
DDV in vinjeta nista all-inklusiv nadomestilo za celoten javni sistem, ampak samo en del financiranja, ki ne pokrije niti približno vseh teh storitev. Zato tvoja trditev, da je vse to že pokrito z DDV in namenskimi dajatvami", preprosto ne drži. Pa sem se s tem omejil samo na par stvari, ki te obkrožajo.
Kje je šele vsa nevidna infrastruktura ekonomije (FURS, sodišča, inšpekcije, agencije, razvojni transferji, standardi, registri..) da življenje okoli tebe funkcionira relativano varno in zdravo brez nekih večjih pretresov.

Seveda in kdor več kupuje plača VEČ DDV... kar je najbolj fer od vsega... jaz plačam enak DDV kot upokojenec in študent in brezposeln, in to je edini POŠTEN VIR (zraven cedularnih obdavčitev kot je davek na najemnine in dividende ipd...)

Za lokalne ceste oz. za avto se plača CESTNINA... če CESTNINA ni dovolj se naj dvigne CESTNINA da bo dovolj pokrilo ceste... sicer glede na stanje cest v mojem kraju je še ta CESTNINA previsoka iskreno povedano... za lokalne ceste...

Policije, gasilcov, civilne zaščite nisem koristil, jaz te sprašujem kaj sem KORISTIL kar nisem plačal, ne kaj je na STAND BY...

Logika da bi moral prisilno financirat nekaj na STAND BY je groteskna, si predstavljaš da bi mi lokalni SUPERMARKET pošiljal vsak mesec položnico za 30EUR ker so na STAND BY če bom rabil kruh? ABSURD!

Občina dobi zaradi mene GLAVARINO ta se napaja od vseh mojhi davkov, torej DDV, Davka na dobiček moejga SPja ki je skoz 4% in nimam olajšav, in od trošarin od vseh nakupov ki jih imajo (bencin, sladke pijače pivo itd...) kaj točno bi še rad?

Nevidna infrastruktura je nekaj kar skorajda ne bi rabili če bi imeli primerno urejen AI v sistemih, inšpekcije skoraj ne rabiš če maš dobre programe ki nadzorujejo večino, večino registrov bi lahko avtomatizirali, skratka vse to bi lahko MOČNO zmanjšali, na 1/10 trenutne velikosti.

CSD za mene ne počne nič... je popolnoma nekoristen in ŠKODLJUIV, tam kjer bi se morali pokazat NE UPAJO, druge pa drkajo... FURS enako, od bogatunov ne zmorejo nič izterjat mene pa drkajo če zamudim za 1 dan...sodišča enako... Sodišča enako... Jankoviča ne zmorejo mene bi pa drkali jaz bi pa plačeval naj za to nevidno delovanje oz. bolje rečeno nedelovanje?

NE HVALA...

Kar jaz potrebujem je sledeče:

1. infrastrukturo: Vodovod, ceste, omrežje(električno internetno) vse to se naj zaračuna znotraj NAMENSKIH dajatev v 100%, torej znotraj CESTNIN, CENI INTERNETA; VODARINE, ELEKTRIKE ipd...

2. Policijo (naj se sfinancira od kazni in DDV)

3. Občine (kazni redarjev in glavarine (DDV/dobiček itd...)

4. Šole (OŠ/SŠ) (enako)

5. Upravne enote(itak plačamo VSAKO PIZDARIJO kar tam naročim....

6. Gasilci (no njih bi pa plačal, oni so res koristni, za njih bi prej plačal 1% od plače kot za DO) Dejansko bi bilo bolej da je Civilna zaščita pro bono kot pa gasilci! Gasilci pridejo za vsako pizdarijo, Civilna zaščita je že gospoška organizacija,

Drugo pa samo spokajte s proračuna dol pa delat na trg...

In še kako malenkost sem pozabil morda
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Trg naj pa dobi denar od kje? :) Da vidiva, če boš iz tega dojel, da so stvari malo bolj prepletene, kot si
si v svoji skromni pameti zamislil...

Zgodovina sprememb…

Squirrel ::

Mato989 je izjavil:

Squirrel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Squirrel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ukinit DO UKINIT VSE PIZDARIJE NAJ MA FOLK DENAR IN GA PORABI KO RABI ZA KAR RABI

Zakaj pa potem koristiš stvoritve in servise, ki jih plačujemo vsi oz. si jih koristil tudi takrat, ko si po forumu pravil, da ne izdajaš računa in utajuješ zaslužek?

V momentu, ko se bomo šli to, kar zahtevaš, bomo nazaj v fevdalizmu, kjer ti bom odrobil glavo in pobral vse kar imaš. Razen če mi boš plačeval za zaščito. Pred drugimi, predvsem pa pred menoj samim. Če si boš lahko privoščil.
Zdajle namreš koristiš cel sistem, ki je zgrajen na temu, da lahko ti dokaj lagodno brez strahu za svoje življenje mirno tipkaš po forumu.
Ko boš potreboval intervencijo gasilcev, ti jih bomo tudi mi plačali, saj si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval reševalce, jih bomo prav tako mi plačali, da pridejo do tebe, ker si jih sam ne boš mogel privoščiti.
Ko boš potreboval infrastrukturo, kot so ceste in elektrika, boš še vedno uporabljal sistem, ki ga vzdržujemo vsi, tudi tisti, ki se z njim ne strinjamo v vsem.

A nadaljujem?
Kakorkoli pogledaš, si lopov, ki si je preko prevare, prikrivanja dobička v nasprotju z družbenim konsenzom, postregel s storitvami in servisi, ki smo jih plačali ostali, zato si zadnji, ki bi se tu lahko oglašal. A oglašaš se non stop. Na naš račun. Tko da samo stfu.

a mi lahko našteješ katere storitve sem koristil v zadnjih letih ki jih nisem posredno plačal z DDVjem ali pa namenskimi dajatvami tipa cestnina/zdravstvo (btw zdravstva sem koristil 0)

Tvoj argument predpostavlja da DDV in namenske dajatve pokrijejo celoten strošek tvojega bivanja in poslovanja v sistemu. Ampak to ni res že na osnovni ravni, ker te dajatve niso namenjene temu.
DDV je davek na porabo. Plača ga tudi recimo študent, upokojenec, turist in nekdo brez dobička. Torej ni zamišljen kot "poravnava vseh obveznosti do družbe", ampak kot en, ja en, vir financiranja proračuna.
Če si obveznosti, vezane na dohodek/dobiček, ki si ga ustvaril, prikril, potem si si povečal neto korist znotraj sistema, medtem ko si del stroška prevalil na nas druge.

Recimo, par primerov, ki jih ti menda nisi koristil.
Občine in lokalna infrastruktura se v Sloveniji financirajo iz več virov, kjer je največji dohodnina. A si koristil kaj lokalne ceste (ne avtoceste/vinjete), pločnike, semaforje, javno razsvetljavo, kanalizacijo, odvodnjavanje, urejanje prostora, itd..?
Policija, gasilci, civilna zaščita, regulacija gospodarstva in javno zdravje se financirajo iz splošnih davkov (predvsem dohodnine, davka na dobiček, DDV in trošarin) ter deloma iz prispevkov in občinskih sredstev, ne pa iz plačila po uporabi.
DDV in vinjeta nista all-inklusiv nadomestilo za celoten javni sistem, ampak samo en del financiranja, ki ne pokrije niti približno vseh teh storitev. Zato tvoja trditev, da je vse to že pokrito z DDV in namenskimi dajatvami", preprosto ne drži. Pa sem se s tem omejil samo na par stvari, ki te obkrožajo.
Kje je šele vsa nevidna infrastruktura ekonomije (FURS, sodišča, inšpekcije, agencije, razvojni transferji, standardi, registri..) da življenje okoli tebe funkcionira relativano varno in zdravo brez nekih večjih pretresov.

Seveda in kdor več kupuje plača VEČ DDV... kar je najbolj fer od vsega... jaz plačam enak DDV kot upokojenec in študent in brezposeln, in to je edini POŠTEN VIR (zraven cedularnih obdavčitev kot je davek na najemnine in dividende ipd...)

Za lokalne ceste oz. za avto se plača CESTNINA... če CESTNINA ni dovolj se naj dvigne CESTNINA da bo dovolj pokrilo ceste... sicer glede na stanje cest v mojem kraju je še ta CESTNINA previsoka iskreno povedano... za lokalne ceste...

Policije, gasilcov, civilne zaščite nisem koristil, jaz te sprašujem kaj sem KORISTIL kar nisem plačal, ne kaj je na STAND BY...

Logika da bi moral prisilno financirat nekaj na STAND BY je groteskna, si predstavljaš da bi mi lokalni SUPERMARKET pošiljal vsak mesec položnico za 30EUR ker so na STAND BY če bom rabil kruh? ABSURD!

Občina dobi zaradi mene GLAVARINO ta se napaja od vseh mojhi davkov, torej DDV, Davka na dobiček moejga SPja ki je skoz 4% in nimam olajšav, in od trošarin od vseh nakupov ki jih imajo (bencin, sladke pijače pivo itd...) kaj točno bi še rad?

Nevidna infrastruktura je nekaj kar skorajda ne bi rabili če bi imeli primerno urejen AI v sistemih, inšpekcije skoraj ne rabiš če maš dobre programe ki nadzorujejo večino, večino registrov bi lahko avtomatizirali, skratka vse to bi lahko MOČNO zmanjšali, na 1/10 trenutne velikosti.

CSD za mene ne počne nič... je popolnoma nekoristen in ŠKODLJUIV, tam kjer bi se morali pokazat NE UPAJO, druge pa drkajo... FURS enako, od bogatunov ne zmorejo nič izterjat mene pa drkajo če zamudim za 1 dan...sodišča enako... Sodišča enako... Jankoviča ne zmorejo mene bi pa drkali jaz bi pa plačeval naj za to nevidno delovanje oz. bolje rečeno nedelovanje?

NE HVALA...

Kar jaz potrebujem je sledeče:

1. infrastrukturo: Vodovod, ceste, omrežje(električno internetno) vse to se naj zaračuna znotraj NAMENSKIH dajatev v 100%, torej znotraj CESTNIN, CENI INTERNETA; VODARINE, ELEKTRIKE ipd...

2. Policijo (naj se sfinancira od kazni in DDV)

3. Občine (kazni redarjev in glavarine (DDV/dobiček itd...)

4. Šole (OŠ/SŠ) (enako)

5. Upravne enote(itak plačamo VSAKO PIZDARIJO kar tam naročim....

6. Gasilci (no njih bi pa plačal, oni so res koristni, za njih bi prej plačal 1% od plače kot za DO) Dejansko bi bilo bolej da je Civilna zaščita pro bono kot pa gasilci! Gasilci pridejo za vsako pizdarijo, Civilna zaščita je že gospoška organizacija,

In še kako malenkost sem pozabil morda

Ej, človek, ti nimaš pojma kaj govoriš. Res ga nimaš. Kar stemni se mi, ko berem oslarije kot to "Policije, gasilcov, civilne zaščite nisem koristil, jaz te sprašujem kaj sem KORISTIL kar nisem plačal, ne kaj je na STAND BY...".
A ti misliš, da razni servisi in storitve, praktično cel sistem, delujejo samo takrat, ko kaj zagori? Vse, čisto vse, kar naštevaš, da nisi koristil, koristiš ves čas.
Če tega ne bi bilo, bi ti nekdo že davno odrobil glavo in pobral vse kar imaš.
A ti misliš, da se bolnišnica zgradi, pa izobrazi zdravnika tisti moment, ko ti zboliš in ga potrebuješ? A ti misliš, da se pravosodje in zapori vzpostavijo v momentu, ko te nekdo klofne okoli kepe?
A ti misliš, da FURS, ki po tvoje ni nič naredil zate, pobira davke, da imaš ti okoli sebe delujočo infrastrukturo samo takrat, ko nekaj rabiš?

Da imaš vse družbene sisteme, zdravstvo, varnost, itd. na voljo, smo ti, ko si ti prikrival dobiček in nisi prispeval, plačeval davka, dohodnine, itd... plačevali mi ostali.
Zanimivo, kako se, ko te nekdo sooči s krajo, vlečeš ven, kot da ne bi poznal osnovnih mehanizmov delovanja države oz. družbe.

A ti misliš, da razni servisi in storitve, praktično cel sistem, delujejo samo takrat, ko kaj zagori? Vse, čisto vse, kar naštevaš, da nisi koristil, koristiš ves čas.
Če tega ne bi bilo,bi ti nekdo že davno odrobil glavo in pobral vse kar imaš.
A ti misliš, da se bolnišnica zgradi, pa izobrazi zdravnika tisti moment, ko ti zboliš in ga potrebuješ? A ti misliš, da se pravosodje in zapori vzpostavijo v momentu, ko te nekdo klofne okoli kepe?
A ti misliš, da FURS, ki po tvoje ni nič naredil zate, pobira davke, da imaš ti okoli sebe delujočo infrastrukturo samo takrat, ko nekaj rabiš?

Da imaš vse družbene sisteme, zdravstvo, varnost, itd. na voljo, smo ti, ko si ti prikrival dobiček in nisi prispeval, plačeval davka, dohodnine, itd... plačevali mi ostali.
Zanimivo, kako se, ko te nekdo sooči s krajo, vlečeš ven, kot da ne bi poznal osnovnih mehanizmov delovanja države oz. družbe
.

Daj ne bluzi...

Še enkrat ti povem, KDO FINANCIRA Trgovski center ki me cele dneve tam čaka da ko nekaj rabim plačam? KDO?

No ko boš odgovoril na tole, si boš odgovoril na to kar pišeš... financirajo naj tisti ki uporabljajo... torej Ko policist lovi kršitelje, kršitelj financira policista, ko nekoga zdaj operirajo, plačuje on, ko nekod gre delat izkaznico plača on... za downtime se pa zaračuna v tej ceni te storitve zadevo.

Samo vam ki ste specialci v glavah to ni jasno... vi bi radi ja da mi financiramo vsi zato da eni prejemajo ves čas...

Pol pa ko rabim nekaj pa čakam 2 meseca...

Mato989 je izjavil:

Zanimivo, kako se, ko te nekdo sooči s krajo, vlečeš ven, kot da ne bi poznal osnovnih mehanizmov delovanja države oz. družbe
.

Daj ne bluzi...

Še enkrat ti povem, KDO FINANCIRA Trgovski center ki me cele dneve tam čaka da ko nekaj rabim plačam? KDO?

No ko boš odgovoril na tole, si boš odgovoril na to kar pišeš... financirajo naj tisti ki uporabljajo... torej Ko policist lovi kršitelje, kršitelj financira policista, ko nekoga zdaj operirajo, plačuje on, ko nekod gre delat izkaznico plača on... za downtime se pa zaračuna v tej ceni te storitve zadevo.

Samo vam ki ste specialci v glavah to ni jasno... vi bi radi ja da mi financiramo vsi zato da eni prejemajo ves čas...

Mislim, da je tvoj osnovni problem, da si sam tak lopov, da te ves čas skrbi, da ti bo nekdo nekaj ukradel.

aytim ::

Ne skrbi, on ignorira vse komentarje, ki se ne skladajo z njegovo agendo.

Lani je neto dodana vrednost na zaposlenega dosegla 67.102 evra.

Mato989 je izjavil:

.

Daj ne bluzi...

Dejansko si se hvalil, da:

- ne izdajaš računa, delaš na črno in ne plačuješ davkov,
- če ti delodajalec kaj teži, greš pa na bolniško.

Medtem ko je vsa infrastruktura, financirana iz proračuna (tudi iz dohodnine), omogočala, da živiš v normalnih in varnih družbenih razmerah, si hkrati užival njene ugodnosti in prednosti.
A zdaj smo pa še mi, ki smo te sponzorirali, ko si nam kradel tisti, ki smo ti zdaj tu nekaj krivi?

jernejl ::

Mato989 je izjavil:

Ti nimaš pojma, kaj so eksternalije, zato seveda ne veš, da si tega koristil mnogo več, kot doslej plačal davkov.
Če jih ne bi koristil, bi te že davno nekdo v mesoreznici predelal v čevapčiče in prodal nekje na balkanu. Ali te obesil na bližnji kandelaber, če ne bi lokalni združbi silakov plačeval varščine.

6. Gasilci (no njih bi pa plačal, oni so res koristni, za njih bi prej plačal 1% od plače kot za DO) Dejansko bi bilo bolej da je Civilna zaščita pro bono kot pa gasilci! Gasilci pridejo za vsako pizdarijo
1% od plače zato, da pridejo reševat tvojo glavo iz požara, poplav ali drugih nevarnih situacij, in 1% od premoženja, da pridejo varovat tvoje premoženje ob požaru, poplavi ali drugih nevarnih situacijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ti nimaš pojma, kaj so eksternalije, zato seveda ne veš, da si tega koristil mnogo več, kot doslej plačal davkov.
Če jih ne bi koristil, bi te že davno nekdo v mesoreznici predelal v čevapčiče in prodal nekje na balkanu. Ali te obesil na bližnji kandelaber, če ne bi lokalni združbi silakov plačeval varščine.

6. Gasilci (no njih bi pa plačal, oni so res koristni, za njih bi prej plačal 1% od plače kot za DO) Dejansko bi bilo bolej da je Civilna zaščita pro bono kot pa gasilci! Gasilci pridejo za vsako pizdarijo
1% od plače zato, da pridejo reševat tvojo glavo iz požara, poplav ali drugih nevarnih situacij, in 1% od premoženja, da pridejo varovat tvoje premoženje ob požaru, poplavi ali drugih nevarnih situacijah.

Ampak on bi gasilce plačal samo ko, če mu zagori, po potrebi.
Plačal bi pa med drugim:

Gasilce, gasilska vozila, gasilsko postajo, opremo, gorivo, material, osebno zaščitno opremo, center za obveščanje, dispečersko službo, radijske komunikacije in digitalno mrežo, alarmni sistem, pomožne intervencijske službe, poškodobo ceste, okolice, vozil, čiščenje pogorišča, odstranjevanje nevarnih snovi, okoljsko sanacijo, forenzično preiskavo požara, delo inšpekcij, preselitev ljudi okoli njega, itd... vse to bi on plačal. Vse! Njegov Mastercard to zmore.

Ker ne razume, kako deluje družba, čemu služita solidarnost in vzajemnost, ter da javni sistemi niso "pay-per-use" storitev, ampak skupno financirana infrastruktura, ki obstaja zato, da je pomoč na voljo takrat, ko jo on potrebuje ne pa takrat, ko si jo lahko sam privošči.
Ker si jo ne bo mogel nikoli. Pa kje je še vse ostalo.

Bellator ::

jernejl je izjavil:

Bellator je izjavil:

Zahvali se raznim Sajovicem, da so stanovanja dražja.

NIJZ pravi, da se dandanes(2024) drogira več ljudi kot v preteklosti, tako da si napisal še eno neumnost več.

https://nijz.si/publikacije/stanje-na-p...

Če bi do sedaj namesto nekaj pirov ali gramov ganje, da ne rečem kokaina, kupoval po kakšen gram zlata, bi imel za polog.

Neumnosti pišeš ti, ampak to je že dolgo znano. Omenjena publikacija piše samo o prepovedanih drogah. Tisti, ki nismo zabiti (česar zate ne moremo reči), vemo, da obstajajo tudi droge, ki niso prepovedane, denimo cigarete in alkohol. Najbrž ti je kokain skisal možgane, pa ne dojemaš, da so droge tudi še kaj drugega kakor to.

Iz citata si nehote zbrisal omembo alkohola, nato pa me ozmerjaš za idiota, češ da ne vem, da obstajajo legalne droge. Kdo od naju je torej zadet? :))
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

delavec44 ::

krepelce je izjavil:

Mi je pa zanimivo, da se slabi ljudje tako radi spravljate na upokojence. Verjetno ne dojemate koncepta časa.

A to misliš jernejl?

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne nisem pa ce se na glavo postavis

Ja gasilce dejansko rabimo ceprav jih sam nisem nikoli za razliko od opere v lj ki je nepomembna in kulturnikov iz foto puba to je dejstvo

Tudi sam si jih, si pa verjetno preblentav, da bi to ugotovil.

borut_p ::

Vazn da ima vsaka vas fuzbal plac. Kruha in iger. Unicit srednji razred

Premalo imamo fuzbal igrišč
https://nijz.si/wp-content/uploads/2025...

aytim je izjavil:

Tudi sam si jih, si pa verjetno preblentav, da bi to ugotovil.

Ne razume on teh konceptov solidarnosti in vzajemnosti. Kot tudi ne razume, da tako kot on selektivno ne bi plačal tega in onega, ker v tem ne vidi smisla oz. meni, da ne potrebuje, nekdo ne bi plačal gasilcev, tako da po njegovi lastni logiki strošek vsega v povezavi z gasilci (gasilci, gasilska vozila, gasilsko postajo, opremo, gorivo, material, osebno zaščitno opremo, center za obveščanje, dispečersko službo, radijske komunikacije in digitalno mrežo, alarmni sistem, pomožne intervencijske službe, poškodobo ceste, okolice, vozil, čiščenje pogorišča, odstranjevanje nevarnih snovi, okoljsko sanacijo, forenzično preiskavo požara, delo inšpekcij, preselitev ljudi okoli njega, itd... ) pade izključno nanj, ki bi jih pa imel.

A on bi dal 1% plače za to.

borut_p je izjavil:

Vazn da ima vsaka vas fuzbal plac. Kruha in iger. Unicit srednji razred

Seveda. Saj smo v 21 stoletju, kjer si človek lahko privošči še kaj, razen delati in umreti. Čimveč tega.
Kaj pa ti počneš po službi? Imaš kakšne hobije, interese? Kaj, kar te sprošča, dela tvoje življenje bolj polno?
Ali pa zgolj in samo obveznosti, nič časa samo zase in svoje interese? :/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

Kje je meja kaj je se za 'rajo' v smislu kruha in iger. Fuzbal plac je ocitno sprejemljiv opera pa ne ... kje je meja?

Moj hobi je delo, posledicno si lahko privoscim drug hobi - potovanja. Kaj je pa tvoj?

Meja ni opera ali fuzbal ampak tisto kar lahko financira folk, ki ga tista stvar interesira.

Nobene potrebe ni da bi to zapisali v nek zakon.

Bellator je izjavil:

jernejl je izjavil:

Bellator je izjavil:

Zahvali se raznim Sajovicem, da so stanovanja dražja.

NIJZ pravi, da se dandanes(2024) drogira več ljudi kot v preteklosti, tako da si napisal še eno neumnost več.

https://nijz.si/publikacije/stanje-na-p...

Če bi do sedaj namesto nekaj pirov ali gramov ganje, da ne rečem kokaina, kupoval po kakšen gram zlata, bi imel za polog.

Neumnosti pišeš ti, ampak to je že dolgo znano. Omenjena publikacija piše samo o prepovedanih drogah. Tisti, ki nismo zabiti (česar zate ne moremo reči), vemo, da obstajajo tudi droge, ki niso prepovedane, denimo cigarete in alkohol. Najbrž ti je kokain skisal možgane, pa ne dojemaš, da so droge tudi še kaj drugega kakor to.

Iz citata si nehote zbrisal omembo alkohola, nato pa me ozmerjaš za idiota, češ da ne vem, da obstajajo legalne droge. Kdo od naju je torej zadet? :))
Popolnoma jasno je, da si zadet ti, saj na podlagi poročila o nedovoljenih drogah lažeš o tem, da se danes drogira več ljudi kot v preteklosti.

Utk je izjavil:

Meja ni opera ali fuzbal ampak tisto kar lahko financira folk, ki ga tista stvar interesira.

Nobene potrebe ni da bi to zapisali v nek zakon.

Torej si na strani Matota ... interesne skupine naj financirajo kar jih interesira. Potem je treba zapreti tudi fuzbal place, ki si po vecini na obcinskih parcelah, brez najemnin. Otroska igrisca, parke etc. Naj placajo tisti, ki uporabljajo

Kdo pa financira občinska igrišča, parke? Marsovci?
Ni pa potrebe da občina financira (napol) profesionalne ekipe, kar se tudi dogaja. Kot ni potrebe da financira profesionalne dramske igralce.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

xeon ::

torej potem bo "Referendum nevoščljivosti"?

Kot sem napisal, jaz sem za to da se pomaga tistim, ki si ne morejo sami. Otroci si ne morejo sami zgradit igrišča. Da si odrasli, kao intelektualci, kao višji sloj, izobražen, ne more sfinancirat ene gledališke igre, potem pa jebiga, naj ostane brez.

Utk je izjavil:

Kot sem napisal, jaz sem za to da se pomaga tistim, ki si ne morejo sami. Otroci si ne morejo sami zgradit igrišča. Da si odrasli, kao intelektualci, kao višji sloj, izobražen, ne more sfinancirat ene gledališke igre, potem pa jebiga, naj ostane brez.

Saj jo .... a so vztopnice zastojn?

Utk je izjavil:

Kdo pa financira občinska igrišča, parke? Marsovci?
Ni pa potrebe da občina financira (napol) profesionalne ekipe, kar se tudi dogaja. Kot ni potrebe da financira profesionalne dramske igralce.

Kdo pa financira obnovo opere kot je gor izpostavil mato? Verjetno dobimo vec €€ iz evrope za obnovo opere kot fuzbal travnike

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borut_p ()

Saj jo .... a so vztopnice zastojn?

Itak itak.

Kdo pa financira obnovo opere kot je gor izpostavil mato? Verjetno dobimo vec €€ iz evrope za obnovo opere kot fuzbal travnike

A se ne financira iz vstopnic?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Tolk kot fuzbal plac.

Fuzbal je povsod po svetu biznis, ki prinaša denar. Razen tam kjer je pod kontrolo države.

FireSnake ::

Squirrel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A nadaljujem?

Da, nadaljuj, prosim!
Ker vedno, kot papige, ponavljate ene - tiste koristne.
Naj ti malo pomagam:
- Ustanova Županov dobrodelni sklad
- Medgeneracijsko društvo Vesela jesen
- Društvo ŠKUC (LGBTQ+ in mladina mladina)
- Društvo Parada ponosa
- CNVOS
- legebitra (https://legebitra.si/wp-content/uploads...
- Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico — društvo za podporo, druženje, svetovanje, izobraževanje in vključevanje LGBTQ+ oseb ter njihovih družin.
- Zavod TransAkcija — osrednja slovenska organizacija za podporo transspolnim, nebinarnih in spolno raznolikim osebam.
- ŠKUC kulturni in skupnostni center za LGBTQ+ umetnost, kulturo in družabne dogodke; povezan s kluboma Tiffany in Monokel.
- Out in Slovenija — športno društvo LGBTQ+ skupnosti, vključeno v rekreativne in mednarodne športne aktivnosti.

Vsi zgornji so proračunski uporabniki.

Vprašal si, če nadaljuješ. Da, nadaljuj, prosim.
Zanimajo me tisti manj znani.
Gremo, čakam!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Mato989 je izjavil:

jernejl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne nisem pa ce se na glavo postavis
S tem samo dokazuješ, da nimaš pojma o eksternalijah, zato seveda ne veš, da si tega koristil mnogo več, kot doslej plačal davkov.
Policija obstaja v vseh državah na svetu in to ni zaradi lepšega.

FireSnake je izjavil:

Squirrel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A nadaljujem?

Da, nadaljuj, prosim!
Naj ti malo pomagam:
- Društvo Parada ponosa
- CNVOS
- Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico — društvo za podporo, druženje, svetovanje, izobraževanje in vključevanje LGBTQ+ oseb ter njihovih družin.
- Zavod TransAkcija — osrednja slovenska organizacija za podporo transspolnim, nebinarnih in spolno raznolikim osebam.
- ŠKUC kulturni in skupnostni center za LGBTQ+ umetnost, kulturo in družabne dogodke; povezan s kluboma Tiffany in Monokel.
- Out in Slovenija — športno društvo LGBTQ+ skupnosti, vključeno v rekreativne in mednarodne športne aktivnosti.

Gremo, čakam!

A ti je kaj slina tekla iz ust, ko si tole klaftral po tipkovnici?

Ja in? Kaj je s temi društvi narobe? In zakaj se ne bi delno financirali iz proračuna? Prvič, ta društva (LGBTQ+, kulturna, socialna, medgeneracijska itd.) praviloma ne obstajajo kot "privilegij", kot recimo ti misliš v svoji zmešani klerofašistično sprani betici, ampak kot del širšega sistema socialne kohezije, preprečevanja diskriminacije, psihosocialne podpore, kulture in civilne družbe, vključevanja manjšin v družbo in podobno.

To so področja, ki se jih financira praktično v vseh razvitih evropskih državah, ker se je skozi prakso pokazalo, da te organizacije niso nepotreben strošek, ampak del civilne družbe, ki jo države sofinancirajo, ker proizvaja konkretne družbene učinke napr. socialno vključenost, psihosocialno podporo, zmanjševanje diskriminacije in preprečevanje konfliktov. Vem, da bi jih ti najraje zaplinil, pa si jezen, ker ti ne dovolimo.
Ideja desnjakarjev, da naj bi se financiralo samo tisto, kar je neposredno fizično nujno, pa kar vam samim pride prav ignorira dejstvo, da država financira tudi preventivo in stabilnost družbe ne samo gašenja posledic.
Če bi to logiko do konca dosledno uporabil, bi morali privatizirati tudi veliko drugih javnih sistemov, ki jih danes jemlješ kot samoumevne, pa v praksi delujejo samo zato, ker so skupno financirani.

Aja, pa pozabil si navesti RKC, ki je tudi posredni prejemnik javnih sredstev preko razpisov, zakonov in kulturne dediščine.
Zdaj pa hitro k spovedi, da ne boš s takšnimi umazanimi mislimi hodil na forum. Čop-čop... gremo, čakam!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

delavec44 ::

Ne samo da so nepotrebne, dalo bi se debatirati, da naredijo več škode kot koristi.

JU je čisto dovolj (preveč) velika, da bi se dalo vse potrebne zadeve urediti znotraj države. Ne pa prek nekih NVOjev in društev, katerih primarna naloga je izplačati svojim plače.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Ja in? Kaj je s temi društvi narobe? In zakaj se ne bi delno financirali iz proračuna? Prvič, ta društva (LGBTQ+, kulturna, socialna, medgeneracijska itd.) praviloma ne obstajajo kot "privilegij", kot recimo ti misliš v svoji zmešani klerofašistično sprani betici, ampak kot del širšega sistema socialne kohezije, preprečevanja diskriminacije, psihosocialne podpore, kulture in civilne družbe, vključevanja manjšin v družbo in podobno.

Naj obstajajo samo financirajo jih naj privrženci takih društev... tako kot jaz plačujem društvu za strelišče in mi ga ne sofinancira država...

Če bi to logiko do konca dosledno uporabil, bi morali privatizirati tudi veliko drugih javnih sistemov, ki jih danes jemlješ kot samoumevne, pa v praksi delujejo samo zato, ker so skupno financirani.

Ti ne razločiš med financiranjem in plačevanjem po porabi in želji... Večine nas ne moti da obstaja neko društvo ali državni servis... nas moti to da se financira od vseh nas, namesto da bi ustrezno višino cen plačali tisti ki to koristijo...

Opera je klasičen primer... Mene osebno sicer ne moti da država ponuja Opero, samo naj PRIHODKI od prodaje vstopnic pokrijejo 100% delovanja Opere, ne pa da so vstopnice subvencionirane in LJ elita hodi tja, mi pa vsi po celi SLO to plačujemo...

Torej še 1x ni problem obstoj vsega tega (v 90%) ampak je problem kako pride do financ...

Squirrel je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Squirrel je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A nadaljujem?

Da, nadaljuj, prosim!
Naj ti malo pomagam:
- Društvo Parada ponosa
- CNVOS

Gremo, čakam!

A ti je kaj slina tekla iz ust, ko si tole klaftral po tipkovnici?

To so področja, ki se jih financira praktično v vseh razvitih evropskih državah, ker se je skozi prakso pokazalo, da te organizacije niso nepotreben strošek, ampak del civilne družbe, ki jo države sofinancirajo, ker proizvaja konkretne družbene učinke napr. socialno vključenost, psihosocialno podporo, zmanjševanje diskriminacije in preprečevanje konfliktov. Vem, da bi jih ti najraje zaplinil, pa si jezen, ker ti ne dovolimo.
Ideja desnjakarjev, da naj bi se financiralo samo tisto, kar je neposredno fizično nujno, pa kar vam samim pride prav ignorira dejstvo, da država financira tudi preventivo in stabilnost družbe ne samo gašenja posledic.

Aja, pa pozabil si navesti RKC, ki je tudi posredni prejemnik javnih sredstev preko razpisov, zakonov in kulturne dediščine.
Zdaj pa hitro k spovedi, da ne boš s takšnimi umazanimi mislimi hodil na forum. Čop-čop... gremo, čakam!

Namesto, da bi naredil, kar si obljubil (in k temu sem te vzpodbudil) navržeš naključne idiotije.
Resno?
Kakšno povezavo ima tvoje pisanje z mojim? Nikakršnega!

Še vedno čakam (naredi, kar si obljubil)!

-------------------------------------------------------------

Med tem, v prejšnjem mandatu pernati ni pustil rešiti dela Uniorja.
Vir.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Da malo "mtosnem" tole "novico", Jajotova nova Strahovlada je menda "samo što nije"
https://www.rtvslo.si/slovenija/novo-vl...

primoz4p ::

PODKAST INFO360 | Zoran Stevanović odkrito o umazanem zakulisju slovenske politike

Telbanc ::

https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...

"Najbolj so privržence po volitvah izgubili Demokrati Anžeta Logarja (na fotografiji). Njihov 3,2-odstotni delež med opredeljenimi pomeni, da so več kot razpolovili svoj volilni rezultat in za dobrih 60 odstotkov poslabšali svojo aprilsko volilno preferenco."

Ja, dobronamerno bi svetoval Logarjevim poslancem, da podprejo Jajčkota z vsemi silami, ker parlamenta ne bojo vidli več od znotraj, po tem mandatu. 8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Telbanc je izjavil:

https://www.dnevnik.si/novice/slovenija...

"Najbolj so privržence po volitvah izgubili Demokrati Anžeta Logarja (na fotografiji). Njihov 3,2-odstotni delež med opredeljenimi pomeni, da so več kot razpolovili svoj volilni rezultat in za dobrih 60 odstotkov poslabšali svojo aprilsko volilno preferenco."

Ja, dobronamerno bi svetoval Logarjevim poslancem, da podprejo Jajčkota z vsemi silami, ker parlamenta ne bojo vidli več od znotraj, po tem mandatu. 8-)

TUdi pred volitvami so Demorkati imeli nižje procente kot na volitvah.

Telbanc ::

No, zaj majo tolk kot Prerod na volitvah. :))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

c3p0 ::

Uslužbenci ukinjajočega MSP bodo prerazporejeni drugam. Teh je cca. 170, pa še prijatelji levega pola so. Mislim, da ni nobene potrebe po financiranju NVO, lahko teh 170 prevzame opravila vseh levo skrajnih organizacij. Nobene potrebe ni več (kot da je kdaj bila) plačevati Mukiju in prijateljem.

Miki N je izjavil:

Da malo "mtosnem" tole "novico", Jajotova nova Strahovlada je menda "samo što nije"

Strahovlada je pretirano, revni SDSovi volilci, ga bodo najebali kot živali, naslednje volitve pa bo imel Golob ali
naslednik, ustavno večino. Resnica in Demokrati pa gredo po poti ostalih strank, ki so nategnile lastne volilce.

Treba je samo pazit, da SDSu ne uspe spraviti skozi NEK2. Ker to pa bo res draga šola.

Zgodovina sprememb…

tzpods ::

danes spremljamo na obeh portalih, na rtv slo vem da komentarjev ne bom bral :))

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...

https://www.rtvslo.si/slovenija/predsta...

samo naprej Slovenija!

tzpods je izjavil:

danes spremljamo na obeh portalih, na rtv slo vem da komentarjev ne bom bral :))

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...

https://www.rtvslo.si/slovenija/predsta...

samo naprej Slovenija!

Ne moreš s konzervativnimi bivšimi člani komunistične partije naprej, lahko greš samo nazaj, v najboljšem primeru
pa stopicaš na mestu. Mogoče bo dobro kar e-kolo nabavit, čaka nas 4 leta referendumov.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

krepelce je izjavil:

Treba je samo pazit, da SDSu ne uspe spraviti skozi NEK2. Ker to pa bo res draga šola.

Pri Jajotu je treba _vedno_ paziti, saj so rabote njegov MO. Bralci legendarne 91-94 teme vedo.

Miki N je izjavil:

krepelce je izjavil:

Pri Jajotu je treba _vedno_ paziti, saj so rabote njegov MO. Bralci legendarne 91-94 teme vedo.

Komaj čakam Demokrate in SKOK, to bo še smeha :))

krepelce je izjavil:

Miki N je izjavil:

Strahovlada je pretirano, revni SDSovi volilci, ga bodo najebali kot živali, naslednje volitve pa bo imel Golob ali
naslednik, ustavno večino. Resnica in Demokrati pa gredo po poti ostalih strank, ki so nategnile lastne volilce.

Mladi načeloma nimajo veliko, drži.
In ti so izvolili desno vlado.
Penzeki so pa še naprej podpirali pernatega. Sprani iz strani MMC.

Nek2 je nujna, ne glede na politično opcijo.
Če kdaj, je pametno to začeti, ko je desna vlada.
Zakaj?
Ker nevladniki desnim gledajo pod prste. Z levimi se pa skupaj mastijo.
Tako, da ni variante, da bi se tako pomemben projekt sprejel v času leve vlade. Je pernati dokazal, kako nesposoben je.

Zgodovina sprememb…

Squirrel je izjavil:

Ja in? Kaj je s temi društvi narobe?

Popolnoma nič!
Samo to, da cuzajo državni denar. naj se financirajo sami!

Ostale ksenofobne labele pa lahko sebi na čelo nalimaš.

krepelce je izjavil:

Miki N je izjavil:

Še en vir, zakaj levi ne smojo tega delati

bbbbbb2024 ::

FireSnake je izjavil:

krepelce je izjavil:

Miki N je izjavil:

Še en vir, zakaj levi ne smojo tega delati

+1

Podpišem! Tako meglo nam je prodajala Primorčeva, pa verjetno še marsikdo.
««
53 / 65
»»